وزیر بهداشت:

موجودی دارو، روزانه رصد شود، كمبودها را برطرف كنید

موجودی دارو، روزانه رصد شود، كمبودها را برطرف كنید به گزارش بیمارستان دی وزیر بهداشت خطاب به معاونین غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور اظهار داشت: هر روز موجودی داروها را رصد كنید و با عنایت به فصل گرما، هوشمندانه، نظارت های مستمری داشته باشید و در مواردی كه كمبود وجود دارد با همكاری استان های مجاور، این كمبودها را برطرف كنید و اجازه ندهید كه مردم دغدغه دارو داشته باشند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در اجلاس معاونین غذا و داروی دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی سراسر كشور كه در قمصر برگزار شد، با اشاره به ۹ سفر خود به مناطق سیل زده اظهار داشت: در ایام سخت سیل كه ۲۵ استان گرفتار بودند، همكاران ما در حوزه دارو با دقت و وسواس و پیگیری مجدانه كوشیدند كه كمبود دارو در كشور بخصوص مناطق سیل زده وجود نداشته باشد.
وی تصریح كرد: همكاران ما در وزارت بهداشت در سیل های اخیر، افتخاری خلق كردند كه در تاریخ كشور ماندگار شد و بدون كمك خارجی و با همدلی مردم، دستگاه های اجرایی و سازمانهای مردم نهاد، حتی یك مورد اپیدمی در مناطق سیل زده نداشتیم كه سبب تحیر سازمانهای بین المللی شد.
وی خاطرنشان كرد: امسال برای كشور سال سختی است و با عنایت به تحریم های ظالمانه آمریكا، ایام خاصی را پیش رو خواهیم داشت. مبادا شخصی در سازمان غذا و دارو و معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشكی، دغدغه نبود دارو داشته باشد.
وزیر بهداشت خطاب به معاونین غذا و دارو اظهار داشت: هر روز موجودی داروها را رصد كنید و با عنایت به فصل گرما، هوشمندانه، نظارت های مستمری داشته باشید و در مواردی كه كمبود وجود دارد با همكاری استانهای مجاور، این كمبودها را برطرف كنید و اجازه ندهید كه مردم در كنار اضطراب اقتصادی، دغدغه دارو داشته باشند.
نمكی ضمن تاكید بر ضرورت پشتیبانی از تولید داخلی در حوزه دارو، تصریح كرد: در حكم انتصاب معاونین و مدیران وزارت بهداشت، تكالیف و انتظاراتی برای آنها مشخص می كنم و نخستین خواسته بنده از دكتر پیرصالحی در سازمان غذا و دارو، پیش از نامگذاری امسال بعنوان رونق تولید از جانب رهبر معظم انقلاب، پشتیبانی از تولید داخلی و پیشگیری از واردات بی رویه دارو بود.
وی با اشاره به اینكه سال گذشته، ۹۷ درصد داروی تولید داخل ۵۵۰ میلیون دلار و ۳ درصد داروی وارداتی، ۱.۳ میلیارد دلار ارزبری داشت، اضافه كرد: اگر این نسبت به هم بخورد و نسبت واردات دارو و تولید داخلی، معكوس شود، تمام منابع كشور از محل فروش نفت، مالیات و گمرك هم پاسخگوی آن نخواهد بود. اگر صنعت دارو گرفتار فروپاشی شود، به هیچ قیمت نمی توانیم داروی مورد نیاز مردم را تامین نماییم و پشتیبانی از تولید داخلی، وظیفه اخلاقی، شرعی و ملی همه ما است.
وزیر بهداشت افزود: به اسم پشتیبانی از تولید داخل نباید صنعت داروسازی به ولنگاری كشیده شده و استانداردها در پشتیبانی از مردم نباید پایمال شود؛ همانگونه كه رانت واردات نداریم، رانت تولید هم وجود ندارد. چون نخستین نقش بنده بعنوان وزیر بهداشت، دفاع از سلامت مردم است.
نمكی تصریح كرد: به كارخانه ها و صنایع دارویی كمك كنید و اجازه ندهید قفلی بر قفل های قبلی زده شود و در كنار رعایت استانداردها و انجام آزمایش های لازم، حتما رعایت مراعات تولید كننده ها را كرده و امور آنها را تسریع و تسهیل كنید.
وزیر بهداشت بر لزوم تحول بنیادین در نظام توزیع و عرضه دارو تصریح كرد و اظهار داشت: شیوه های پخش دارو در كشور سنتی و هزینه های حمل و نقل دارو در ایران به مراتب بالاتر از اغلب كشورهای دنیاست و این سیستم، علمی و به روز نیست و نیاز به تحول و دگرگونی دارد.
نمكی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار نمود: متاسفانه در داروخانه ها گاها تكریم ارباب رجوع، بی رنگ و گم می شود، در بعضی مواقع داروسازان حتی به چهره مردم هم نگاه نمی كنند، درحالیكه باید برای مردم احترام قائل شد. حتما به داروخانه ها بیشتر توجه كنید و با موارد بی احترامی با مردم برخورد جدی داشته باشید.
وی با اشاره به اینكه اگر در داروخانه ها صنعت داخلی زیر سوال برود و تخریب شود ظلم بزرگی صورت گرفته است، اضافه كرد: به هیچ عنوان اجازه ندهید به صنعت داروسازی كشور كه دیرینه و افتخارات ارزشمندی دارد، بی حرمتی شود؛ چون این بی حرمتی به مفهوم بی احترامی و توهین به كل جامعه داروسازی كشور است. اگر همكار داروساز ما كه مرجع مردم است، صنعت دارویی كشور را قبول نداشته باشد نباید انتظار داشته باشیم كه مردم هم از آن حمایت كنند.
وزیر بهداشت با انتقاد از توسعه بخش آرایشی و بهداشتی در داروخانه ها خاطرنشان كرد: در بعضی داروخانه ها بخش عرضه دارو بسیار ضعیف و عرضه لوازم بهداشتی و آرایشی بسیار فعال است و اگر این رویه ادامه پیدا كند، وضعیت نامناسبی برای دارو پیش بینی می شود. چون در دوران گذشته عرضه لوزام آرایشی و بهداشتی بخش كوچكی از داروخانه ها بود كه امروز به بخش اصلی داروخانه ها تبدیل گشته است و این ویترین خوبی برای داروخانه ها نیست.
بنابر اعلام وبدا، نمكی خاطرنشان كرد: به وضعیت غذا بیشتر توجه كنید؛ چون ۱۸ هزار واحد تولید مواد غذایی در كشور وجود دارد و باید نظارت بیشتری بر مواد غذایی و كیفیت آنها شود، حتی در آموزه های دینی و زرتشت هم مشاهده می نماییم كه تاكید دارند اگر چهار پدیده آب، خاك، هوا و غذا درست باشد، مردم گرفتار بیماری نمی شوند.
وی ضمن تاكید بر ضرورت توجه ویژه به حوزه تجهیزات پزشكی تصریح كرد: بازار تجهیزات پزشكی باید اصلاح گردد و از جانب دیگر باید برای پشتیبانی از تولیدات داخلی وقت بیشتری بگذاریم. پیشنهاد من این است كه نمایشگاهی از داروها و تجهیزات پزشكی وارداتی برگزار و از شركت های دانش بنیان برای تولید مشابه این محصولات دعوت شود، چون این شركت ها توان فوق العاده ای دارند و با چنین سرمایه عظیم ملی و جوانان خوش فكری كه داریم، می توانیم هر محصولی را در كشور تولید نماییم.
با راهكارهای دور زدن تحریم پیش می رویم

نمكی درباره تاثیر تحریم ها در ورود مواد اولیه دارو به كشور هم تصریح كرد: بطور قطع فشارهای تحریم روی این حوزه هم اثر گذاشته است، اما راهكارهایی را برای دور زدن تحریم ها در این عرصه مانند سایر بخش ها اندیشیده ایم كه امكان بیان جزئیات آن وجود ندارد.

1398/02/13
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیماری , پزشك