متخصص طب ایرانی عنوان كرد؛

سفارش های طب ایرانی برای ورزش کردن و تغذیه افراد دیابتی

سفارش های طب ایرانی برای ورزش کردن و تغذیه افراد دیابتی به گزارش بیمارستان دی، یک متخصص طب ایرانی، در رابطه با راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت، توضیحاتی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مریم مقیمی، ضمن اشاره به اهمیت ورزش و تحرک در کنترل بیماری دیابت، اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی، ورزش یکی از اصول مهم حفظ تندرستی است که به پیشگیری و درمان بیماری ها کمک می نماید و اثرات مثبت زیادی همچون کاهش خطر بیماری های قلبی، کاهش فشار خون، حفظ توده عضلانی، کاهش چربی بدن، افزایش حساسیت به انسولین و کم کردن وزن در بیماران دیابتی دارد. وی با اشاره به اینکه متخصصان طب ایرانی ورزش را مشروط به شرایطی می دانند که اگر رعایت نشوند، سلامت فرد به خطر خواهد افتاد، خاطرنشان کرد: ورزش باید در حد اعتدال باشد چونکه حرکت بیش از اندازه مواد مورد نیاز بدن را هم به همراه فضولات به تحلیل برده و بدن را لاغر و خشک می کند، مخصوصاً در بیماران دیابتی گرفتار سو مزاج خشک که حرارت بیش از اندازه ناشی از ورزش شدید برای وضعیت مزاجی آنها مناسب نمی باشد. این متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به اهمیت تنظیم زمان ورزش با زمان غذا خوردن در بیماران دیابتی، عنوان کرد: بهترین زمان حدوداً بین یک تا دو ساعت پس از غذا خوردن است. ورزش در حالت گرسنگی جایز نیست چون که بدن در این حالت به غذا محتاج است و ورزش همان مواد کمی را هم که بدن در این حالت از آن تغذیه می کند به تحلیل می برد و در افراد دیابتی امکان دارد سبب کاهش بیش از اندازه قند خون و عوارض ناشی از آن شود. وی افزود: فورا بعد از صرف غذا هم نباید ورزش کرد چونکه هنوز هضم غذا کامل نشده و امکان دارد سبب ناراحتی های گوارشی شود. وقتی غذا می خورید بدن شما برای گوارش آن به فرصت احتیاج دارد و اگر در این فاصله، ورزش کنید، این فرصت را از بدن می گیرید. مقیمی خاطرنشان کرد: در فصل بهار بهترین زمان برای ورزش نزدیک ظهر، در تابستان در اول روز و در زمستان در پایان روز است و به صورت کلی در هر فصل و زمانی انجام حرکات ورزشی سنگین و خسته کننده برای بیماران دیابتی مناسب نمی باشد. این متخصص طب ایرانی اظهار داشت: در صورتیکه بیمار به هر علتی توان ورزش کردن نداشته باشد، ماساژ دادن بدن می تواند تا حدودی عدم تحرک بیمار را جبران کند.

1402/08/25
تگهای خبر: بیماری , درمان , سلامت , متخصص