متخصص اورولوژی:

ایران روی خط سنگ کلیه قرار دارد

ایران روی خط سنگ کلیه قرار دارد به گزارش بیمارستان دی، متخصص اورولوژی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: دفع سنگ کلیه بسیار شدید می باشد و فرد به اندازه یک زایمان درد می کشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، ناصر سیم فروش اضافه کرد: ما در کشوری زندگی می نماییم که روی خط سنگ کلیه قرار گرفته ایم. در واقع این کشورها بعنوان کشورهای گرم و خشک به شمار می روند که شرایط محیطی و اقلیمی آنها سبب می شود، افراد بیشتر گرفتار مشکلات سنگ کلیه شوند. وی با اشاره به آیه من الما علی کل حی، اظهار داشت: آب مایه حیات است و برای جلوگیری از مشکلات کلیه بهترین کار مصرف و نوشیدن مداوم آب است. این در حالیست که برخی افراد نوشیدنی های دیگر مانند آب میوه و چای را جایگزین آب می کنند که این مساله اشتباه است، چونکه مصرف بعضی از نوشیدنی ها خودش سنگ ساز است. سیم فروش با تأکید بر این که حدوداً ۵ درصد افراد در جامعه گرفتار مشکلات سنگ کلیه می شوند، اشاره کرد: مصرف آب تا حدود زیادی می تواند مشکلات کلیه را برطرف کند اما باید در مصرف آب هم تعادل داشت چونکه مصرف زیاد آب هم می تواند مشکل ساز شود. سیم فروش معتقد می باشد که افرادی که فعالیت بدنی زیاد دارند یا این که با مشاغلی مانند معدن سرو کار دارند، کشاورزان، افرادی که در کنار کوره کار می کنند یا در مناطقی کار می کنند که تعرق زیادی دارند باید مصرف آب در آنها بیشتر از دیگران باشد. وی با اشاره به این که مصرف کم آب در بدن اصولاً با علائمی هم راه است، اشاره کرد: یکی از علایم آشکار مصرف کم آب پر رنگ شدن رنگ ادرار است. در چنین مواقعی باتوجه به شرایط اقلیمی و محیطی فرد، هسته اولیه تشکیل سنگ در فرد به وجود آمده و کم کم به سنگ کلیه مبتلا می شود. بنا بر این سفارش اکید اینست که در زمانیکه فرد فعالیت بالای بدنی و تعرق بالا دارد حتما مصرف آب هم افزایش پیدا کند. سیم فروش اشاره کرد: در واقع باید گفت رنگ ادرار زنگ خطر را برای بیمار به صدا در می آورد. اگر رنگ ادرار روشن باشد این نشان میدهد میزان مصرف آب متعادل است اما وقتی رنگ آن به سمت زرد شدن می رود یعنی بدن گرفتار کم آبی است و امکان دارد املاح در مجاری کلیه گرفتار شوند و هسته اولیه سنگ تشکیل و کم کم سنگ بزرگ تشکیل گردد یا همان سنگ ریز دفع شود که باید گفت درد آن بسیار شدید و در حد یک زایمان است. در واقع سنگ های کوچک زودتر اما با درد شدید و فراوانی دفع می شوند. وی با تأکید بر آنکه در فصول مختلف میزان مصرف آب متفاوت می باشد اشاره کرد: برای مشاغل مختلف در فصول متفاوت میزان مصرف آب فرق دارد. در فصول گرم باید مصرف آب بیشتر باشد و در فصل های سرد میتوان مصرف آب را کم کرد. اما افرادی که سنگ ساز هستند در تابستان ها باید هر دو ساعت یکبار یک لیوان آب مصرف کنند و در زمستان ها هر سه ساعت یکبار باید آب بنوشند. سیم فروش با اشاره به این که آب شرب که هم اکنون در دسترس قرار دارد برای پیش گیری از بیماریهای کلیه مناسب می باشد، افزود: املاح آب خیلی مهم نیست بلکه میزان مصرف آب است که در جلوگیری از شیوع سنگ های کلیه مؤثر است. وی با تأکید بر این که در مردان ابتلاء به سنگ کلیه بیشتر از زنان است، اشاره کرد: شاید علت این ماجرا این باشد که تعرق و فعالیت بدنی مردان به واسطه مشاغل آنها بالاتر از زنان است و کمتر نسبت به زنان آب می نوشند.

1402/09/17
تگهای خبر: اورولوژی , بیماری , پزشك , پزشكی