مطالعات نشان می دهد؛

استروژن به کاهش علایم عفونت های ادراری در زنان کمک می کند

استروژن به کاهش علایم عفونت های ادراری در زنان کمک می کند به گزارش بیمارستان دی، زنان سالمند مبتلا به عفونت های مجاری ادراری اغلب هذیان و گیجی را هم تجربه می کنند و محققان امکان دارد چاره ای برای این مساله پیدا کرده باشند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان مرکز پزشکی سدارس سینای در لس آنجلس که این وضعیت را بر روی موش ها مطالعه کردند، پی بردند استروژن که اغلب بعنوان بخشی از هورمون درمانی بعد از یائسگی تجویز می شود، امکان دارد از این تغییرات ذهنی جلوگیری نماید.
دکتر «شوری لاهیری»، نویسنده ارشد، اظهار داشت: «این مطالعه نشان داده است که هورمون درمانی امکان دارد ابزاری برای کاهش هذیان باشد. من فکر می کنم که این یک گام بزرگ به سمت آزمایش بالینی استروژن در بیماران انسانی مبتلا به عفونت ادراری است.»
تیم لاهیری قبلاً هذیان را با یک پروتئین تنظیم کننده سیستم ایمنی به نام اینترلوکین ۶ (IL-۶) مرتبط کرده بودند.
هنگامی که فردی مبتلا به عفونت ادراری یا سایر مشکلات پزشکی مانند صدمه ریه است، IL-۶ می تواند از راه خون به مغز برسد و علائمی مانند گیجی و سردرگمی ایجاد نماید.
استروژن بعنوان سرکوب کننده IL-۶ شناخته شده است، از اینرو تیم تحقیق به طراحی آزمایشاتی جهت بررسی اثرات آن بر هذیان ناشی از عفونت مجاری ادراری سوق داد.
هذیان، عدم آگاهی از محیط اطراف است و در جامعه پزشکی کاملاً شناخته شده است.
برای مطالعه این موضوع، محققان رفتار موش های قبل و پس از یائسگی را که عفونت ادراری داشتند، مشاهده نمودند. موش های یائسه علایم هذیان مانند اضطراب و گیجی داشتند. موش های دیگر این علایم را نداشتند.
پس از این که محققان موش ها را با استروژن درمان کردند، علایم هذیان تا حد زیادی کاهش پیدا کرد.
محققان همینطور اثرات مستقیم استروژن بر نورون ها را بررسی کردند.
لاهیری اظهار داشت: «ما تک تک سلول های عصبی را در معرض ترکیب التهابی IL-۶ قرار دادیم تا صدمه ای شبیه به عفونت ادراری ایجاد نماییم.»
وی در ادامه اضافه کرد: «اما وقتی استروژن را به ترکیب اضافه کردیم، صدمه را کم کرد. بنابراین، نشان دادیم که حداقل دو راه وجود دارد که استروژن به کاهش علایم هذیان کمک می نماید. سطح IL-۶ در خون را می کاهد و مستقیماً از نورون ها محافظت می کند.»
با این حال معلوم نیست که استروژن چگونه برای حفاظت از نورون ها عمل می کند. نتایج مطالعات حیوانی اغلب در انسان ها متفاوت می باشد.
در حال حاضر، درمان هذیان ناشی از عفونت ادراری با استفاده از آنتی بیوتیک ها رایج است. اما داشتن یک درمان موثر برای هذیان می تواند در بلند مدت اهمیت داشته باشد. هذیان یک عامل خطر شناخته شده برای اختلالات روانی طولانی مدت، مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط می باشد.

1401/10/17
تگهای خبر: ابزار , التهاب , بیماری , پزشك