رئیس دانشكده دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی ایران تاكید كرد؛

تقویت بیمه دندانپزشکی بهترین گزینه کمک به مردم

تقویت بیمه دندانپزشکی بهترین گزینه کمک به مردم به گزارش بیمارستان دی، نایب رییس انجمن پریودونتولوژی ایران با اشاره به اینکه هزینه درمان های دندانپزشکی در کشور با درآمد مردم انطباق ندارد، اظهار داشت: امروزه درمان های دندانپزشکی شاید اولویت اصلی هزینه های مردم نباشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حسن سمیاری اضافه کرد: با اینکه دردهای شدید دندانی که یک فوریت به حساب می آید نیازمند مداخلات درمانی سریع و پرهزینه است ولی مردم برای درمان مشکلات دندانی خود اولویت قائل نمی شوند و شاید در اکثر موارد نسبت به درمان بی تفاوتی می کنند. رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه حتی تعرفه های دندانپزشکی مراکز دولتی افزایش پیدا کرده و در مواردی مانند جرمگیری که نقش پیشگیری در بعضی بیماری های لثه و پوسیدگی ها دارد بیشتر شده است، اضافه کرد: همین مبالغ که بخش قابل توجهی از درآمد خانواده است، سبب اجتناب مردم از جرمگیری های ضروری دندان در صورت ضرورت خواهد شد. سمیاری اظهار داشت: باید درمان های ترمیمی و پر کردن پوسیدگی ها اولویت بیشتری نسبت به عصب کشی داشته باشد، بگونه ای که مردم بتوانند در نخستین فرصت به حل آن بپردازند و نگذارند که کار دندان به درمان های پیچیده و گران تر همچون عصب کشی و ایمپلنت برسد. وی ادامه داد: باآنکه هزینه زندگی در همه ابعاد بالا رفته است و با درآمدها تطابق ندارد ولی خوشبختانه هزینه های درمان مطابق تورم و گرانی ها افزایش نیافته است، چون در غیر این صورت هزینه های دندانپزشکی برای مردم سرسام آور و غیر قابل تصور بود. نایب رییس انجمن علمی پریودونتولوژی ایران با اشاره به اینکه جامعه رو به سالمندی می رود و طبق آمار، شیوع بی دندانی در کشور حدود ۶۰ درصد است، اضافه کرد: یکی از دلایل مهم این آمار نگران کننده آن است که مردم در سنین جوانی به علت ناتوانی در تأمین هزینه های درمان های دندانپزشکی مانند ترمیم پوسیدگی ها و انجام ایمپلنت دندان، متأسفانه به دلیل تأخیر در رفتن به دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان های خود (یعنی ارزان ترین و شاید ساده ترین یا سریع ترین راهکار) می شوند. عضو هیأت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه مهم ترین و اولین سفارش به مردم، جلوگیری از ابتلاء به پوسیدگی های دندانی و بیماری های لثه با مراقبت های بهداشتی، ویزیت مکرر و منظم دندانپزشکی، استفاده از مسواک و نخ دندان بعنوان اولین گام پیشگیری و راهکاری ارزان به حساب می آید که باید در جامعه و بین خانواده ها نهادینه شود، تصریح کرد: همین نکات پیشگیرانه هم در مبانی و اصول آموزش دانشجویان دندانپزشکی سراسر کشور مطرح و مورد توجه است. دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران، اظهار داشت: از همین هم اکنون باید برنامه ریزی کرد تا حداقل برای چشم اندازی ده ساله بتوان شرایطی ایجاد نمود که مردم کشور در سنین سالمندی از فقدان دندان رنج نبرند. وی ادامه داد: با اینکه گروههای هدف مانند کودکان و دانش آموزان در برنامه های کشوری نظام سلامت به صورت مجانی مورد توجه قرار دارند، اما این کافی نیست و باید دامنه خدمات به همه گروههای سنی افزایش یابد. نایب رییس انجمن پریودونتولوژی ایران ضمن اشاره به بالا بودن قیمت درمان های دندانپزشکی در کشور که انطباقی با درآمد مردم ندارد و می تواند باعث از دست رفتن فرصت طلایی درمان گردد، اظهار داشت: هزینه های درمان های دندانپزشکی در تمام نقاط دنیا و حتی ایران بالاست؛ در این شرایط است که باید حاکمیت مداخله حمایتی کند تا مردم بتوانند از بهترین درمان ها بهره مند شوند. سمیاری با تکیه بر این که مهم ترین دغدغه مردم درمان است و در سبد هزینه ای زندگی بخش عمده ای به خود اختصاص می دهد، خاطرنشان کرد: تقویت بیمه خدمات دندانپزشکی باعث آرامش خاطر و کاهش آلام هموطنان می گردد و شاید بتوان اظهار داشت که تقویت خدمات بیمه ای در دندانپزشکی بهترین گزینه کمک به عموم مردم است. رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: درمان در مراحل اولیه بسیار ساده تر و ارزان تر خواهد بود ولی گاهی اوقات نگرانی از هزینه های بالای دندانپزشکی مردم را در شرایطی قرار می دهد که به دنبال درمان نروند تا این که زمانی به فکر درمان بیفتند که دیگر خیلی دیر یا پیچیده و پرهزینه تر شده است. سمیاری ضمن اشاره به این که انتظار داریم دولت، مجلس و تمامی برنامه ریزان و دست اندرکاران با تقویت خدمات بیمه ای به فکر مردم باشند و برنامه ریزی لازم را انجام دهند، اضافه کرد: بر مبنای آمارهای موجود حدود ۹۰ درصد خدمات دندانپزشکی توسط بخش خصوصی و تنها ۱۰ درصد خدمات توسط بخش دولتی عرضه می گردد، بنابراین مدیریت بخش خصوصی را باید به بخش خصوصی واگذار کرد تا مردم بتوانند با انتخاب خود به مناسب ترین مرکز رجوع و از بهترین خدمات توافقی بهره ببرند؛ محدود کردن بخش خصوصی می تواند صدمات جبران نا پذیری به کیفیت خدمات درمانی وارد نماید. وی با اشاره به اینکه بیست و یکمین کنگره انجمن پریودونتولوژی ایران سال جاری ۲۶ تا ۲۹ مهرماه ۱۴۰۱ در تهران برگزار می شود، اضافه کرد: نزدیک به ۳۰ ماه برای برگزاری این کنگره که به علت اپیدمی کرونا متوقف شده بود، انتظار و تلاش صرف شده است. سمیاری اظهار داشت: بیشتر از ۱۰۰ سخنران برای کنگره سال جاری اعلام آمادگی کردند که از این تعداد هفت نفر سخنران از کشورهای مختلف دنیا میهمان انجمن پریودونتولوژی ایران خواهند بود. دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران با اشاره به اینکه تعداد پانزده میزگرد پرسش و پاسخ با موضوعات مهم و طرح درمان های مختلف و نوین توسط بزرگان و خبرگان این رشته در این کنگره در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: پیش کنگره با مبحث بیماری های بافت نرم دهان و دندان، توسط سخنرانان داخلی و خارجی برپا خواهد شد؛ روزهای بعد با مبحث پریو و پریوایمپلنت مطالب علمی عرضه خواهد شد و محور اصلی سخنرانی ها در ایام پایانی کنگره پیرامون باز سازی استخوان و بافت نرم، همینطور بازسازی ترمیمی و زیبایی خواهد بود. سمیاری ضمن اشاره به این که طی پنج دوره کارگاه عملی و آموزشی به همت انجمن و حدود سی مورد کارگاه علمی تخصصی به همت شرکتهای تجهیزات دندانپزشکی، بخش دیگری از مباحث عرضه خواهد شد، اظهار داشت: در کنگره سال جاری اطلاعات علمی در سطح بالایی همگام با دانش روز دنیا تبادل می شود و امید است که پیرو به کار گیری این تحولات علمی و عملی، شاهد موفقیت های ارزشمندی در راه درمان بیماران و عرضه خدمات دندانپزشکی باشیم.
دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره بین المللی انجمن پریودونتولوژی ایران که هفته آتی در محل هتل المپیک تهران برگزار می گردد در انتها اظهار داشت: بی گمان یکی از نتایج مهم برگزاری این گونه کنگره های علمی، درمان هرچه بهتر و بهره مندی بیماران و هموطنان از آنچه در کشورهای پیشرفته دنیا عرضه می شود، خواهد بود.

1401/07/24
تگهای خبر: آرامش , آموزش , بهداشت , بیماری