در گفت وگو با بیمارستان دی مطرح شد؛

۱۸هزار میلیارد بودجه مورد نیاز صندوق بیماریهای خاص

۱۸هزار میلیارد بودجه مورد نیاز صندوق بیماریهای خاص بیمارستان دی: معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، بودجه مورد نیاز صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج در سال آینده را 18 هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

مهدی رضایی، در گفت و گو با خبرنگار مهر، به بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۲ اشاره نمود و اظهار داشت: این صندوق نیازمند ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سال آینده است، البته با لحاظ نمودن اعتبارات داروهای تفاهم نامه ای سنوات گذشته به رقم ۱۸ هزار میلیارد تومان می رسد. وی ادامه داد: برای سال قبل برآورد می شد که ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار به این صندوق اختصاص یابد، تا بتوان نیازهای بیماران خاص را برای کل بیمه شدگان هر سه بیمه پایه شامل سازمان بیمه سلامت، سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح پوشش داد؛ اما باتوجه به محدودیت های منابع در دولت حدودا نیمی از آن یعنی ۷ هزار میلیارد تومان مصوب شد. خوشبختانه به تناسب ماه هایی که گذشته اعتبارات اختصاص پیدا کرده است. معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: برای سال ۱۴۰۳ بودجه پیشنهادی برای صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان است که امیدواریم این منابع تحقق پیدا کند. هرچند که ما باخبر هستیم منابع دولت دارای محدودیت بوده و شاید امکان تحقق بودجه مورد نیاز فراهم نباشد، در آن صورت اهتمام می نماییم با اولویت بندی نیازهای این صندوق را در سال آینده برنامه ریزی نماییم. اگر این اعتبار مصوب شود تمامی خدمات سرپایی در همه نوع مالکیت ها پوشش داده شده و در بخش بستری نیز پوشش ها قابل توجه خواهد بود. وی درباب هزینه کرد منابع و اعتبارات اشاره کرد: نیازها در عرصه سلامت واقعی بوده و در وضعیت سخت باید خدمات دهی را اولویت بندی کرد. به عنوان مثال به سبب محدودیت منابع امسال خدمات عمدتا در بخش دولتی پوشش داده شده است؛ پس اگر بیمار به بخش غیر دولتی مراجعه کند؛ مابه التفاوت ناشی از تعرفه دولتی و سایر مالکیت ها ناگزیر از جیب بیمار پرداخت می شود. رضایی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکنست به سبب کمبود اعتبارات خدمات دهی بیمه به برخی بیماریهای خاص متوقف شود، افزود: تا حد امکان سعی کردیم این اتفاق نیافتد. تا حالا هیچ خدمتی از تعهدات بیمه خارج نشده است اما بسته های خدمتی ناخواسته محدود می شود. به عنوان مثال ممکنست در یک بیماری تعداد بسته های بیشتری نیاز به پوشش داشته باشد ولی به سبب محدودیت منابع امکانش فراهم نشود. معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هم اکنون ۱۰۷ بیماری در صندوق بیماریهای خاص، صعب العلاج و نادر پوشش داده می شود، اما ۵۱ بسته خدمتی وجود دارد که باتوجه به نوع بیماری متفاوت می باشد. ضمن این که این بسته های خدمتی شامل بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ کد خدمتی است. وی درباره ی هزینه های پرداختی برای بیماریهای صعب العلاج اشاره کرد: از این ۱۰۷ بیماری بیشترین هزینه های پرداختی مربوط به ۵ بیماری بوده که شامل بیماریهای متابولیک، SMA یا بیماری آتروفی عضلانی نخاعی، بیماری CF یا سیستیک فیبروزیس، سرطان ها و بیماری ام اس است. معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران در آخر اظهار داشت: تا کنون بیش از ۲ میلیون نفر بیمار خاص و صعب العلاج در صندوق بیماریهای خاص، صعب العلاج و نادر نشان دار شده اند که به احتمال زیاد طی ماه های آتی این تعداد افزایش می یابد.

1402/09/19
تگهای خبر: بیماری , بیمه , خدمات , دارو