یك آزمایش امیدبخش برای مقابله با ویروس ایدز

یك آزمایش امیدبخش برای مقابله با ویروس ایدز به گزارش بیمارستان دی گروهی از متخصصان علوم پزشكی در آمریكا اظهار داشتند كه برای نخستین بار موفق به پاك كردن ویروس HIV از DNA موش های آلوده شدند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، این متخصصان برمبنای آزمایشات خود اعلام كردند: در بررسی های خود توانستیم برای نخستین بار ویروس HIV را از DNA موش های آلوده به این ویروس حذف نماییم و یك گام به درمان انسان های آلوده به HIV نزدیك تر شویم.
در این بررسی متخصصان توانستند این ویروس را با كمك تلفیقی از تكنولوژی اصلاح ژنی و پخش تدریجی داروهای ضد ویروسی از DNA موش های آزمایشگاهی پاك كنند.
متخصصان آمریكایی برمبنای یافته های جدید خود اظهار داشتند كه امكان درمان افراد آلوده به ویروس HIV وجود دارد.
طبق اعلام سازمان ملل نزدیك به ۳۷ میلیون نفر در جهان به این ویروس آلوده هستند و در صورتی كه این افراد تحت درمان قرار نگیرند به بیماری ایدز مبتلا می شوند. هم اكنون درمان ضد رتروویروسی برای این بیماران سفارش می شود كه توانایی ویروس را در تكثیر شدن هدف قرار می دهد اما نمی تواند ویروس را از بدن حذف كند.
درصورتیكه بیمار از مصرف داروهای خود خودداری كند ویروس HIV قادر خواهد بود به وضعیت قبل بازگردد برای اینكه ویروس از این خاصیت برخوردار می باشد كه رشته DNA خودرا با ژنوم های سلول های سیستم ایمنی ادغام كند.
در این آزمایش متخصصان از شكل جدیدی از درمان ضد رتروویروسی موسوم به LASER ART روی ۲۳ موش استفاده كردند كه تحت اصلاحات ژنتیكی قرار گرفته بودند تا واكنش مشابهی با سیستم ایمنی انسان داشته باشند. همین طور آنان پخش و متابولیسم دارو را كه مانع از تكثیر ویروس برای مدت زمان طولانی می شود تحت كنترل داشتند.
این تیم تحقیقاتی سپس ژنوم ادغام شده ویروس HIV را با كمك اصلاح ژنی موسوم به CRISPR شكافتند كه به پژوهشگران اجازه داد تا روی DNA كار كنند، ژن هایی را افزوده یا از بین ببرند.
یكی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: این تكنولوژی اثرگذار می باشد برای اینكه LASER ART ویروس را بطور شایان توجهی كاهش داده و سپس با كمك CRISPR تاثیر بیشتری به همراه خواهد داشت.
به گزارش یوآس آ تودی، متخصصان با اشاره به اینكه این شیوه درمانی روی ۹ موش عمل كرده است، تاكید كردند: این پروسه تنها زمانی موفقیت آمیز است كه تمامی ویروس ها از بدن پاك شده باشند.

1398/04/12
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , تكنولوژی