مهر خبر می دهد؛

شایع ترین سرطان در ایران

شایع ترین سرطان در ایران به گزارش بیمارستان دی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با وضعیت شیوع سرطان ها در کشور، توضیحاتی عرضه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، افزایش سن امید به زندگی به دنبال کنترل بیماری های واگیر، مهم ترین عامل در میزان بروز سرطان شناخته می شود که علی قنبری مطلق عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر انجمن رادیوانکلوژی، به آن اشاره نمود. این فوق تخصص خون و سرطان، در برنامه تلویزیونی پرسشگر، به بررسی وضعیت شیوع و بروز سرطان در کشور پرداخت و اظهار داشت: میزان بروز سرطان در ایران، در حد متوسط جهانی است؛ به صورتی که حدود ۱۵۵ هزار نفر در سال به آمار بیماران مبتلا به سرطان در کشور اضافه می شود. وی ادامه داد: میزان بروز سرطان در ایران طی دو دهه آینده افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد، به صورتی که افزایش ۱۱۵ درصدی را در میزان بروز سرطان خواهیم داشت. قنبری مطلق، با عنوان این مطلب که میزان بروز سرطان در کشورهای درحال توسعه خیلی بیشتر از کشورهای توسعه یافته خواهد بود، افزود: مهم ترین عامل بروز سرطان در کشورهای درحال توسعه همچون ایران، افزایش امید به زندگی است که نشأت گرفته از کنترل بیماری های واگیر است که سبب شده طول عمر انسان افزایش پیدا کند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که در کشورهای توسعه یافته پیک امید به زندگی اتفاق افتاده است، اضافه کرد: عوامل دیگری هم در افزایش موارد ابتلاء به سرطان نقش دارند که میتوان به شیوه زندگی ناسالم و عوامل محیطی اشاره نمود. دبیر انجمن رادیوانکلوژی، ضمن اشاره به مبحث کم تحرکی و افزایش وطن، اظهار داشت: حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد مردم کشورمان فعالیت بدنی مناسب ندارند و ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور، افزایش وزن دارند. قنبری مطلق عنوان کرد: مواردی از این قبیل و البته افزایش امید به زندگی، در میزان بروز سرطان نقش دارند. این فوق تخصص خون و سرطان به عوامل محیطی اشاره نمود و اظهار داشت: آلودگی هوا و آب، سهم زیادی در ابتلاء به سرطان دارند؛ به صورتی که در شهر های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور، میزان تولید گازهای نامناسب به ازای هر مترمکعب هوا، ۱۱۵ میکروگرم است، در حالیکه این عدد در متوسط جهانی، ۶۳ میکروگرم است. قنبری مطلق اضافه کرد: استفاده از سوخت های نامناسب که منجر به تولید گازهای سمی می شود، ۲ برابر متوسط جهانی است. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه به شایع ترین سرطان ها در مردان و زنان ایرانی اشاره نمود و اظهار داشت: در مردان، سرطان پروستات و زنان، سرطان پستان، شایع ترین ها هستند و در هر دو جنس، سرطان پستان شایع ترین است. وی ادامه داد: تا سال ۹۵، سرطان معده در رده نخست سرطان های شایع مردان بود که به علت همین عواملی که توضیح داده شد، سرطان پروستات به رده نخست آمد و سرطان معده در رده دوم قرار گرفت.

1402/07/29
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , سرطان