گذر داروهای ایرانی از ۲۵ گلوگاه كنترل كیفی پیش از رسیدن به دست بیمار

گذر داروهای ایرانی از ۲۵ گلوگاه كنترل كیفی پیش از رسیدن به دست بیمار بیمارستان دی: رئیس اداره بازرسی فنی سازمان غذا و دارو درباره پروسه احراز كیفیت داروهای ایرانی جهت ورود به بازار و پیش از رسیدن به دست مصرف كننده، توضیح داد.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر مصطفی كریمی در نشستی خبری درباره كمبودهای دارویی و چگونگی تامین داروهای فوریتی اظهار داشت: بطور میانگین در كشورهای دنیا ماهانه ۱۵ تا ۳۰ قلم كمبود دارویی وجود دارد. در ایران نیز با عنایت به مشكلاتی كه از قبل و در شرایط تحریم ها وجود دارد، واردات داروهای فوریتی توسط شركت هایی است كه به ثبت رسیده اند و دارای شناسنامه و كد هستند. واردات این داروها نیز باید به تصویب كمیسیون ماده ۲۰ دارو رسیده باشد. دارو بعد از ورود به كشور نیز به آزمایشگاه مرجع سازمان ارسال شده و پس از تایید كیفیت، به بازار وارد می شود.
وی افزود: در بحث كیفیت داروها نیز فاكتورهای مختلفی وجود دارد و در این زمینه بحث "اثربخشی" دارو مهم می باشد. به منظور اثربخشی دارو نیز ابتدا تشخیص صحیح بیماری و تجویز داروی مناسب و همین طور مصرف صحیح و بموقع دارو از طرف بیمار، بسیار مهم است؛ چونكه یك دارو می تواند با غذا یا دارویی دیگر تداخل اثر داشته باشد. همین طور نگهداری صحیح از دارو بسیار مهم می باشد و در این زمینه فرهنگی غلط را شاهدیم كه برخی، همه داروها را در یخچال نگهداری می كنند و این مساله موجب می شود كه فرمولاسیون داروتحت تاثیر تغییرات دمایی قرار گیرد.
كریمی درباره پروسه احراز كیفیت داروهای مصرفی در كشور، اظهار داشت: حدود ۲۵ گلوگاه كنترل كیفی توسط كارشناسان روی داروها صورت می گیرد و استنادات كنترلی ما نیز برمبنای مستندات بین المللی است و مجامع بین المللی مربوطه، سالانه چگونگی نظارت های ما را مورد بازرسی قرار می دهند. در مجموع آنالیزهای دارویی در كشور برمبنای فارماكوپه ها و رفرنس های بین المللی است.
وی با اشاره به نظارت های حین تولید دارو در كشور، اضافه كرد: محصول نهایی تولیدی پیش از ورود به بازار نیز كنترل می شود. در بازار مصرف نیز مطالعات PMQC صورت می گیرد و به لحاظ آب و هوایی نیز نمونه برداری از چهار منطقه كشور صورت می گیرد. در زمان تجدید پروانه نیز مطالعه همسنگ زیستی حیاتی دارو انجام می شود و زمانی پروانه صادر می شود كه این مطالعه تایید شده باشد.
كریمی افزود: سالانه شاهدیم كه هموطنان ساكن در خارج از كشور، زمانی كه به ایران می آیند و هنگام بازگشت، داروی ایرانی با خود می برند؛ آن هم در كشورهایی كه مدعی درمان بلاعوض هستند. چه دلیلی وجود دارد كه افراد داروی كشور ما را با خود ببرند؟ پاسخ چیزی نیست جز آنكه داروهای ما به لحاظ كیفیت با خارج همسنگ است.
او همینطور درباره شفاف سازی در سازمان غذا و دارو نیز اظهار داشت: تمامی فرآیندها در سازمان غذا و دارو برمبنای ابلاغ بخشنامه ها است. همین طور در امتداد اجرای قانون شفافیت ابلاغی دولت، سامانه میز خدمت را راه اندازی كردیم و شركت ها بوسیله مراجعه به سامانه میز خدمت، مواردشان را پیگیری می كنند. در این راستا سامانه الكترونیك نیز در سازمان به راه افتاده است.




منبع:

1398/03/27
17:51:00
5.0 / 5
4520
تگهای خبر: بیماری , حیات , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان