۱۰ علامت اخطار دهنده آلزایمر را بشناسید

۱۰ علامت اخطار دهنده آلزایمر را بشناسید بیمارستان دی: بیماری آلزایمر شروعی تدریجی وخاموش دارد و ممكن است مدت طولانی جلب توجه نكند و تصور شود این تغییرات بخشی از روند طبیعی پیری است. توجه نكردن به نشانه های این اختلال سبب تشخیص دیرهنگام آن می گردد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، یكی از نخستین نشانه های این بیماری اختلال حافظه است. این مورد به اندازه ای كه در فعالیت های روزانه مشكل تولید كند می تواند نشانه مبتلا شدن به آلزایمر باشد. افراد معمولی ممكن است یك قرار ملاقات، نام همكار یا شماره تلفن دوستی را فراموش كنند سپس به خاطر آورند اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر بیشتر مسائل بخصوص مواردی كه اخیرا اتفاق افتاده را فراموش می كند و هیچگاه به یاد نمی آورد.

مشكل در انجام كارهای عادی هم دومین نشانه آلزایمر به شمارمی رود. فردی پرمشغله ممكن است گاهی دچار حواس پرتی شود برای مثال هویجی كه جهت استفاده در كنار غذای اصلی پخته است روی اجاق جا بگذارد و تا آخر صرف غذا هم به خاطر نیاورد اما فرد مبتلا به آلزایمر به تدریج توانائی پخت غذا به شیوه سابق را از دست می دهد و گاهی هم فراموش می كند كه غذا خورده است.

ضعف بیان هم سومین مشكلی است كه برای مبتلایان به این اختلال تولید می گردد. برای همه افراد پیش می آید كه در پیدا كردن لغات مناسب دچار مشكل شوند، اما فرد مبتلا به آلزایمر گاهی كلمات ساده را از یاد می برد و لغات نامناسب جایگرین می كند. در نتیجه جملات او نامفهوم می شوند. اشتباهات دستوری و ناتوانی دنبال كردن یك مبحث هم از دیگر نشانه ها به حساب می آید.

گم كردن زمان و مكان هم نشانه ای است كه می تواند زنگ خطر آلزایمر باشد. به صورت طبیعی گاهی اوقات ممكن است افراد روزهای هفته، تاریخ روز یا مقصد خویش را فراموش كنند اما دوباره با تمركز آن ها را به یاد بیاورند. فرد مبتلا به آلزایمر ممكن است در خیابان راه خویش را گم كند و نداند كه چگونه آنجا رفته است یا حتی نتواند از آنجا راه خانه خویش را پیدا كند.

ضعف یا كاهش قضاوت هم یكی از علائم ده گانه آلزایمر است. این امكان وجود دارد كه فرد مبتلا به بیماری عفونی رجوع به پزشك را به تعویق بیندازد اما بالاخره این كار را انجام می دهد. فرد مبتلا به آلزایمر نه مشكلات خویش را درك می كند و نه رجوع به پزشك را ضروری می داند همینطور اختلال در تصمیم گیری های ساده مانند پوشیدن لباس زمستانی در گرمای تابستان از دیگر علائم اخطار دهنده است.

مشكل در تفكر ذهنی هم برای بیماران آلزایمر تولید می گردد. گاهی ممكن است افراد رسیدگی به حساب های مالی خویش را مشكل بدانند اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج ارقام را فراموش می كند و نمی داند با آن ها چه كند.

علاوه بر این موارد جابجا گذاشتن اجسام را هم در نظر داشته باشید. هركسی ممكن است به صورت موقت كلید یا كیف پول خویش را سرجایش نگذارد اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممكن است اجسام را در جایی نامربوط بگذارد؛ مثلا گذاشتن اتو در فریزر یا ساعت مچی در قندان.

تغییرات در حالات و رفتار هم باید جدی گرفته شود. همه ممكن است گاهی غمگین یا بد خلق باشند اما در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر خلق بیمار می تواند به سرعت تغییر كند و بدون هیچ دلیلی آرامش به اشك و خشم تبدیل گردد.

طبق اعلام انجمن آلزایمر، بیماران مبتلا به آلزایمر دچار تغییراتی در شخصیت می شوند. به صورت طبیعی ممكن است شخصیت افراد با افزایش سن كمی تغییر كند اما تغییر شخصیت در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر می تواند شدیدتر باشد. این تغییرات شامل سردرگمی، ترس و بدبینی، منزوی شدن، بی تفاوتی یا بروز رفتارهای نامناسب باشد.

از دست دادن انگیزه هم باید جدی گرفته شود. افراد گاهی از كار در منزل، فعالیت های شغلی یا وظایف اجتماعی خسته می شوند اما در نهایت و بعد از كمی استراحت دوباره انگیزه های خویش را پیدا می كنند اما فرد مبتلا به آلزایمر ممكن است نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده خود كاملا بی تفاوت به نظر آید.

1397/01/13
تگهای خبر: بیماری , پزشك