معاون فنی مركز مدیریت بیماری های غیرواگیر عنوان كرد؛

چگونه بدانیم دیابت یا فشارخون داریم

چگونه بدانیم دیابت یا فشارخون داریم بیمارستان دی: معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درباب علامت های دیابت و فشارخون بالا و روش های تشخیص این دو عارضه خطرناک، توضیحاتی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، علیرضا مهدوی، با عنوان این مطلب که یک دیابت نوع یک و یک دیابت نوع ۲ داریم، اظهار داشت: دیابت نوع یک معمولا بیشتر در کودکان و نوجوانان است به دلیل تولید نشدن انسولین در بدن و علایم واضحی دارد که مردم هم می دانند همچون پُرنوشی، پرخوری و پرادراری و کاهش وزن. اما دیابت نوع ۲ شایع ترین علامتش اینست که هیچ علامتی ندارد، چون قندخون به مرور بالا می رود و بدن خودش را تطبیق می دهد. وی به عارضه فشارخون اشاره نمود و اضافه کرد: فشارخون هم همینطور است، معمولا علامتی ندارد، فشارخون اولیه علامتی ندارد به همین خاطر است که این بیماری ها را غربالگری می کنند. مهدوی افزود: در برخی از نقاط جهان تا ۵۰ درصد از بیماران دیابتی یا فشارخون از بیماری خودشان بی خبر هستند و خیلی وقت ها با عوارض بیماری آگاه می شوند که گرفتار دیابت یا فشارخون هستند، به همین خاطر از یک سنی سیستم های بهداشتی معمولا تلاش می کنند افراد را غربالگری کنند، اما جلوگیری از اینها با چند اصل کلی که اسم آن شیوه زندگی است؛ امکان پذیر است. وی تصریح کرد: سفارش ما اینست که افراد بالای ۴۰ سال حتما سالانه قندخون ناشتا و میزان کلسترول و فشارخون خویش را چک کنند. دانستن اندازه فشارخون و قندخون نکته مهمی است و اندازه گیری فشارخون در منزل هم کار درستی است، حتی برای افرادی که سالم هستند. مهدوی در مورد دیابت در زنان، اظهار داشت: خانم هایی که سابقه دیابت حاملگی دارند، خانم هایی که سابقه سقط های بدون دلیل دارند و یا مرده زایی یا تولد نوزاد با وزن بیشتر از ۴ کیلوگرم دارند، همه در معرض خطر ابتلاء به دیابت هستند. معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، به عارضه فشارخون بالا اشاره نمود و اضافه کرد: اگر در چند نوبت اندازه گیری فشارخون، عدد ۱۴۰ روی ۹۰ یا بالاتر باشد؛ بعنوان بیماری پرفشاری خون یا فشارخون بالا شناسایی می شود. البته اگر در دو نوبت اندازه گیری، میانگین فشارخون ۱۸۰ روی ۱۱۰ بالاتر باشد بعنوان فشارخون بالا به حساب می آید و دیگر لازم نیست چند بار دیگر تکرار شود. وی افزود: قندخون معمولا به صورت آزمایشگاهی اگر در نظر بگیرید زیر ۱۰۰ نرمال می باشد، ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر بعنوان بیماری دیابت تلقی می شود. البته این هم باید حداقل دو بار اندازه گیری شود.

1402/10/12
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , سیستم , كاهش وزن