مدیركل دفتر خدمات عمومی بیمه سلامت خبر داد؛

بیمه بهداشت روان و تغذیه 16 میلیون روستایی و عشایر از پاییز

بیمه بهداشت روان و تغذیه 16 میلیون روستایی و عشایر از پاییز به گزارش بیمارستان دی، مدیر کل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: روستاییان و عشایر بیمه شده از نیمه دوم سال بوسیله مراکز بهداشت تحت حمایت بیمه حوزه بهداشت روان و تغذیه قرار می گیرند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مسعود مشایخی، با اشاره به جذب ۴۰۰ نفر از کارشناسان بهداشت روان و تغذیه امسال برای پایش وضعیت اختلالات بهداشتی، اضافه کرد: پیش بینی ما این است که از نیمه دوم سال این کار شروع شود و بعد از جذب این افراد توسط دانشگاه علوم پزشکی حدود ۱۶ میلیون نفر تحت پوشش قرار بگیرند. وی افزود: در تفاهم نامه ای که میان سازمان بیمه سلامت و حوزه معاون بهداشت وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید مقرر گشت، خدمات بهداشت روان و بهبود تغذیه برای نخستین بار برای روستاییان و عشایر تحت پوشش قرار بگیرد. مشایخی اضافه کرد: در تعریفی که سازمان بهداشتی جهانی از سلامت انسان دارد؛ چهار بعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف شده پس سلامت روان از این منظر که مهمست که اختلال در سلامت هر قوا، سبب اختلال در قوای دیگر هم می شود. بطورمثال اگر کسی نتواند استرس هایی که در محیط وجود دارد را مدیریت کند، موجب می شود که استرس ها تبدیل به اضطراب بشود و کارکرد انسان مختل و درنهایت منجر به بیماری شود. وی اظهار داشت: نوع تغذیه افراد، میزان مصرف کالری باتوجه به هرم غذایی و همین طور کالری که باید دریافت کند از مواردی است که باید کنترل شود. ممکنست برخی افراد اختلالاتی در غذا خوردن داشته باشند مثل بی اشتن هایی، پرخوری و وعده غذایی نیمه شب، یا مصرف مواد غذایی غیر طبیعی که در این طرح این اختلالات بررسی می شود. مدیر کل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به لزوم بررسی هر دو عامل مهم بهداشت روان و تغذیه توسط کارشناسان، اضافه کرد: علت اینکه این دو خدمت با هم در طرح آورده شده این است که مسائل و اختلالات تغذیه بطورکامل با شرایط روحی و سلامت روان شخص مؤثر است. وی با ابراز امیدواری درباب پوشش بیمه ای این دو خدمت برای جمعیت ۱۶ میلیون نفری روستاییان و عشایر، اظهار داشت: با توجه به این که هر کارشناس ۴۰ هزار نفر را می تواند تحت پوشش داشته باشد می توان افرادی که مبتلا به اختلال در سلامت روان و تغذیه هستند، بوسیله پزشک خانواده به کارشناسان تغذیه ارجاع داده و شناسایی شوند. مشایخی در آخر اظهار داشت: پیش بینی ما این است که این کار از نیمه دوم سال شروع شود و بعد از جذب این افراد توسط دانشگاه علوم پزشکی، در آخر سال کارنامه موفقی داشته باشیم.

1402/06/15
تگهای خبر: آموزش , استرس , بهداشت , بیماری