مدیركل انتقال خون اصفهان:

احتمال انتقال بیماری های مزمن از راه خون های اهدایی صفر است

احتمال انتقال بیماری های مزمن از راه خون های اهدایی صفر است به گزارش بیمارستان دی، اصفهان مدیرکل انتقال خون استان اصفهان ضمن اشاره به رشد ۱۰.۴۷ درصدی اهدای خون شهروندان اصفهانی در دهه اول محرم سالجاری، اظهار داشت: احتمال انتقال بیماری هایی همچون ایدز و هپاتیت از راه خون های اهدایی صفر است.

کیان دهراب پور، امروز (یکشنبه ۸ مردادماه) در نشست خبری ضمن اشاره به روز ۹ مردادماه که بعنوان روز ملی اهدای خون نام گذاری شده، اظهار نمود: با عنایت به اهمیت مبحث اهدای خون هزار و ۷۰۰ دستورالعمل استاندارد برای آن تعریف شده است.

وی ضمن اشاره به فرایند اهدای خون افراد متقاضی، اضافه کرد: بعد از رجوع هر فردی به مراکز اهدای خون حائز شرایط بودن وی برای اهدا خون بررسی می شود و در صورتیکه افراد مبتلا به بیماری باشند و اهدای خون سلامت خون آنها را تحت تاثیر قرار دهد، معافیت دائم از اهدای خون برای آنها تشخیص داده می شود.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به اینکه ۹۰ درصد از عفونت ها و آلودگی های خون افراد در جلسات مشاوره و حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد باقی مانده هم توسط آزمایشات تشخیص داده خواهد شد، اظهار داشت: همینطور رشد ۵.۵ درصدی اهدای خون در چهار ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، داشتیم که ۶۲ هزار و ۴۲۰ نفر در طول چهار ماهه ابتدایی سالجاری به مراکز اهدای خون رجوع کردند و از این تعداد ۴۹ هزار و ۶۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی درمورد رشد ۱۰.۴۷ درصدی اهدای خون در دهه اول محرم سالجاری، توضیح داد: در روز تاسوعا هزار و ۸۷ نفر به مراکز اهدای خون استان رجوع کردند که از این تعداد ۹۱۵ نفر موفق به اهدای خون شدند و این آمار در روز عاشورای حسینی برابر با رجوع یک هزار و ۶۶۸ نفر و اهدای خون هزار و ۵۴ نفر است.

دهراب پور با تکیه بر این که احتمال انتقال بیماری هایی همچون ایدز و هپاتیت از راه خون های اهدایی صفر است، خاطرنشان کرد: اهداکنندگان خون در سه گروه بار اولی ها، اهداکنندگان مستمر با اهدای خون بیشتر از دو بار در طول سال و اهداکنندگان باسابقه که از آخرین اهدای خون آنها بیشتر از یک سال قبل باشد، دسته بندی می شوند. از تعداد اهداکنندگان خون طی چهار ماهه ابتدایی سالجاری، ۵۵.۶۵ درصد اهداکنندگان مستمر، ۲۹.۲ درصد اهداکنندگان باسابقه و مابقی از اهداکنندگان بار اولی بوده اند.

وی ضمن اشاره به این که حدود ۳۰ هزار نفر در سطح استان از اهداکنندگان مستمر خون هستند، اضافه کرد: میزان اهدای خون بانوان در استان اصفهان پایین و نسبت به میانگین کشوری هم کمتر است. همینطور شاخص اهدای خون بانوان در سطح کشور طی سال ۱۴۰۱ برابر با ۴.۵ درصد و در استان اصفهان برابر با ۳.۲ درصد بوده است.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در ارتباط با میزان اهدای خون بانوان در چهار ماهه ابتدایی سالجاری، اصافه کرد: آمار اهدای خون بانوان در این زمان از سه درصد پارسال به ۳.۳ درصد رسیده است، البته بانوان باید بدانند تمام معاینات و مشاوره های انجام شده در مراکز اهدای خون بر مبنای استاندارد است و اهدای خون برای آنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

وی، ترس از ابتلاء به کم خونی و بیماری های عفونی و ترس از سوزن کیسه های اهدای خون را اصلی ترین علل عدم رجوع بانوان و قشر جوان به منظور اهدای خون دانست و اظهار داشت: با وجود این که ۵۰ درصد گیرندگان خون را بانوان می سازند و میزان سلامت خون آنها هم به دلیل این که کمتر در معرض رفتارهای پر خطر هستند، درصد کمی از اهداکنندگان خون متعلق به آنها است.

دهراب پور با اشاره به اینکه بر مبنای استانداردهای مشخص شده باید حدود ۱۶۰ هزار واحد خون گیری در سال صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در صورتیکه اعتبارات این اداره برابر با ۵۳ میلیارد تومان است، در این خصوص با کمبود ۴۴ میلیارد تومان مواجه هستیم.

1402/05/09
تگهای خبر: استاندارد , اهدای خون , بیماری , سلامت