طهماسبی توضیح داد؛

سن مناسب ارتودنسی چند سالگی است

سن مناسب ارتودنسی چند سالگی است به گزارش بیمارستان دی، معاون آموزشی گروه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ارتباط با استفاده از ارتودنسی در سنین مختلف، نکاتی را متذکر شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سوده طهماسبی، در رابطه با سن مناسب ارتودنسی، اظهار داشت: طبق استانداردها تمامی کودکان در شروع دوره دندانی مختلط یعنی حدود ۶ تا ۷ سالگی ضروری است که تحت مشاوره تخصصی ارتودنسی قرار بگیرند. وی ادامه داد: مشاوره ارتودنسی تخصصی به این مفهوم نیست که حتما باید در صورت وجود مشکل در همین سن درمان آغاز شود، بلکه مشاوره کمک می نماید که تشخیص داده شود آیا کودک به پیگیری های بعدی نیاز دارد یا خیر، همینطور اگر مشکلی وجود دارد احتیاج به شروع درمان است و یا این که باید در سنین بالاتر صورت گیرد. معاون آموزشی گروه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه امکان دارد مشکلاتی وجود داشته باشد که در همان سن احتیاج به درمان های پیشگیرانه و مداخلات اولیه داشته باشد، تصریح کرد: بنا بر این ضروری است همه کودکان از سن ۷ سالگی مورد مشاوره تخصصی ارتودنسی قرار گیرند. طهماسبی افزود: البته بزرگسالانی هم وجود دارند که از وضعیت فک و دندان هایشان راضی نیستند و در سنین پایین تر امکان درمان برایشان وجود نداشته و یا این که به این مساله توجه نکرده اند و تازه در سنین بزرگسالی توجهشان به این مورد جلب شده است، این افراد هم می توانند هم از درمان های ارتودنسی و هم در صورت نیاز از جراحی فک بهره ببرند. وی با اشاره به اینکه حرکت دندانی را میتوان در هر سنی انجام داد، خاطرنشان کرد: البته در سنین بالاتر درمان های ارتودنسی به ملاحظات خاصی نیاز دارد، اما امکان پذیر است. معاون آموزشی گروه ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: البته اگر سن رشد گذشته باشد، اصلاحات ناهنجاری ها و مشکلات فکی، فقط با انجام جراحی و ارتودنسی امکان پذیر است. طهماسبی در رابطه با انواع دستگاههای ارتودنسی توضیح داد: به صورت کلی این دستگاه ها به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می شوند، دستگاههای متحرک دستگاه هایی هستند که بیمار خودش می تواند آنرا داخل دهانش قرار دهد و دستگاههای ثابت دستگاه هایی هستند که در دهان بیمار به صورت ثابت قرار می گیرند و اجزای دستگاه با مواد مخصوص روی دندان ها چسبانده می شوند و بیمار قادر نیست این نوع دستگاه ها را از دهانش خارج کند و خود مجدداً آنرا داخل دهانش قرار دهد. وی در رابطه با این دستگاه ها توضیح داد: هریک از این دستگاه ها انواع مختلفی دارند، امکان دارد دستگاههای متحرک از نوع پلاک های ساده، یک فک، دو فک و یا نامرئی باشند. اینها با عنایت به ظاهر و کارایی با یکدیگر متفاوت اند و وجه اشتراکشان اینست که توسط بیمار داخل دهان قرار می گیرند.

1403/01/13
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , پزشك , پزشكی