به دنبال انتشار بوی بد در تهران صورت می گیرد

پایش ویژه بو در هوای پایتخت

پایش ویژه بو در هوای پایتخت به گزارش بیمارستان دی چهارشنبه هفته پیش (۱۲ دی ماه)، بویی نامطبوع هوای برخی مناطق تهران را دربرگرفت و باعث آزار و نگرانی شهروندان شد. با وجود گمانه زنی های مختلف در مورد منشا بو، مدیر كل دفتر پایش فراگیر سازمان محیط زیست اعلام نمود: سازمان حفاظت محیط زیست طی برنامه ای ویژه و فشرده «تركیبات آلی و گازهای محیطی» را در مناطقی از تهران كه شدت بو بالا بود، پایش می كند.

شینا انصاری در گفت وگو با ایسنا افزود: برای تعیین پارامترهای مولد بو باید با استفاده از پمپ های مكنده از مناطقی كه در آن شدت بو بالاست، نمونه برداری و به آزمایشگاه گاز كروماتوگرافی برای تعیین پارامترها منتقل شود.

وی تصریح كرد: در مورد بوی نامطبوعی كه عصر روز چهارشنبه (۱۲ دی)، در بعضی مناطق تهران منتشر گردید به نظر می آید باید در مكان های كه شدت بو بیشتر بود نمونه برداری از هوای محیط با پمپ های مكنده صورت گیرد و بعد از انتقال به آزمایشگاه، نوع گاز متصاعد شده شناسایی شود ازاین رو به منظور پیشگیری از مشكل احتمالی آتی، دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت زیست با همكاری اداره كل محیط زیست استان تهران طی هفته جاری برنامه فشرده و ویژه ای را به منظور پایش تركیبات آلی فرار و گازهای محیطی، در مناطقی از تهران كه بیشترین گزارش شدت بو را داشته اند، انجام می دهد.
سازمان حفاظت محیط زیست دستگاه سنجش شدت بو دارد
مدیر كل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینكه این سازمان طی سال های گذشته به علت فعالیت واحدهای مختلف از قبیل كشتارگاه های دام و طیور، واحدهای روغن نباتی، برخی سیستم های ناكارآمد تصفیه فاضلاب، واحدهای دپو و دفع زباله و سایر واحدهایی كه به نحوی با فعالیت خود تولید بو و تولید مزاحمت برای ساكنان همجوار را سبب شده اند شكایت هایی متعددی دریافت می كرد. نمونه شاخص این وضعیت، بوی بد انتشار یافته در راه فرودگاه بین المللی امام خمینی به تهران است. به همین علت سازمان حفاظت محیط زیست به منظور تعیین سهم واحدهای مولد بو در راه فرودگاه امام، نسبت به خرید دستگاه سنجش بو اقدام نمود.

به گفته انصاری، این دستگاه كه به شكل پرتابل است، می تواند كمیت بو را در واحد OU ( واحد بو در هر مترمكعب) تعیین كند اما نمی تواند پارامترهای تشكیل دهنده بو را مشخص نماید.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا امكان شناسایی منشا بو با استفاده از دستگاه سنجش بود وجود دارد؟ اظهار داشت: بوی نامطبوع روز چهارشنبه در سطح وسیعی منتشر گردید و غیرنقطه ای (non source) به نظر می رسید ازاین رو دستگاه سنجش بو در این زمینه كاربرد ندارد و برای شناسایی نوع آلاینده باید در مكان های با شدت بو نمونه برداری از هوای محیط با پمپ های مكنده صورت گیرد تا نوع گاز متصاعد شده شناسایی شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، حسین شهبازی - مدیر واحد پیش بینی شركت كنترل كیفیت هوای تهران - روز پنجشنبه (۱۳ دی)، با اشاره به اینكه هنوز منبع بوی نامطبوع تهران شناسایی نشده است، به ایسنا گفته بود كه با توجه با افزایش غلظت آلاینده های مختلف تهران همچون دی اكسیدگوگرد در عصر روز چهارشنبه (۱۲ دی) می توان نتیجه گرفت كه در این روز یك منبع گوگرد دار سبب افزایش شاخص آلاینده های تهران شده بود.

1397/10/15
تگهای خبر: دستگاه , سیستم , كیفیت