متخصص طب فیزیكی و توانبخشی پاسخ داد؛

کدام شغل ها سبب درد مچ دست می شود

کدام شغل ها سبب درد مچ دست می شود به گزارش بیمارستان دی، یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اظهار داشت: افرادی که درد مچ دست آنها با روش هایی مانند مچ بند، فیزیوتراپی و تزریق دارو داخل کانال درمان نمی گردد، احتیاج به عمل جراحی دارند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مهسا عاشقان، در گفتگو با رادیو سلامت درباب سندرم تونل کاریال، اضافه کرد: منشأ دردِ ناحیه مچ دست، ممکنست از تاندون، استخوان، عضله عصب این ناحیه باشد. در این ناحیه این اجزا ممکنست لطمه ببینند و در نتیجه دردِ مچ دست ایجاد شود. البته دردِ مچ دست می تواند منشایی غیر از مچ دست، مانند گردن داشته باشد. وی افزود: زمین خوردن و ضربه به مچ دست، سبب لطمه به این ناحیه می شود. این ضربات حتی اگر ریز و ظریف باشند مثل تایپیست ها افرادی که با کامپیوتر زیاد کار می کنند، خیاطان، نویسندگان، بافندگان، افرادی که منبت کاری می کنند، می توانند سبب لطمه مچ دست شوند. عاشقان اضافه کرد: این افراد برای پیش گیری از لطمه مچ دست باید پس از ۲۰ دقیقه کار یک استراحت کوتاه در حد چند ثانیه داشته باشند. حرکات کششی دست را انجام دهند و بعد به کار خود ادامه دهند. توجه به ارگونومی، صندلی محل قرارگیری وسایل کار، طوری باشد که کمترین لطمه به مچ دست وارد شود. به عنوان مثال در هنگام استفاده از کامپیوتر موس و کیبورد باید همسطح باشند. وی با تأکید بر این که در هنگام دوچرخه سواری وقتی دست را به مدت طولانی، مشت نگه می داریم، عصب مدیان (عصب مچ دست) گرفتار لطمه می شود و علائمی مثل گزگز و خواب رفتگی دست بروز می کند، اظهار داشت: علاوه بر افرادی که گفتیم، سندرم تونل کاریال در افراد مبتلا به دیابت، افراد چاق، خانم های باردار، افراد مبتلا به بیماریهای روماتیسمی، افراد مبتلا به بیماری تیروئید بیش تر مشاهده می شود. این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با اعلان اینکه مبادرت به کاهش وزن در افراد چاق، درمان بیماری دیابت، تیروئید و روماتیسم می تواند سبب بهتر شدن درد مچ دست آنها می شود، اضافه کرد: افرادی که با روش هایی مانند مچ بند، فیزیوتراپی و تزریق دارو داخل کانال، دردِ مچ دست شأن، درمان نمی شوند نیاز به عمل جراحی دارند. این افراد پس از جراحی نباید مانند پیش از دست خود بهره گیرند و نباید کارهای غلط گذشته را تکرار کنند. عاشقان به بانوانی که تازه زایمان کرده اند، سفارش کرد: این افراد به سبب کار زیاد گرفتار تورم و درد ناحیه شستِ دست می شوند که در موارد خفیف با مچ بند مخصوص به همراه فیزیوتراپی و مصرف داروی ضدالتهاب درمان می شوند.

1402/09/14
تگهای خبر: التهاب , بیماری , جراحی , دارو