در آستانه هفته سلامت مردان مطرح شد؛

دومین سرطان شایع مردان ایرانی را بشناسیم

دومین سرطان شایع مردان ایرانی را بشناسیم بیمارستان دی: دبیر جامعه اورولوژی، از سرطان پروستات به عنوان دومین سرطان شایع در بین مردان ایرانی نام برد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، جامعه اورولوژی ایران همه ساله نخستین پنجشنبه اسفند ماه را به روز سلامت مردان مختص کرده است که پزشکان با اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم، اهمیت سلامت مردان را به عنوان عنصر مهم خانواده و جامعه مورد تاکید قرارمی دهند. از آنجائیکه فرهنگسراها بهترین مکان برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در حوزه سلامت مردان است، جامعه اورولوژی ایران خواهان مساعدت شهرداری برای اختصاص این محل ها در هفته سلامت مردان شد. دبیر جامعه اورولوژی ایران اظهار داشت: سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان ایرانی است که در صورت تشخیص و درمان بموقع، درمان دارای نتایج رضایتبخش خواهد بود. همین طور سرطان مثانه و کلیه از دیگر سرطان های شایع در سیستم ادراری هستند که سیگار، تریاک و قلیان از اصلی ترین عوامل ابتلاء به این بیماری محسوب می شود. محمد هادی رادفر افزود: امروزه در صورت مراجعه و تشخیص زودرس، خیلی از تومورها به ویژه در مثانه و کلیه را می توان با روش های اندوسکوپی و لاپاروسکوپی یا جراحی های کم تهاجمی کنترل کرد. وی با اشاره به این که پیروی از سبک زندگی سالم و مراجعه به موقع به پزشک کلید سلامت مردان و جامعه است، اشاره کرد: به همین دلیل جامعه اورولوژی ایران همه ساله نخستین پنج شنبه اسفند ماه را به روز سلامت مردان اختصاص داده که پزشکان با اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم، اهمیت سلامت مردان را به عنوان عنصر مهم خانواده و جامعه مورد تاکید قرارمی دهند. رادفر اضافه کرد: از آنجائیکه فرهنگسراها بهترین مکان برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در حوزه سلامت مردان است، جامعه اورولوژی ایران خواهان مساعدت شهرداری برای اختصاص این محل ها طی هفته سلامت مردان شد. وی با تأکید بر نقش خودمراقبتی، گفت: مردان می بایست در کنار پیروی از سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی، پرهیز از مصرف دخانیات، ورزش منظم و مراجعات منظم دوره ای به پزشکان از سلامت خود اطمینان حاصل کنند. بگفته دبیر جامعه اورولوژی ایران، هر چند مردان به لحاظ ژنتیکی بیشتر مستعد ابتلاء به سنگ های کلیوی هستند، ولی در صورت مراجعه به هنگام به پزشک با دارو یا روش های کمتر تهاجمی، سنگ های آنان قابل درمان است. از طرف دیگر در صورت مراجعه دیرهنگام به پزشک یا رها کردن درمان، فرد به بیماریهای مزمن کلیه گرفتار می شود. رادفر با اشاره به این که گاهی یک سنگ کوچک موجب از دست دادن کلیه فرد می شود، افزود: نیمی از بیمارانی که به سنگ کلیه گرفتار می شوند در صورت رعایت نکردن رژیم غذایی مانند کاهش مصرف نمک یا پرهیز از مصرف گوشت قرمز یا چربی های اشباع شده، نوشیدن ناکافی آب و مایعات سالم و نیز رها کردن درمان به سبب نداشتن درد، مجدداً گرفتار سنگ های جدید می شوند که این امر ضرورت معاینات منظم را مشخص می کند. دبیر جامعه اورولوژی ایران در ادامه با تأکید بر نقش خودمراقبتی در درمان ناباروری، اشاره کرد: چاقی، فشار خون، دیابت، کم تحرکی و سیگار از عوامل ناباروری بشمار می رود و خیلی از زوج های نابارور تنها با اصلاح سبک زندگی و بدون مداخلات درمانی توانسته اند صاحب فرزند شوند. وی اظهار داشت: امروزه با کمک روش های نوین درمان ناباروری در کشور بیش از ۹۰ درصد زوج ها شانس بچه دار شدن دارند.

1402/12/03
تگهای خبر: اورولوژی , بیماری , پزشك , جراحی