دستاورد جدید محققان؛

داروی جدید تزریقی که از مبتلا شدن به کووید شدید پیشگیری می کند

داروی جدید تزریقی که از مبتلا شدن به کووید شدید پیشگیری می کند به گزارش بیمارستان دی، نتایج کارآزمایی بالینی جدید نشان داده است که تزریق یک داروی بیولوژیک تجربی امکان دارد خطر بستری شدن در بیمارستان ناشی از عفونت کووید19 را به نصف کم کند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، برمبنای یافته های گزارش شده، "اینترفرون لامبدا پگیلات" (PEG-lambda) در مقابل همه سویه های کووید ۱۹ همچون اومیکرون، مؤثر بود.
دکتر «جفری گلن»، محقق ارشد از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، اظهار داشت: «در طول این مطالعه، امواج مختلفی از سویه های مختلف در بین جمعیت های برزیل و کانادا ظاهر شدند و لامبدا در مقابل همه آنها اثربخشی نشان داد.»
محققان دریافتند که هر چه بیماران PEG-lambda را زودتر دریافت نمایند، وضعیت بهتری دارند.
نتایج نشان داد بیماران واکسینه نشده ای که دارو را در سه روز اول شروع علایم دریافت نمودند، در مقایسه با دارونما، ۸۹ درصد کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان داشتند.
PEG-lambda یک نسخه مصنوعی از اینترفرون لامبدا است، یک پروتئین طبیعی که توسط سلول هایی ترشح می شود که احساس می کنند ازطریق یک ویروس مورد حمله قرار گرفته اند.
این پروتئین با توانایی ویروس برای تکثیر در سلول ها تداخل می کند و از گسترش میکروب جلوگیری می کند. همین طور به سلول های همسایه سیگنال می دهد که یک ویروس به بدن حمله کرده است و موجب واکنش ایمنی زنجیره ای می شود.
به گفته گلن، «این پروتئین یک ضد ویروس طبیعی است و نخستین خط دفاعی بدن در مقابل ویروس ها است.»
تحقیقات در مورد PEG-lambda عمدتا بر روی درمان هپاتیت ویروسی متمرکز شده است، اما در اوایل پاندمی، گلن و همکارانش دریافتند که در مقابل نمونه های آزمایشگاهی کووید ۱۹ قوی است.
این امر موجب انجام این کارآزمایی بالینی شد که شامل نزدیک به ۲۰۰۰ بیمار تازه آلوده به کووید ۱۹ بود که در ۱۲ سایت در برزیل و پنج سایت در کانادا بین ژوئن ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ تحت درمان قرار گرفتند.
طی هفت روز بعد از شروع علایم، بیماران بطور تصادفی برای دریافت یک تزریق PEG-lambda یا دارونما تقسیم شدند.
کمتر از ۳٪ از بیمارانی که PEG-lambda دریافت نمودند در بیمارستان بستری شدند، در صورتیکه حدودا ۶٪ از بیمارانی که دارونما تزریق کردند در بیمارستان بستری شدند. این نشان دهنده کاهش ۵۱ درصدی خطر بستری شدن در بیمارستان برای کسانی است که دارو را دریافت می کنند.
نتایج حتی زمانی بهتر بود که بیماران دارو را در عرض سه روز دریافت نمودند - ۱.۹٪ از بیماران PEG-lambda در مقایسه با ۳.۱٪ از گروه دارونما در بیمارستان بستری شدند که کاهش نسبی خطر ۵۸٪ را نشان میدهد.
گلن افزود PEG-lambda همین طور بنظر می رسد برای بیماران بی خطر باشد.

1401/11/24
تگهای خبر: بیمارستان , دارو , درمان , سایت