در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

شرط سر پا ماندن صنعت داروسازی كشور، ارز دارو تك نرخی شود

شرط سر پا ماندن صنعت داروسازی كشور، ارز دارو تك نرخی شود بیمارستان دی: عضو هیات مدیره انجمن تولیدكنندگان و صادركنندگان بیوتكنولوژی پزشكی، به تشریح وضعیت صنعت داروسازی كشور پرداخت و خواهان تك نرخی شدن ارز دارو شد.

هاله حامدی فر، در گفتگو با خبرنگار مهر، سال قبل را سال خیلی مشكل برای صنعت داروسازی دانست و اضافه كرد: پارسال صنعت داروسازی كشور با كمبود نقدینگی و افزایش هزینه های تولید همطراز با افزایش قیمت ارز مواجه بود. این در حالی بود كه افزایش قیمت دارو در سال گذشته، به میزان خیلی كم و در اقلام محدودی صورت گرفت.وی افزود: سیستم بانكی به سبب تحریم ها گرفتار مشكل شده و صنعت داروسازی در خیلی از اقلام وارداتی مواد اولیه برای تولید داروهای بیوتكنولوژی، با كمبودهایی مواجه بود.به گفته این مدیر دارویی، صنعت بیوتكنولوژی دارویی در زمینه فیلترهای مخصوص، كیت ها، محیط كشت های خاص، رزین های خالص سازی و…، با مشكلات عدیده ای مواجه بود.حامدی فر، با عنوان این مطلب كه ارزبری محصولات بیوتكنولوژی خیلی زیاد نیست، اضافه كرد: با عنایت به تنوع اقلام داروهای بیوتكنولوژی، در تأمین ارز مورد نیاز با مشكلات و محدودیت هایی مواجه بودیم و صنعت داروسازی، فشار زیادی را تحمل كرد.وی در عین حال اشاره كرد: با تمامی این مشكلات، صنعت داروسازی پارسال سربلند بیرون آمد و كمبود اقلام دارویی حساس، در مقاطع خیلی كوتاه صورت گرفت.عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در پاسخ به این سوال كه صنعت داروسازی در سال «رونق تولید»، نیازمند چه ابزارها و حمایت هایی است، اظهار داشت: ابتدا باید مشخص نماییم هدف از حمایت چیست. اینكه می خواهیم صنعت سر پا بماند یا تولید رونق بگیرد.حامدی فر افزود: برای سر پا ماندن صنعت داروسازی، حمایت های زیادی باید صورت گیرد كه مهم ترین آن، شكستن تابوی افزایش قیمت دارو است. زیرا، اگر قیمت دارو منطقی نشود، موجب خواهد شد صنعت با مشكلات زیادی مواجه شود و شاهد تعطیلی كارخانجات دارویی خواهیم بود.وی اظهار داشت: قیمت دارو باید منطقی بالا برود و صنعت داروسازی می بایست از تسهیلات خاص بهره مند و در نرخ بهره بانكی برای صنعت باز تجدید نظر شود.حامدی فر، تك نرخی شدن ارز در صنعت داروسازی را به نفع مردم و تولید كنندگان دانست و اضافه كرد: دو نرخی بودن ارز، مسیر سوءاستفاده را هموار می كند و متأسفانه آنهایی كه سوءاستفاده می كنند، گرفتار مشكل نمی شوند. بلكه آن دسته از تولید كنندگان كه درست كار می كنند، بیشتر زیر ذره بین و فرآیند های وقت گیر تولید قرار می گیرند كه می بایست این روند اصلاح گردد.عضو هیأت مدیره انجمن تولید كنندگان و صادركنندگان بیوتكنولوژی پزشكی، افزود: اگر به دنبال رونق تولید هستیم، می بایست فراتر از این مسائل و موضوعات گام برداریم.حامدی فر، با عنوان این مطلب كه داروی تولید داخل بعنوان كالایی تخصصی و پیچیده از قیمت پایینی برخوردار است، اضافه كرد: داروی تولید داخل، ارزان قیمت ترین كالایی است كه در كشور وجود دارد.وی با تاكید بر نمایش تسهیلات خیلی خاص به صنعت داروسازی كشور، اظهار داشت: صنعت نیازمند تسهیلات بدون بهره برای اصلاح خطوط تولید و ستاندن استانداردهای مورد نیاز برای ارتقا و پیشرفت است.حامدی فر، حل مشكلات صنعت داروسازی بوسیله دیپلماسی را یاد شده قرار داد و اضافه كرد: در این راه نیازمند عزم دولتی برای رونق صادرات در كشورهایی هستیم كه ادعا داریم رابطه ما با آنها خوب است.وی افزود: صنعت داروسازی باید به سوددهی قابل سرمایه گذاری برای بهتر شدن كیفیت و صادرات برسد. بسنده كردن به سود بخور و نمیر برای صنعت، چاره ساز نیست. یكبار برای همیشه، قیمت دارو باید واقعی و منطقی شود.

1398/01/17
تگهای خبر: استاندارد , بیوتكنولوژی , پزشك , پزشكی