عابدی عنوان كرد؛

افزایش هزینه دارویی بیماران دیابتی

افزایش هزینه دارویی بیماران دیابتی به گزارش بیمارستان دی، معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت، با بیان این که ۱۴ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال کشور دیابت دارند، اظهار داشت: بالاترین هزینه دارویی سازمان بیمه سلامت متعلق به ۲ قلم انسولین است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرشید عابدی، ضمن اشاره به این که معاونت پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران با نگاه و رویکرد منطقی مبنی ارتقا حوزه پیشگیری در کشور و تغییر سیاست وزارت بهداشت، عنوان کرد: با عنایت به تأکیدات و نگاه مدیرعامل سازمان، این معاونت در سطح بیمه سلامت امسال تشکیل شد. معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: هدف از تشکیل این معاونت طراحی کلیه اقداماتی است که بتواند سبب کاهش هزینه های نظام سلامت سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی شود اما از طرفی در این هدف گذاری باید بتوانیم مردم و کارکنان نظام سلامت که در حوزه جلوگیری از بیماری ها تلاش می کنند را شناسایی کرده و مورد تشویق قرار دهیم. وی خاطرنشان کرد: پیشگیری اولین یا اساسی بعنوان نخستین سطح پیشگیری در این عرصه از اهمیت بسزایی برخوردار است، در این سطح از پیشگیری هزار روز اول زندگی یک کودک (از زمان زندگی جنینی تا ۲ سال اول زندگی) از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ این زمان تأثیرگذار ترین زمانی است که می توانیم در بحث پیشگیری اولین فعالیت نماییم. همینطور پیشگیری سطح چهارم هم دارای اهمیت بوده و به این مفهوم است که جلوگیری از اقدامات تشخیصی و درمانی است که می تواند باعث ضرر و زیان به بیمار شود. عابدی افزود: در پیشگیری سطح چهارم می توانیم از کمک سازمان های مردم نهاد به بیمه سلامت استفاده نمائیم، بدون شک باید بتوانیم با پیاده سازی پیشگیری سطح چهار سبب حفظ منابع مالی سازمان و هزینه کرد آن در سایر حوزه های پیشگیری شد. معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، در رابطه با اقدامات صورت گرفته در جلوگیری از دیابت عنوان کرد: مهم ترین عامل در جلوگیری از دیابت اصلاح سبک زندگی است، در این مساله چند حوزه اهمیت دارد. در گام اول تغذیه سالم مورد توجه بوده و باید بپذیریم که تغذیه سالم و مبتنی بر سبد غذایی بومی یکی از مهم ترین اصلاحاتی است که باید صورت گیرد. وی تصریح کرد: طبق آمار عرضه شده در بحث اضافه وزن در کودکان در میان کشورهای دنیا رتبه پنجم و در منطقه رتبه اول را داریم، بدون تردید برای پیشگیری از دیابت باید غذای کودکان دارای کالری مناسب بوده و از مصرف غذاهای پرکالری اجتناب گردد. عابدی خاطرنشان کرد: گام دوم در جلوگیری از دیابت فعالیتهای فیزیکی و ورزش است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، البته باید امکانات و الزامات لازم را در این خصوص فراهم نمود. معاون پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: همینطور باید آموزش را بعنوان تغییر نگاه و نگرش در بیماران دیابتی در اولویت قرار داد. تا به این مساله توجه نشود، پیشگیری در دیابت رخ نخواهد داد. آموزش و اطلاع رسانی همسو بوده و زمانی اطلاع رسانی موفق است که منجر به یادگیری در افراد شود. وی اظهار داشت: شناسایی افراد در معرض ابتلاء به دیابت هم باید مد نظر قرار گیرد. بنابراین در این رابطه استفاده از ظرفیت پزشک خانواده هم اهمیت دارد. طبق آمار بالاترین هزینه دارویی سازمان بیمه سلامت امسال متعلق به ۲ قلم انسولین به میزان یک هزار میلیارد تومان بوده که نشانه هزینه های رو به افزایش داروهای بیماران دیابتی است. همینطور پارسال حدود ۲ همت برای همه انسولین ها هزینه پرداخت شده است. عابدی در ارتباط با اقدامات عملیاتی در حوزه پیشگیری اضافه کرد: هم اکنون به دنبال آن هستیم که طرح آماده شده پیشگیری اولین را در سه شهرستان و مناطق کم برخوردار به صورت پایلوت اجرایی نمائیم. وی اظهار داشت: امیدواریم منابع مالی این طرح ظرف چند هفته آینده نهایی شده و به مرحله اجرا در آید. بدون شک پیشگیری هزینه کمتری نسبت به درمان دارد. همینطور به دنبال آن هستیم فعالیت بدنی برای خانم های بالای ۳۰ سال و کودکان در چارچوب یک بسته خدمت آماده شود. عابدی، شروع تدوین بسته خدمتی جلوگیری از دخانیات را بعنوان یکی دیگر از فعالیتهای معاونت پیشگیری و خدمات پایه سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت.

1402/09/06
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , بیمه