معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جهرم اعلام كرد؛

سهم بالای زنان جهرمی در مسمومیت با داروهای غیر مخدر

سهم بالای زنان جهرمی در مسمومیت با داروهای غیر مخدر به گزارش بیمارستان دی، معاون غذا و دارو دانشگاه پزشکی جهرم به سهم بالای زنان این شهرستان در مسمومیت با داروهای غیر مخدر اشاره نمود و اظهار داشت: این مسکن هابیشترین داروهایی بوده که افراد را روانه بیمارستان کرده است.

نیکتا زبردست در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسکن های غیر مخدر، داروهای آرام بخش و ضد افسردگی از بیشترین داروهایی بوده که در نیم سال اول افراد را روانه بیمارستان کرده است.
وی با اشاره به این که در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ در جهرم، بیشترین موارد مسمومیت با تعداد ۴۷۳ نفر مربوط به گزیدگی بوده که بیشترین آن مربوط به گزیده شدن با عقرب است، اضافه کرد: پس از گزیدگی، بیشترین آمار مسمومیت ها به ترتیب مربوط به داروهای مخدر، مواد شیمیایی و مسمومیت با داروهای غیر مخدر است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد: در مسمومیت با گزیدگی، داروهای مخدر و مواد شیمیایی، آقایان سهم بیشتری از خانم ها داشته اند اما در مسمومیت با داروهای غیر مخدر، آمار خانم ها بیشتر است.
به گفته وی در ۶ ماه گذشته، ۱۷۱ نفر گرفتار مسمومیت با داروهای مخدر و اعتیاد آور شده اند که مصرف متادون، ترامادول و تریاک به ترتیب بیشترین مسمومیت ها را به همراه داشته است.
زبردست با اشاره به مسمومیت ۱۵۲ نفر با مواد شیمایی در نیم سال اول امسال، بیان کرد: مسمومیت های شیمیایی شامل شوینده های خانگی، حشره کش ها، مونواکسید کربن، مواد نفتی، الکل، مرگ موش و قرص برنج است که بیشترین آن بخاطر مصرف الکل و استفاده از حشره کش ها و مواد شوینده بوده است.
وی درباره ی مسمومیت های دارویی نیز اظهار داشت: که در نیم سال اول امسال، ۹۰ مورد مسمومیت دارویی در بیمارستان های جهرم گزارش شده که ۳۳ مورد از این مسمومیت ها بصورت اتفاقی بوده است.
زبردست افزود: دراین زمینه مسکن های غیر مخدر، داروهای آرام بخش و ضد افسردگی به ترتیب بیشترین عامل مسمومیت های دارویی بوده است.
به گفته وی مسکن های غیر مخدر مانند استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ژلوفن، دیکلوفناک، ناپروکسن و … و کورتون ها از داروهایی بوده که بیشترین مسمومیت های دارویی را به وجود آورده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به این که برمبنای آمارهای دریافت شده از بیمارستان های مرجع مسمومیت در کشور، مشاهده می شود که مسمومیت دارویی نخستین علت مراجعه به بخش مسمومیت ها است، عنوان کرد: در بزرگسالان بیشترین داروهایی که منجر به بروز مسمومیت می شوند، داروهای مؤثر در بیماریهای اعصاب و روان خصوصاً داروهای آرام بخش، ضد افسردگی و مسکن های غیر مخدر هستند.
زبردست با اشاره به این که داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل هستند، اظهار داشت: ضمن اجتناب از مصرف خودسرانه داروها، باید توجه داشت مقادیر بالای تعدادی از داروهای به ظاهر کم خطر، می توانند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.
به گفته وی بروز مسمومیت توسط تعدادی از داروها هرچند ممکنست منجر به مرگ نگردد ولی مقادیر بالای این داروها می توانند منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه فرد مسموم شود.
زبردست با بیان این مطلب که مسمومیت با شوینده ها خطرناکست اظهار داشت: افراد اغلب اطلاع دقیقی از مدیریت بحران در زمان مسمومیت با این دسته ندارند و نخستین کاری که انجام می دهند القای استفراغ است که اشتباه ترین کار ممکن در مسمومیت با شوینده هاست و امکان لطمه شدید به مجاری دستگاه گوارش وجود دارد.

1402/08/05
تگهای خبر: التهاب , بیمارستان , بیماری , پزشك