معاون درمان وزارت بهداشت تاكید كرد؛

رصد وقایع ناخواسته و حوادثی كه نباید در بیمارستان ها رخ دهد

رصد وقایع ناخواسته و حوادثی كه نباید در بیمارستان ها رخ دهد به گزارش بیمارستان دی معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: در صورتیكه اتفاقات ناخواسته حیات در بیمارستان ها رخ دهد، باید ظرف كمتر از ۶ ساعت مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، در همایش سراسری آموزش و توانمندسازی مدیران و روسا و كارشناسان نظارت بر درمان و تحلیل وقایع ناخواسته حیات، تصریح كرد: با همت و تلاش مدیران در حوزه نظارت و اعتباربخشی كشور، در بحث صیانت از حقوق بیماران و عرضه خدمات ایمن به آنها، شرایط نسبتا خوبی در بیمارستان ها و مراكز درمانی حاكم شده است. وی ادامه داد: خوشبختانه در تهران، ستاد تعرفه ای تشكیل شده است و در این ستاد با حضور نمایندگانی از نظام پزشكی، اداره تعزیرات و روسای سه دانشگاه علوم پزشكی تهران، ایران و شهید بهشتی و معاونین آنها، به شكایات و مشكلات مراكز درمانی شامل مراكز دولتی و خصوصی استان تهران رسیدگی شده و پس از آن نیز، پرونده ها برای پیگیری بیشتر به سازمان تعزیرات ارسال می گردد. جان بابایی با اشاره به اینكه ۳۰ تا ۳۵ درصد از خدمات درمانی در تهران عرضه می شود، بیان كرد: همزمان با تشكیل جلسات ستاد تعرفه استان تهران، در تمام دانشگاه های علوم پزشكی كشور با حضور رئیس دانشگاه، معاونین درمان و مسئولین نظام پزشكی و تعزیرات هر استان نیز، جلسات تعرفه ای به صورت ماهانه برگزار می گردد. خوشبختانه در این زمینه از استان ها، گزارش های خوبی ارسال شده است. این اقدامات، اثرات پیشگیرانه بیشتری دارند، چونكه برگزاری منظم این جلسات به صورت منظم و موثر، نشان داده است كه سیستم در مقابل افراد متخلف، بیدار و هوشیار است. معاون درمان وزارت بهداشت در مورد وقایع ناخواسته حیات، اظهار داشت: یكی از اقدامات نظارتی ما در بیمارستان ها مربوط به وقایع ناخواسته و حوادثی است كه نباید در بیمارستان ها رخ دهد. در سطح بین الملل، ۲۸ مورد از این وقایع ناخواسته تعریف شده است كه ما هم بر اساس آن دستورالعملی را تدوین كرده ایم و این دستورالعمل شامل حوادثی مانند تزریق خون یا تزریق داروی اشتباه یا افتادن بیمار از روی تخت است كه نباید در بیمارستان اتفاق بیفتد. وی افزود: در صورتیكه اتفاقات ناخواسته حیات در بیمارستان ها رخ دهد، باید ظرف كمتر از شش ساعت مورد بررسی قرار گیرد. جان بابایی تصریح كرد: با آموزش، اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات در جلسات و همایش ها، مبحث گزارش حوادث ناخواسته حیات در بیمارستان ها و مراكز درمانی رواج پیدا كرده و در نتیجه، میزان این گزارش ها به بیشتر از ۵۰ برابر افزایش یافته است، اما افزایش گزارش ها به مفهوم افزایش خطاها نیست، بلكه به معنای عملكرد صحیح نظارت و گزارش دهی توسط بیمارستان و دانشگاه مربوطه است. هر مركز درمانی یا دانشگاهی كه این گزارش ها را به صورت مرتب عرضه ندهد، نشان دهده آن است كه سیستم نظارتی در آن مركز خاموش بوده و عملكرد درستی ندارد. معاون درمان وزارت بهداشت، تصریح كرد: افزایش میزان گزارش دهی توسط یك مركز به معنای تنبیه آن مركز و سیستم درمانی دانشگاه مربوطه نیست، بلكه به معنای اصلاح فرآیند است. ازاین رو باید بر فرآیند نظارت و گزارش حوادث ناخواسته حیات، توجه و تاكید زیادی شود. البته جای خرسندی است كه هم اكنون، اغلب كادر پرستاری و بیمارستانی در كشور، با مبحث حوادث ناخواسته حیات، آشنایی دارند.

1397/10/18
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پرستار , پزشك