سازمان غذا و دارو هشدار داد؛

داروی مگلومین آنتی موان با دقت تجویز شود

داروی مگلومین آنتی موان با دقت تجویز شود بیمارستان دی: بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، با عنایت به جدیت عوارض داروی مگلومین آنتی موان سفارش می گردد، پایش بیماران تحت درمان با این دارو، به صورت دوره ای، صورت گیرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سازمان غذا و دارو، اعلام نمود: به اطلاع جامعه پزشكی می رساند، با توجه به ضرورت پایش بیماران تحت درمان با داروی مگلومین آنتی موان و با عنایت به دریافت گزارش عوارض جدی مشكوك به مصرف این فرآورده، جهت درمان «لشیمانیوز جلدی»، نكات زیر برمبنای منابع معتبر علمی، می بایست مورد توجه ویژه قرار گیرد:
۱ ـ داروی مگلومین آنتی موان، در افراد مبتلا به بیماری شناخته شده قلبی، كبدی و كلیوی، ممنوعیت مصرف داشته و پیش از شروع درمان با این دارو، بررسی بیماران دارای عوامل خطر مبتلاشدن به بیماری های مذكور، جهت تشخیص این بیماری ها، ضروری می باشد.
۲ ـ طبق منابع علمی مورد استفاده، وقوع عوارض قلبی عروقی هچون غیر طبیعی شدن نوار قلب، شامل تغییرات موج T و قطعه ST و باز طولانی شدن فاصله QT كه می تواند منجر به آریتمی های قلبی تهدید كننده حیات شود، در ضمن درمان با داروی مگلومین انتی موان گزارش شده است. احتمال احداث تغییرات نوار قلب، برمبنای طول دوره درمان و دوز روزانه آنتی موان دریافتی افزایش می یابد.
۳ ـ احتمال وقوع عوارض خونی مانند لكوپنی و آگرانولوسیتوز، در ضمن درمان با داروی مذكور وجود دارد كه با افزایش دوز دارو و باز در صورت وجود لكوپنی پیش از شروع درمان با مگولمین آنتی موان، این عوارض در بیماران شدیدتر خواهد بود. همین طور احتمال بروز پروتئینوری، نارسایی كلیوی، هپاتوتوكسیسیتی و پانكراتیت در ضمن درمان با این فراورده وجود دارد.
بنابراین با عنایت به جدیت عوارض داروی مگلومین آنتی موان سفارش می گردد، پایش بیماران تحت درمان با این دارو، به صورت دوره ای، با انجام نوار قلب (ECG)، بررسی عملكرد كبدی، كلیوی و پانكراس و همین طور شمارش سلول های خونی، به منظور تشخیص به موقع عوارض احتمالی و اعمال مداخلات مقتضی همچون كاهش دوز یا قطع دارو و یا سایر اقدامات درمانی لازم صورت پذیرد.
همچنین، از آنجایی كه احتمال وقوع عوارض جدی در بیماران مسن تحت درمان با مگلومین آنتی موان بیشتر از افراد جوان است، پایش این گروه از بیماران، می بایست با دقت و نظارت بیشتری همراه باشد.

1397/11/10
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , حیات