محققان پی بردند؛

جراحی کاهش وزن ریسک مبتلا شدن به سرطان را در زنان کاهش می دهد

جراحی کاهش وزن ریسک مبتلا شدن به سرطان را در زنان کاهش می دهد به گزارش بیمارستان دی، مدت هاست مشخص شده که چاقی با افزایش ریسک سرطان مرتبط می باشد، اما آیا کاهش وزن بعد از جراحی چاقی می تواند به کاهش احتمال مبتلا شدن به این بیماری کمک نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه شامل ۴۰ سال پیگیری حالا تأیید می کند که حداقل برای زنان، جراحی کاهش وزن به کاهش خطرات طولانی مدت سرطان کمک می نماید.
«تد آدامز»، محقق ارشد از دانشگاه یوتا، اظهار داشت: «شواهدی وجود دارد که نشان داده است جراحی چاقی، که منجر به کاهش وزن قابل توجه و کاهش وزن مداوم می شود، خطر ابتلاء به سرطان را می کاهد.»
دلایلی که چرا جراحی چاقی امکان دارد خطر سرطان را کم کند در مطالعه بررسی نشده است، اما آدامز فرضیه هایی دارد.
وی می گوید: «یک مکانیسم هورمونی احتمالی وجود دارد. حداقل سرطان هایی که برای بیماران جراحی چاقی به صورت قابل توجهی در مقایسه با بیماران غیر جراحی کمتر بود، بیشتر سرطان های در رابطه با زنان بودند یعنی سرطان رحم، تخمدان و سینه. باآنکه ما مکانیسم را بررسی نکردیم، اما مطمئناً بخشی از این دلیل است.»
از طرفی، نظریه دیگر اینست که استروژن امکان دارد یک محرک باشد. در حالیکه منبع اصلی استروژن تخمدان ها است، در افرادی که چاق هستند استروژن اضافی به علت بافت چربی وجود دارد. بنابراین، خلاص شدن از شر بافت چربی اساساً می تواند تبدیل هورمونی استروژن را کم کند.»
هنگامی که افراد وزن کم می کنند، انسولین، هم کاسته می شود.
این مطالعه کاهش سرطان روده بزرگ را هم نشان داد. آدامز اظهار داشت: «در حالی که این مورد هورمون محور نیست، اما کاهش ابتلاء به این سرطان امکان دارد با کاهش چربی بدن ارتباط داشته باشد.»
محققان بیشتر از ۲۲۰۰۰ بیمار جراحی چاقی را با بیماران چاق که جراحی چاقی انجام نداده بودند مقایسه کردند.
گروهی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان بودند. زنان جراحی شده ۴۱ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان های در رابطه با چاقی بودند.
بیماران مرد جراحی چاقی خطر کمتر ابتلاء به سرطان را نشان ندادند.
سرطان هایی که محققان کاهش قابل توجهی در خطر ابتلاء به آنها مشاهده نمودند، سرطان رحم، تخمدان و روده بزرگ و همینطور سرطان سینه قبل و پس از یائسگی بودند.

1402/06/06
تگهای خبر: بیماری , جراحی , سرطان , كاهش وزن