فلوشیپ پاركینسون عنوان كرد؛

شایع ترین علامت پارکینسون

شایع ترین علامت پارکینسون به گزارش بیمارستان دی، فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی، انجام فعالیت بدنی و ورزش منظم را در جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری پارکینسون موثر دانست.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مهری سالاری، از پارکینسون بعنوان دومین بیماری تخریب کننده سیستم عصبی مرکزی نام برد که احتمال شیوع آن در سن بالای ۸۰ سال یک درصد است و بیشترین رشد شیوع را در میان تمام بیماری های مغز و اعصاب دارد. به نقل از ایشان، پارکینسون معمولا در سنین بالای ۵۵ تا ۶۰ سال بروز می کند اما امکان دارد در سن پایین تر از ۵۰ سالگی هم مشاهده شود. سالاری اضافه کرد: علت بیماری پارکینسون هنوز به صورت دقیق شناخته نشده است ولی به نظر می آید عوامل محیطی نقش بسیار مهمی در ایجاد بیماری داشته باشد. آلاینده های محیطی مثل فلزات سنگین و سموم کشاورزی در ایجاد بیماری نقش دارند. وی، علت ۵ تا ۱۰ درصد موارد بیماری را ژنتیکی برشمرد و اضافه کرد: دلیل بیماری در بیشتر مبتلایان، غیرژنتیکی است و دلایل ژنتیکی بیشتر در مبتلایان جوان زیر ۵۰ سال مشاهده می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، لرزش دست را شایع ترین علامت بیماری پارکینسون برشمرد و تصریح کرد: همیشه لرزش دست به معنای ابتلاء به پارکینسون نیست و افرادی که اخیراً گرفتار لرزش دست شدند بهتر است جهت بررسی بیشتر به پزشک رجوع کنند. وی از دیگر علایم پارکینسون به کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات اشاره نمود. سالاری، کندی حرکات را یکی از علایم مهم در پارکینسون برشمرد که در تشخیص بیماری اهمیت دارد و اظهار داشت: متأسفانه در بعضی بیماران که دارای کندی حرکت هستند اما لرزش دست ندارند بیماری با تأخیر تشخیص داده می شود. فلوشیپ پارکینسون بیمارستان شهدای تجریش به افراد سفارش کرد در صورت داشتن علائمی نظیر لرزش دست، کندی حرکات نسبت به قبل و اختلال در راه رفتن حتما جهت بررسی بیشتر به پزشک رجوع کنند. این متخصص مغز و اعصاب در مورد درمان دارویی در این بیماری اظهار داشت: امروزه با تجویز داروی مناسب میتوان علایم بیماری را در این بیماران کنترل کرد و سبب ارتقای کیفیت زندگی بیمار شد. به قول سالاری، با مصرف داروی مناسب میتوان لرزش دست بیمار را کم کرد و کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات وی را کنترل کرد؛ اما باید توجه داشت که داروها نقش پیشگیری کننده و کاهنده سیر بیماری را ندارند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شایع ترین داروی مورد استفاده در این بیماران را لوودوپا ذکر کرد که بعنوان بهترین دارو در درمان پارکینسون به حساب می آید و علایم بیماری را به خوبی کنترل می کند. سالاری با تکیه بر تشخیص زودرس بیماری اظهار داشت: افرادی که اخیراً گرفتار لرزش شدند بخصوص لرزشی که از یک سمت بدن آغاز می شود یا حرکاتشان کند شده و نحوه راه رفتن آنها تغییر یافته است حتما در اسرع وقت برای پیگیری بیشتر به پزشک رجوع کنند. چونکه اختلال حرکت سبب زمین خوردن و کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. تأثیر ورزش در کاهش پیشرفت پارکینسون فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش نقش فعالیت بدنی و ورزش را در کاهش پیشرفت و کنترل علایم پارکینسون بسیار مهم و مؤثر عنوان نمود و اضافه کرد: فعالیت بدنی تنها روش شناخته شده علمی است که می ‎تواند در کنترل علایم و کاهش روند پیشرفت بیماری پارکینسون مؤثر باشد. وی به مبتلایان سفارش کرد: هفته ای سه روز و هر بار حداقل یک ساعت ورزش های هوازی نظیر پیاده روی، دومیدانی، شنا و تایچی، یوگا را انجام دهید و حداقل یک پیاده روی ساده روزانه داشته باشید. سالاری، دوچرخه سواری را ورزشی خیلی خوب و مناسب برای مبتلایان به پارکینسون عنوان نمود. وی، انجام فعالیت بدنی و ورزش منظم را در جلوگیری از ابتلاء به بیماری پارکینسون مؤثر دانست و بر مبنای برخی مطالعات خوردن یک فنجان قهوه روزانه را هم مفید برشمرد. این فلوشیپ پارکینسون به مبتلایان سفارش کرد که رژیم غذایی سالمی داشته باشند و از سبزی ها و میوه های تازه بخصوص میوه های قرمز رنگ بیشتر استفاده نمایند. به نقل از ایشان، این بیماران باید غذاهای چرب و گوشت قرمز را کمتر و ماهی و سبزی های تازه و گوشت سفید بیشتر مصرف کنند. سالاری در خاتمه تصریح کرد: فعالیت بدنی و ورزش نقش بسیار مهمی در کاهش روند پیشرفت بیماری پارکینسون ایفا می کند و در کنترل علایم و نشانه های بیمار مؤثر است.

1403/01/28
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , پزشكی