متخصص زنان و زایمان عنوان كرد؛

عارضه های فیبروم رحمی در حاملگی

عارضه های فیبروم رحمی در حاملگی به گزارش بیمارستان دی، یک متخصص زنان و زایمان، ضمن اشاره به این که فیبروم های رحمی حاملگی را تحت تأثیر قرار می دهند، اظهار داشت: محدودیت رشد جنین، زایمان زودرس، سزارین و...، ازجمله عارضه های فیبروم در حاملگی است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، زهرا نائیجی، با اشاره به اینکه فیبروم ها شایع ترین تومورهای مونوکلونال برخاسته از سلول های عضله صاف در رحم هستند، اظهار نمود: این سلول ها بر مبنای جایگزینی خود در رحم خوانده می شوند. وی ادامه داد: فیبروم های رحمی، رشد خوش خیم و غیرسرطانی سلول های عضلانی و بافت همبند رحم هستند که نام دیگر آن لیومیوم یا میوم است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: شیوع فیبروم ها تحت تاثیر هورمون های جنسی استروژن و پروؤسترون قرار می گیرد که این مورد هم در دوره های مختلف باروری در زنان متفاوت می باشد. نائیجی افزود: فیبروم های رحمی معمولا از سنین ۲۰ تا ۵۰ سال علامت دار می شوند. وی ضمن اشاره به نشانه های بالینی تومورهای خوش خیم رحم، تصریح کرد: در بعضی موارد تومورهای رحمی علامتی برای فرد مبتلا ایجاد نمی کند ولی در موارد بزرگ تر به واسطه اثر فشاری که بر روی ارگان های مجاور وارد می نماید سبب بروز مشکلاتی در روده ها و یا دفع ادرارمی شوند. نائیجی افزود: خونریزی شدید، خونریزی غیرطبیعی ماهیانه، طولانی شدن خونریزی های ماهیانه، درد یا احساس فشار در لگن (شدید، منتشر، یا همانند کرامپ قاعدگی)، آنمی (به دلیل خونریزی های شدید قاعدگی)، احساس فوریت در ادرار کردن، یبوست، سقط، نازایی خونریزی های غیر طبیعی رحمی، درد و فشار در لگن و اختلالات تولید مثلی و حاملگی همچون نشانه های تومورهای رحم و یا فیبروم است. این متخصص زنان و زایمان، به راه های تشخیص فیبروم رحم اشاره نمود و اظهار داشت: سونوگرافی، اصلی ترین راه برای شناسایی فیبروم است. وی ادامه داد: در مواردی توده هایی که داخل کاویته رحم وجود دارد، امکان دارد این ضایعات مانند پولیپ قابل افتراق نباشند، در این موارد از روش هایی مانند تصویربرداری با سونوگرافی همزمان با تزریق سرم به داخل رحم که روشی سرپایی است استفاده می شود. نائیجی ضمن اشاره به این که معمولا در یائسگی ها علامت های فیبروم از بین می رود و رشد آن هم متوقف می شود، تصریح کرد: نکته اینجاست که اگر در همین دوران هم هورمون تراپی صورت گیرد امکان دارد فیبروم رشد کرده و یا با نشانه های دیگری همراه باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش های درمان فیبروم اشاره نمود و اضافه کرد: فیبروم در بعضی بیماران می تواند منجر به کم خونی شدید، نازایی و حتی در دوران حاملگی منجر به سقط جنین شود. وی با تکیه بر این که درمان متداول فیبروم جراحی است، به عارضه های احتمالی جراحی فیبروم در موارد خاص اشاره نمود و توضیح داد: در این مواردی که جراحی ممکن نیست، با روش هورمون تراپی و دارویی به طور موقت علامت ها و عارضه های فیبروم را میتوان متوقف کرد. نائیجی به خطرات احتمالی بدخیمی های فیبروم اشاره نمود و افزود: در بعضی موارد که توده بسیار بزرگ و یا بدشکل است، باید حتما بیمار مبتلا به فیبروم توسط پزشک متخصص زنان و زایمان ویزیت و بررسی شود. وی، تاثیر فیبروم رحمی در حاملگی ها را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: خیلی از زنان در دوران حاملگی مشکلی با فیبروم‏ ها ندارند با این وجود شایع‏ ترین عارضه فیبروم ‏ها در دوران بارداری، درد است. این عارضه اغلب در خانمهایی که فیبروم بزرگ تر از پنج سانتی متر در دو تا سه ماهه آخر حاملگی دارند، دیده می‏ شود.

1402/11/03
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , جراحی , دارو