رئیس شورای عالی نظام پرستاری؛

نظام پرداختی پرستاران مشكل دارد، انتظار از وزیر بهداشت

نظام پرداختی پرستاران مشكل دارد، انتظار از وزیر بهداشت بیمارستان دی: رئیس شورای عالی نظام پرستاری، با اشاره به برنامه های وزیر بهداشت در حوزه پرستاری، اظهار داشت: امیدواریم این برنامه ها تبدیل به واقعیت شود، تا دغدغه های پرستاران كم شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، طاهره زاهد صفت، در نشست شورای عالی نظام پرستاری، ضمن تبریك انتخاب وزیر جدید بهداشت، اضافه كرد: امیدواریم دكتر نمكی كه آشنا به حوزه بودجه، اقتصاد سلامت و بهداشت است و در این شرایط حساس و بحرانیتقبل مسئولیت كرده اند، در تحقق اهداف نظام سلامت، موفق و پیروز باشند. وی افزود: اولویت همه تشكل های حرفه ای خصوصاً سازمان نظام پرستاری، حفظ منافع ملی و عمومی و دفاع از حقوق بیماران و شهروندان و همین طور صیانت از نمایش دهندگان خدمات كه همان گروه بزرگ پرستاران است، درسر لوحه اهداف و رسالت سازمان نظام پرستاری قرار دارد. زاهدصفت اشاره كرد: سازمان نظام پرستاری و جامعه پرستاری كشور خودرا ملزم به رعایت دفاع از سلامت مردم می داند و بیشتر از پیش تلاش وافر در جهت همكاری با وزارت بهداشت برای نمایش خدمات با كیفیت به مردم خواهد داشت. رئیس شورای عالی نظام پرستاری، اضافه كرد: همین طور از دكتر نمكی برای ابقای معاون پرستاری وزارت بهداشت تشكر و قدردانی می نماییم و این مسئله را به فال نیك می گیریم كه ارتباط بیشتری بین ساختار اجرایی وزارت بهداشت و سازمان صنفی پرستاران برقرار شود تا بتوانیم به اهداف و رسالت خود جامع عمل بپوشانیم. وی اظهار داشت: جای بسی خرسندی است كه وزیر بهداشت طبق برنامه های خود طرح تكریم از پرستاران و رسیدگی به وضعیت معیشتی پرستاران را در اولویت كار خود قرار داده و امیدواریم این برنامه ها به واقعیت تبدیل گردد تا پرستارانی كه در بالین در حال نمایش خدمات هستند، بتوانند این واقعیت ها را لمس كرده و انگیزه بیشتری برای خدمت به مردم پیدا كنند. زاهدصفت اضافه كرد: مشكلی كه جامعه پرستاری هم اكنون از آن رنج می برد، بار اضافی سیستم مراقبت و درمان بر دوش پرستاران بوده و البته پرداختی در چارچوب طرح قاصدك است كه پرستاران را با مشكلات متعددی مواجه كرده است. برای اینكه طرح نظام پرداخت فعلی از پایه و اساس كاملا اشتباه و پرستاران از این شیوه پرداختی هیچ گونه رضایتمندی ندارند. وی افزود: یكی دیگر از مشكلات جامعه پرستاری، عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است كه متاسفانه به دلیلهای و بهانه های مختلف تا كنون اجرایی نشده است و به سبب محدودیت بودجه اراده ای برای اجرای آن وجود ندارد. رئیس شورای عالی نظام پرستاری، افزود: امیدواریم طبق برنامه های وزیر بهداشت درباب سیستم ارجاع، پیگیری و اجرای طرح DRG كه بحث عادلانه محوری برای گروه پرستاری و پیراپزشكی خواهد بود، پرستاران بتوانند به حق خود برسند و تحولی در سیستم پرداخت نظام سلامت كشور صورت گیرد تا دغدغه پرستاران از لحاظ روحی، روانی و مشكل معیشتی كه از دغدغه های وزیر بهداشت باز هست، مرتفع شود. وی اظهار داشت: شفافیت اجرای صحیح قوانین مبحث دیگری است كه دغدغه گروه پرستاری در مراكز درمانی شده است برای اینكه قوانینی وجود دارد كه به درستی در دانشگاه ها اجرایی نشده و به صورتی سلیقه ای اجرا می شود و نیاز است كه نظارت دقیقی بر اجرای این قوانین وجود داشته باشد. در این راستا انتظار می رود از ظرفیت و پتانسیل پرستاران استفاده شده. جایگاه پرستاران در سیستم نظام ارجاع و پزشكی خانواده مورد تاكید قرار گیرد. وی افزود: طرح سوژه محدودیت پرستاری با مدرك فوق دیپلم و پایین تر، خبر نگران كننده ای است كه طی سال های اخیر با مباحث پرستار بیمارستانی، كمك پرستاری و مراقبت سلامت قصد مخدوش كردن چهره این حرفه را داشته اند كه همواره برای این گروه مایوس كننده است. زاهدصفت اشاره كرد: امیدواریم، در جهت تحول و توسعه پرستاری همانند كشورهای توسعه یافته كه برای پرستاری گام برداشته اند، گام های مثبتی برای پرستاران كشور برداشته شود. وی درباب جذب نیروی پرستاری، اظهار داشت: جلسات متعددی در كمیسیون بهداشت و درمان مجلس انجام شد كه برآورد شد بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر كمبود پرستار وجود دارد اما متاسفانه تعدادی كه برای جذب در سال های ۹۸ و ۹۹ اعلام شده است باز هم پاسخگو نیست، برای اینكه نسبت قابل توجهی پرستاران با فرسودگی شغلی در حال نمایش خدمات هستند كه این امر در پاسخگویی به بیماران مشكل ساز خواهد شد. رئیس شورای عالی نظام پرستاری، درانتها اضافه كرد: همین طور از وزیر بهداشت برای پیگیری پوشش بیمه ای تعرفه های خدمات در منزل تشكر می نماییم كه به صورتی هزینه های پرداختی مردم از جیب كمتر شده تا پرستاران باز از بازار كار مناسب برای پاسخگویی به خدمات سلامت مردم در جامعه برخوردار خواهند شد.

1397/11/26
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیمه , پرستار