معاون مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت اعلام كرد
خطر بیماری های منتقله از آب و غذا در تابستان
به گزارش بیمارستان دی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آغاز طرح تشدید نظارت های بهداشتی در فصل تابستان اطلاع داد و اظهار داشت: با توجه به گرمای شدید در تابستان و خطر انتقال بیماری های منتقله از آب و غذا و بیماری های گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی و استفاده از آب آلوده، ابلاغیه تشدید نظارت های بهداشتی از جانب معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، مهندس محسن فرهادی عنوان کرد: در طرح تشدید نظارت های بهداشتی، نیروهای بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی در حالت آماده باش قرار گرفته اند. از آغاز تیرماه این آمادگی، بوجود آمده و همکاران ما علاوه بر انجام امور روزانه و دوره ای نظارت ها، تیم های سیار بازرسی را با هدف بررسی های میدانی تشکیل داده اند و این روند تا پایان فصل گرما، ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل آب و غذاست، اضافه کرد: تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمع های تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستوران ها، مجتمع های بین راهی، قنادی ها، اغذیه فروشی و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه ها، مورد بازرسی قرار می گیرند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن اشاره به کنترل آب آشامیدنی در طرح تشدید نظارت های بهداشتی، خاطرنشان کرد: در این طرح، آب آشامیدنی از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همینطور کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب هم بررسی می شود.
فرهادی تصریح کرد: یکی از مواردی که در محور بازرسی های همکاران ما در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است چونکه با توجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر می شود؛ ازاین رو همکاران ما به این مراکز، مراجعه نموده و بازرسی های لازم را انجام می دهند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش خواهد یافت که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم سفارش می نماییم که حتی المقدور از یخ های قالبی که عمدتا صنعتی محسوب می شوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند همینطور بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنی ها، از یخ سازهایی که به شبکه های آبرسانی متصل هستند، استفاده گردد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: پارک ها و تفرجگاه ها هم در این طرح، کنترل می شوند. در فصل تابستان به دلیل تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش خواهد یافت و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران ما قرار دارد.
به نقل از ایشان، نیروهای بهداشت محیط به دستگاههای سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم، جهت بررسی بیشتر به لابراتوار ارجاع می دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب