ابتلای ۱۵ میلیون نفر در كشور به فشارخون بالا

ابتلای ۱۵ میلیون نفر در كشور به فشارخون بالا بیمارستان دی: معاون كل وزارت بهداشت اظهار داشت: هم اكنون، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در كشور داریم كه حداقل 40 درصد از مبتلایان از این مساله ناآگاه هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی در یك برنامه تلویزیونی درباب عادات غذایی پس از ماه مبارك رمضان اظهاركرد: پس از ماه مبارك رمضان باید رژیم غذایی متعادل، متنوع و با چربی كم استفاده و به فعالیت بدنی كافی روزانه نیز توجه كافی شود.

سبك زندگی نادرست و عادات غذایی غلط

وی اضافه كرد: متأسفانه سبك زندگی امروزی به سمت غربی شدن رفته و از سبك زندگی ایرانی اسلامی فاصله گرفته است چونكه فعالیت بدنی كاهش یافته و مصرف غذاهای شور، پرچرب و فرآوری شده افزایش پیدا كرده است.

معاون كل وزارت بهداشت، اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند عدم تحرك، دریافت غذاهای پرچرب و پر كالری، عدم دریافت فیبرها (میوه ها و سبزی های تازه)، مصرف غذاهای كنسروی و فرآوری شده، دریافت فست فودها و غیره به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی را الزامی دانست.

حریرچی درباب برخی موفقیت ها و دستاوردهای ۴۰ سال اخیر در كنترل بیماری های واگیر و عفونی اظهار داشت: در گذشته سالانه ۱۰ هزار مرگ در نوزادان به سبب مبتلاشدن به كزاز و ۳۰ هزار مرگ هم به سبب مبتلاشدن به اسهال داشتیم كه خوشبختانه با واكسیناسیون توانستیم این مساله را كنترل نماییم و امید به زندگی را افزایش دهیم.

معاون كل وزارت بهداشت اضافه كرد: هم اكنون به سبب افزایش طول عمر، بیماری های دوران پیری نیز افزایش پیدا كرده است و به سبب تغییر سبك زندگی بیماری های غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و آلزایمر نیز افزایش یافته است.

وی اشاره كرد: سالانه ۸۲ هزار مرگ به سبب مبتلاشدن به بیماری های غیر واگیر و ۹۷ هزار مرگ نیز به سبب پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش رخ می دهد.

تمركز وزارت بهداشت بر سیاستگذاری ها در مقوله پیشگیری

حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسیج ملی كنترل فشار خون اظهار داشت: عمده سیاست های وزارت بهداشت به پیش گیری از بیماری ها اختصاص دارد. این نخستین بار است كه در دنیا یك جمعیت ۴۰ میلیون نفری، تحت پوشش یكی از مقوله های NCD قابل تأثیر در نظام سلامت قرار می گیرند.

ابتلای ۱۵ میلیون نفر در كشور به فشارخون بالا

وی با اشاره به اینكه طبق برآوردها هم اكنون حدود ۱۵ میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در كشور داریم، اظهاركرد: حداقل ۴۰ تا ۶۰ درصد از مبتلایان به فشارخون بالا از این مساله اطلاعی ندارند و زمانی كه گرفتار بیماری مزمن كلیوی یا سكته مغزی و قلبی می شوند، اطلاع پیدا می كنند.

به گفته معاون كل وزارت بهداشت، میزان مصرف نمك در ایران دو تا سه برابر كشورهای دیگر است كه عمدتاً" از مصرف فست فود و نان مصرفی نشأت می گیرد و باید برنامه ریزی در زمینه كاهش مصرف نمك با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده صورت گیرد.

وی جایگزین كردن نمك دریا بجای نمك مصرفی یددار را نادرست تلقی نمود و افرود: نمك دریا ید ندارد و حاوی فلزات سنگین و برای سلامتی مضر است.

معاون كل وزارت بهداشت اشاره كرد: كنترل فشار خون بعنوان یكی از مهمترین عوامل خطر در مبتلاشدن به بیماری های غیرواگیر گام مؤثری در نیل به اهداف سند ملی كنترل و پیش گیری از بیماری های غیر واگیر است.

ضرورت اصلاح سبك زندگی با افزایش تحرك بدنی و تغذیه سالم

به گزارش وبدا، حریرچی درانتها اشاره كرد: با اصلاح سبك زندگی می توان فعالیت بدنی را جایگزین كم تحركی و مصرف سبزیجات، غلات و میوه ها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمك كرد همین طور باید اهتمام نماییم در وهله اول با خود كنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری پرفشاری خون جلوگیری نماییم.

1398/03/16
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , سرطان , سلامت