عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد؛

روش های تشخیص سرطان های روده و تخمدان در زنان

روش های تشخیص سرطان های روده و تخمدان در زنان به گزارش بیمارستان دی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با بروز سرطان های روده و تخمدان در زنان، نکاتی را متذکر شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سودابه درویش، اظهار داشت: زنان بالای ۵۰ سال که سابقه خانوادگی سرطان روده دارند، باید زیر نظر پزشک هر ۲ تا ۵ سال یک مرتبه کولونوسکوپی انجام دهند. وی ادامه داد: آزمایش از نظر ابتلاء به بیماری های منتقل شونده از طریق جنسی هم در زنان باید با نظر پزشک به صورت سالانه صورت گیرد. درویش افزود: بررسی میزان قند و چربی خون هم در زنان در ۴۵ سالگی باید صورت گیرد. همینطور بررسی هورمون تیروئید و چکاپ های پوکی استخوان در ۶۵ سالگی باید صورت گیرد. وی ادامه داد: تمامی موارد و آزمایش ها بسته به نظر پزشک باید صورت گیرد و خانمهایی که با ریسک بالا هستند امکان دارد بررسی ها در سنین پایین تر درخواست شود. درویش در ارتباط با تشخیص سرطان تخمدان در زنان، اظهار داشت: معاینه لگن بعضی از سرطان های زنانه را تشخیص می دهد، اما تشخیص تومورهای اولیه تخمدان با این روش دشوار و گاهی غیر امکان دارد. وی افزود: معمولا متخصصین برای تشخیص سرطان تخمدان از دو روش سونوگرافی ترانس واژینال و آزمایش خون CA-۱۲۵ استفاده می نمایند. درویش اظهار داشت: در حین سونوگرافی متخصص به دنبال توده قابل لمس مانند توده سرطانی، کیست یا فیبروئید است. وی افزود در آزمایش خون میزان پروتئینی به نام CA-۱۲۵ اندازه گیری می شود. در بیشتر زنان مبتلا به سرطان تخمدان مقدار پروتئین بالا است.

1400/11/11
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , سرطان