دستاورد جدید دانشمندان؛

ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند

ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند به گزارش بیمارستان دی، به قول محققان، واکسن های مبتنی بر ژنتیک برای آنفلوانزا و کووید می توانند مؤثرتر و آسان تر از واکسن های فعلی ساخته شوند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بگفته پژوهشگران، این واکسن های جدید ویروس ها را با بهره گیری از پاسخی متفاوت به عفونت نسبت به آن چه که توسط واکسن های فعلی ایجاد می شود، هدف قرار می دهند.
واکسن جدید به جای آموزش به سیستم ایمنی برای ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با یک ویروس خاص، در عوض به بدن یاد می دهد که پروتئین های RNA سیگنال دهنده کوچکی بوجود آورد که انتشار ویروسی مضر را متوقف می کند.
محققان استدلال می کنند که این رویکرد جدید می تواند توسعه واکسن فعلی را متحول کند، که در آن متخصصان واکسن هایی را برمبنای پیش بینی هایی ایجاد می کنند که کدام گونه های آنفلوانزا و کووید احیانا عفونی ترین هستند.
در عوض، این واکسن های تقویت کننده RNA باید در مقابل همه سویه های یک ویروس خاص مؤثر باشند.
«رونگ های»، محقق ارشد و ویروس شناس دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «آنچه که می خواهم در مورد این استراتژی واکسن تاکید کنم این است که این واکسن به شکل گسترده برای هر برخی از ویروس ها قابل استفاده می باشد، به شکل گسترده در مقابل هر نوع ویروس مؤثر است و برای طیف گسترده ای از مردم بی خطر است.»
های در بیانیه خبری دانشگاه اضافه کرد: «این روش می تواند واکسنی جهانی باشد که ما بدنبال آن بوده ایم.»
به طور سنتی، واکسن ها از ویروس مرده یا زنده اما تغییر یافته برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می نمایند. این پاسخ ایمنی به بدن می آموزد که چگونه میکروب را بشناسد و آنتی بادی هایی تولید نماید که به صورت خاص آن میکروب را هدف قرار داده و از بین ببرد.
به گفته پژوهشگران، واکسن جدید همینطور از یک نسخه زنده و اصلاح شده ویروس استفاده می نماید، اما متکی به پاسخ ایمنی سنتی بدن که سبب ایجاد آنتی بادی ها می شود، نیست.
در عوض، این واکسن ها به بدن یاد می دهند که با بهره گیری از پروتئین های سیگنال دهنده RNA هدف، در تکثیر ویروسی دخالت کند.
محققان گزارش می دهند که یکی از این واکسن هایی که برای ویروس موشی به نام Nodamura ساخته شد، موش های آزمایشگاهی را حداقل به مدت ۹۰ روز از دوزهای کشنده ویروس محافظت می کند. ۹ روز عمر موش حدودا معادل یک سال انسان است.

1403/01/30
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , ژنتیك , سیستم