در نشست خبری مطرح شد؛

وضعیت پرستاری در سال ۹۷ نگران كننده است، دغدغه های پرستاران

وضعیت پرستاری در سال ۹۷ نگران كننده است، دغدغه های پرستاران بیمارستان دی: قائم مقام سازمان نظام پرستاری كشور، ضمن تشریح چالش های حوزه پرستاری و مشكلات پیش روی پرستاران، وضعیت پرستاری در سال ۹۷ را ترسیم كرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمد شریفی مقدم در نشست خبری آخر سال با اصحاب رسانه، درباره صدمه های وارد شده به پرستاران در سال جاری، اظهار داشت: جامعه پرستاری بار اصلی نظام سلامت را بر دوش می كشد و در صف اول پاسخ گویی به مراجعین قرار دارند و در نتیجه در معرض خطرات مختلف هم قرار دارند. خطرات ناشی از شغل پرستاران را تهدید می كند. خطراتی مثل بیماری های اسكلتی و عضلانی و مشكلات ناشی از شیمی درمانی و بحث ضرب و شتم كه هم اكنون متاسفانه رو به افزایش است. وی با عنوان این مطلب كه در سال ۹۶، ۲۸ پرستار مورد ضرب و شتم فیزیكی قرار گرفتند. فوت پرستاران حین انجام وظیفه هم ۱۵ مورد بود. شریفی مقدم با اشاره به اینكه در دنیا روی نیروی انسانی پرستاری سرمایه گذاری می شود، اظهار نمود: در دنیا اعتقاد دارند كه سرمایه گذاری روی نیروی انسانی سبب بازگشت سرمایه به نظام سلامت می شود، اما در ایران این اتفاق نمی افتد. باید به گوش نمایندگان مجلس و دولت مردان برسد كه در كشورهای دنیا، پرستاران در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی و سیاست گذاری و مدیریت و مشورت كاملا تاثیر و مشاركت دارند. نقش پرستاران در این فرآیند ثابت شده است. اولویت كشورهایی كه نظام سلامت موفق دارند، سلامت مردم است، اما در كشور ما اولویت اول كسب درآمد است كه توسط جریان خاصی انجام می گردد. وی ادامه داد: امروز در دنیا سلامت یك جالش جهانی برای دولت هاست و حتی رییس سازمان بهداشت جهانی می گوید كه پرستاران پاسخ گوی نیازهای سلامتی مردم در تمام طول زندگی هستند. در كشور ما در طرح پزشك خانواده اصلا به پرستاران توجه نشده است. شریفی مقدم درباره نقش پرستاران در نظام سلامت كشور اظهار داشت: افزایش انتظارات از نظام سلامت نسبت به گذشته بیشتر شده و باید نظام سلامت هم بسته به انتظارات مردم، سرمایه گذاری انجام بدهد و این سرمایه گذاری باید در حوزه ای باشد كه مردم بیشترین خدمات را دریافت می كنند. رسیدن به اهداف و رفع نیازهای مردم در حوزه سلامت نیاز به یك نظام سلامت كارآمد دارد كه در سطوح پیش گیری و درمان برنامه داشته باشد. شریفی مقدم با اشاره به اینكه پرداخت ها در نظام سلامت باید مبتنی بر عدالت باشد، اظهار نمود: توجه چندانی به طرح پزشك خانواده نشده و پرستاران در این طرح حضور ندارند. در سطح بازتوانی هم جامعه ما به سمت سالمندی پیش می رود و حدود ۹.۵ درصد جامعه سالمند هستند و در آینده بحران سالمندی خواهیم داشت. هم اكنون ۸ میلیون سالمند داریم كه برای آن هیچ برنامه ای در نظام سلامت نداریم. قائم مقام سازمان نظام پرستاری اظهار نمود: بیشتر منابع نظام سلامت در كشور به سمت درمان است و در این حوزه هم بیشتر منابع به سمت جریان خاصی سرازیر است. ذینفعان هم در وزارت بهداشت و هم در كمیسیون بهداشت مجلس حضور دارند. وقتی شخص تصمیم ساز در بحث درمان دست دارد، بحث تضاد منافع مطرح می گردد و دیگر منافع مردم و نظام سلامت و حتی منافع ملی هم اهمیت پیدا نمی كند و تحت تاثیر قرار می گیرد. شریفی مقدم در ادامه این نشست خبری درباره حاشیه های استندآپ كمدی توهین به پرستاران، اظهار داشت: هم حدیث و هم روایت وجود دارد كه ترویج برخی مسائل زشت را نباید انجام داد، اما این مورد رسانه ای شد و موج احساسات جامعه پرستاری به سمت سازمان پرستاری آمد. در مراسمی كه در دانشگاه شهید بهشتی و در جمع دانشجویان این دانشگاه انجام شد، بیشترین توهین به جامعه پرستاری صورت گرفت. وی اضافه كرد: سازمان نظام پرستاری قصد نداشت این مورد را رسانه ای كند، اما سازمان از سوی جامعه پرستاری هم با استفاده از مراجع قضایی و هم با استفاده از وزارت ارشاد به دنبال این مورد است تا اجازه ندهیم هر شخصی مرزهای اخلاق را زیر پا بگذارد و هر حرفی را به زبان بیاورد. شریفی مقدم درباره استخدام رانندگان در اورژانس و آموزش به این افراد برای فوریت های پزشكی اظهار داشت: مصاحبه ای از سوی آقای صابریان، رییس اورژانس تهران انجام شده كه گفتند رانندگانی را استخدام می نماییم كه بعد فوریت پزشكی بخوانند. نیروهای اورژانس كشور هم زحمت كش هستند و هم متخصص و وقتی كسی بر بالین بیمار یا مصدوم حاضر می گردد باید دانش این كار را داشته باشد. وی با اشاره به اینكه عرضه خدمات اورژانس به مردم جزو خدمات تخصصی است كه باید توسط متخصصین صورت گیرد، اظهار نمود: بهانه كمبود پرسنل دلیلی برای این نیست كه هر فردی را برای این كار استفاده نماییم و نمی توان یك راننده را بعنوان پرسنل فوریت های پزشكی پذیرفت. با شناختی كه نسبت به آقای كولیوند دارم و می بینیم كه با ورودشان تحولات عظیمی در اورژانس تولید كردند، امیدوارم این مورد را منتفی كنند. زیرا نیروهای فوریت های پزشكی در همین ایام عید هم بسیار تلاش می كنند و متخصص هستند. قائم مقام سازمان نظام پرستاری در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار درباره آموزش پرستاران و مهاجرات پرستاران به كشورهای دیگر اظهار داشت: سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر فارغ التحصیل پرستاری داریم و به جز تهران، در هیچ جای كشور كمبود پرستار نداریم و به میزان كافی پرستار برای جذب وجود دارد. وی اضافه كرد: باید توجه كرد چرا پرستار به كبك كانادا می رود و باید دید كه چه جذابیتی در كانادا وجود دارد. یكی از جذابیت ها بحث پرداخت و مبحث دیگر شیوه برخوردها است. نگاه نظام سلامت به مردم، نگاه مردمی نیست و وقتی بیمار به بخش خصوصی یا دولتی وارد می شود، بعنوان كالا دیده می گردد. در این مسیر به پرستار هم بعنوان یك ابزار نگاه می گردد. شریفی مقدم بیان كرد: مسئولین در سفرهای خارج از كشور شرایط نظام های سلامت در كشورهای دیگر را می بینند و نقش پرستاران را در بیمارستان ها و نظام های سلامت مشاهده می كنند. حتی برای بحث آموزش پرستاران هم دیگران تصمیم می گیرند و ذینفعان بخش خصوصی به بحث آموزش پرستاری وارد شدند. تعداد پرستاران در كشور به میزان كافی است، اما دولت نمی تواند به خاطر كوچك كردن دولت، پرستاران را جذب نماید. قائم مقام سازمان نظام پرستاری در انتها اظهار داشت: سال ۹۷ را سال بسیار نگران كننده در حوزه پرستاری می دانم و اعتراضات پرستاران اصلا دور از ذهن نیست. هم اكنون سازمان نظام پرستاری متهم به سازش كاری با وزارت بهداشت شده است. اگر در سه ماهه اول سال آتی اتفاق خاصی نیفتد، سال پرتنشی برای پرستاران و وزارت بهداشت خواهد بود.

1396/12/26
تگهای خبر: بهداشت , پرستار , پرستاران , پزشك