نبی زاده عنوان كرد؛

رتبه سوم ایران در مصرف آنتی بیوتیک

رتبه سوم ایران در مصرف آنتی بیوتیک به گزارش بیمارستان دی، سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو، به تشریح وضعیت مصرف داروهای آنتی بیوتیک در کشور پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آزیتا نبی زاده، در ارتباط با میزان مصرف آنتی بیوتیک در ایران، اظهار داشت: به لحاظ آمار جهانی متأسفانه کشور ما در مصرف آنتی بیوتیک موقعیت مناسبی ندارد. بر مبنای آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت ایران پس از کشورهای نپال و اروگوئه در مصرف آنتی بیوتیک ها در رتبه سوم قرار دارد. وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت از سال ۲۰۱۷ رویکرد خویش را نسبت به مصرف آنتی بیوتیک ها عوض کرده و به رغم رویکرد کمی نگاه کیفی را هم به رویکرد خود نسبت به آنتی بیوتیک ها افزوده و برای پایش دقیق آنها طبقه بندی جدیدی را پیشنهاد کرده است و بر این اساس آنتی بیوتیک ها را به سه گروه تقسیم بندی کرده که اولین آنها گروه اکسس است که در خط مقدم درمان قرار دارند. گروه دیگر آنتی بیوتیک ها گروه واچ هستند که پتانسیل بالایی برای ایجاد مقاومت میکروبی دارند و باید از آنها مراقبت شود. گروه سوم که به آنها ریسر گفته می شود، آنتی بیوتیک هایی هستند که مقاومت در مقابل آنها بوجود آمده و تنها زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که داروها جواب نداده باشند. نبی زاده افزود: متأسفانه مصرف آنتی بیوتیک های گروه واچ که باید محافظت بیشتری از آنها صورت گیرد رتبه بالایی در جهان دارند و بعد از کشورهای قبرس و اروگوئه بالاترین مصرف را دارا هستند و ۶۰ درصد آنتی بیوتیک های مصرفی ایران از گروه آنتی بیوتیک های گروه واچ هستند. وی ادامه داد: به صورت کلی ۴۸ آنتی بیوتیک اکسس، ۱۱۰ آنتی بیوتیک واچ و ۲۲ آنتی بیوتیک ریسر در گروه بندی آنتی بیوتیک ها وجود دارد. اگر روند مصرف آنتی بیوتیک ها را در ایران مقایسه نماییم خواهیم دید که آنتی بیوتیک های سفکسیم و آزیترومایسین، بالاترین رتبه را از منظر مصرف آنتی بیوتیک دارند که هر دو از گروه واچ هستند و باید با احتیاط از آنها استفاده نمود.

1402/09/29
تگهای خبر: بهداشت , دارو , درمان , سازمان غذا و دارو