محققان آلمانی پی بردند؛

اسپری بینی کتامین در درمان افسردگی موثر است

اسپری بینی کتامین در درمان افسردگی موثر است بیمارستان دی: یک کارآزمایی بالینی جدید نشان میدهد که اسپری بینی حاوی مشتقات کتامین ممکنست در درمان افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به دارو موثر باشد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این کارآزمایی با نزدیک به ۷۰۰ نفر مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان نشان داد که اسپری بینی اسکتامین نسبت به داروی خوراکی استاندارد به نام کوتیاپین در بهبود بیماران مؤثرتر است.
پس از هشت هفته، ۲۷ درصد از بیماران دریافت کننده استکتامین درحال بهبودی بودند، در مقابل ۱۸ درصد از بیماران کوتیاپین بهبود یافتند. در هفته ۳۲، نیمی از بیماران مبتلا به استکتامین در مقایسه با یک سوم از بیمارانی که کوتیاپین مصرف می کردند، وضعیت خوبی داشتند.
کارشناسان می گویند این یافته ها این مساله را تقویت می کند که اسکتامین گزینه خوبی برای افراد مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان است.
این حالت افسردگی، افراد را در معرض افزایش ریسک بستری شدن در بیمارستان و خودکشی قرار می دهد.
دکتر «آندریاس ریف»، سرپرست روانپزشکی در بیمارستان دانشگاه فرانکفورت در آلمان، اظهار داشت: «آزمایش جدید نخستین آزمایشی است که اسکتامین را با یک داروی افزودنی رایج دیگر مقایسه می کند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «اسپری بینی اسکتامین در این مطالعه برنده شد و بیماران بیشتری را بهبود بخشید و از عود علایم بیشتر در طول ۳۲ هفته جلوگیری کرد.»
ریف اظهار داشت: «این مطالعه داده های ارزشمندی را برای تصمیم گیری بالینی طولانی مدت برای جمعیت بزرگی از بیماران فراهم می آورد.»
ریف اظهار داشت که او و همکارانش انتظار دارند که این یافته ها روش پزشکی را در خیلی از کشورها به نفع بیماران تغییر دهد.
کتامین برای نخستین بار چند دهه پیش در ایالات متحده به عنوان یک داروی بیهوشی تأیید شد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.

1402/07/19
تگهای خبر: استاندارد , بیمارستان , پزشك , پزشكی