مطالعات نشان می دهد؛

واکسن آنفلوانزا سال جاری ضد سویه اصلی ویروس مصونیت ایجاد نمی کند

واکسن آنفلوانزا سال جاری ضد سویه اصلی ویروس مصونیت ایجاد نمی کند نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که واکسن آنفلوانزا این فصل امکان دارد در جلوگیری از عفونت با سویه اصلی ویروس موثر نباشد، چونکه این سویه از زمان تولید واکسن تغییر کرده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، با این وجود، به قول محققان دانشگاه میشیگان، این واکسن همچنان در مقابل بیماری شدید و مرگ محافظت می کند. آنها اثربخشی واکسن را در مقابل سویه H۳N۲ ارزیابی کردند. این واکسن همینطور برای محافظت در مقابل H۱N۱ و دو سویه آنفلوانزا B طراحی شده است.
«اسکات هنسلی»، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه پنسیلوانیا، اظهار داشت: «آزمایش های آزمایشگاهی نشان داده است که یک عدم تطابق عمده بین واکسن فعلی و نسخه جدید و جهش یافته H۳N۲ وجود دارد.»
به گفته محققان، ویروس های آنفلوانزا دائماً جهش می یابند و انواع مختلفی می توانند همزمان در گردش باشند. تغییرات در این نسخه جهش یافته H۳N۲ به آن کمک می نماید تا از آنتی بادی هایی که بدن در پاسخ به واکسن های آنفلوانزا می سازد دوری کند.
هنسلی در ادامه اضافه کرد: «ایمنی جمعیت در مقابل ویروس های آنفلوانزا احتمالاً پایین است، چونکه این ویروس ها در طول پاندمی کووید ۱۹ به صورت گسترده در گردش نبوده اند. فاصله گذاری اجتماعی، پوشیدن ماسک و کاهش سفرهای بین المللی احتمالاً به کاهش گردش جهانی ویروس های آنفلوانزا کمک کرده است. هنگامی که محدودیت های در رابطه با کووید ۱۹ کاهش یا برداشته شود، این امکان وجود دارد که ویروس های آنفلوانزا به علت عدم وجود مصونیت جمعیتی در دو سال قبل به طورگسترده ای به گردش درآیند.»
با این حال، محققان معتقدند تغییرات در ویروس احتمالاً از آن در مقابل سلول های T سیستم ایمنی محافظت نمی کند، ازاین رو واکسن آنفلوانزای این فصل همچنان احتمالاً از بیماری های شدید و مرگ جلوگیری می کند.

1400/09/29
تگهای خبر: آنفلوانزا , بیماری , سیستم