فوق تخصص خون كودكان عنوان كرد؛

چرا کودکان گرفتار خونریزی بینی می شوند

چرا کودکان گرفتار خونریزی بینی می شوند بیمارستان دی: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباب خونریزی بینی در کودکان، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، غلامرضا باهوش، با حضور در برنامه مادر کودک شبکه سلامت، بینی را یکی از مناطق پر خون بدن دانست که مملو از شبکه های عروق خونی است که در نهایت به دیواره بینی می رسند. وی ادامه داد: کودکان به طور معمول به علت عدم مراقبت از خود و بازیگوشی که دارند به دلیل های خیلی ساده، گرفتار خونریزی بینی می شوند، ۶۵ درصد کودکان بین ۶ تا ۱۰ سال، حداقل یک دفعه خونریزی بینی را تجربه می کنند. باهوش اظهار داشت: خشکی بینی، شایع ترین علت خونریزی بینی است، اگر ترشحات لیز کننده مخاط بینی، خشک شوند، مخاط ترک بر می دارد و دسترسی به شبکه خونی بینی، آسان تر می شود و خونریزی اتفاق می افتد. خشکی هوا به ویژه در فصول سرد سال، شیوع بیشتری دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: با عنایت به این که در شهرهای آلوده میزان آلرژی زمینه ای بیشتری داریم، (بسیاری از افراد نیز گرفتار آلرژی ذاتی هستند)، یکی از تظاهرات آلرژی، رینیت آلرژیک (التهاب مخاط بینی است که منجر به ترشحات آبکی می شود)، التهاب و خشکی مخاط، و وجود شبکه پر خون در بینی است که دست به دست هم می دهند و خونریزی بینی را برای کودک ایجاد می کنند. وی ادامه داد: در فردی که مبتلا به رینیت آلرژیک است، در مخاط سینوس ها، التهاب وجود دارد، که فرد را مستعد ابتلاء به عفونت می کند، این نکته قابل توجه پزشکان است که گاهی عفونت ها همراه با علامت نیستند، به ویژه باکتری های گروه استافیلوکوک که بر روی مخاط بینی می نشینند که منجر به خونریزی بینی می شود. این فوق تخصص خون کودکان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از علل رایج خونریزی بینی در کودکان، سوزش و خارش مخاط بینی است، در این هنگام، کودک انگشت خودرا داخل بینی می کند که با عنایت به التهاب موجود در مخاط بینی، منجر به خونریزی از بینی می شود، این عارضه نیز گاهی در خواب اتفاق می افتد. وی، ضربه به بینی، وارد کردن جسم خارجی داخل بینی توسط کودکان و گاهی به شکل نادر، تومورهای خوش خیم و بدخیم سینوس ها را از دیگر عوامل ایجاد خونریزی بینی در کودکان دانست و اضافه کرد: گاهی به علت مصرف داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و یا مصرف داروهای ضد انعقاد، بیماری های خونریزی دهنده ارثی (هموفیلی) و یا حتی افزایش فشار خون، نیز خونریزی بینی، مشاده می شود. این استاد دانشگاه به خانواده ها تصریح کرد: بروفن را به عنوان داروی انتخابی برای قطع تب کودک، انتخاب نکنند، تنها داروی انتخابی برای قطع تب کودک، استامینوفن با دوز مناسب می باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: کودکانی که به علت خشکی بینی، گرفتار خونریزی بینی می شوند، باید داخل بینی را بطور مداوم با پمادهای چشمی ویتامین آ چرب کنند. وی همچنین، مصرف غذاهای حاوی ویتامین C را کمک کننده دانست و خاطرنشان کرد: حفظ خونسردی و کنترل اعصاب در هنگام خونریزی بینی بسیار اهمیت دارد، این اتفاق در بیشتر مواقع، خود محدود شونده است و به علت سیستم انعقادی موجود در بدن، خون ریزی کنترل می شود. باهوش در پاسخ به این سؤال که هنگام خونریزی بینی چه نماییم، اظهار داشت: نکته مهم این است که قسمت غضروف بینی را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه محکم فشار دهیم و در این زمان، کودک از دهان نفس بکشد، (می توان تنها سوراخی را گرفت که خونریزی می دهد) بعد از اتمام خونریزی، شستشوی با سرم فیزیولوژی بینی، سفارش می شود. وی تصریح کرد: خونریزی هایی که بیش از نیم ساعت زمان ببرد، نیاز به پیگیری بیشتر دارد. وی تصریح کرد: برخلاف عادت مرسوم، هنگام خونریزی بینی، سر را به عقب برنگردانید، برای اینکه در این صورت خون وارد معده شده و با تحریک معده موجب ایجاد حالت تهوع می شود، وی اظهار داشت: با جلو و پایین نگه داشتن سر و نگه داشتن غضروف بینی، موجب بند آمدن و خارج شدن خون از بینی شوید. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: متأسفانه افراد شیادی هستند که از این باور غلط (در آوردن تول از بینی) استفاده می نمایند و با انجام شعبده بازی، جسم خارجی را از بینی خارج می کنند. وی خطاب به خانواده ها تصریح کرد: به هیچ عنوان گول نخورید و دنبال اینطور تفکرات غلط نروید.

1401/09/24
تگهای خبر: التهاب , باكتری , بیماری , پزشك