یك متخصص ژنتیك عنوان كرد؛

علت ترس زوجین برای داشتن بچه دوم، رفع نگرانی با انجام یك آزمایش

علت ترس زوجین برای داشتن بچه دوم، رفع نگرانی با انجام یك آزمایش به گزارش بیمارستان دی عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا، در مورد تكنیك های تشخیص و غربالگری ژنتیك برای زوجین نابارور، توضیحاتی عرضه داد.

مریم رفعتی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب كه در تشخیص به دنبال یك بیماری یا معلولیت خاص هستیم تا بتوانیم درمان آنرا انجام دهیم، اظهار داشت: در غربالگری، بعد جمعیتی یك بیماری شایع كه قابل پیشگیری است، مورد ارزیابی قرار می گیرد. این متخصص ژنتیك اضافه كرد: بعنوان مثال، می توان به بیماری سندروم دان بعنوان یك بیماری شایع دوران حاملگی اشاره نمود كه غربالگری برای جلوگیری از آن انجام می شود. وی با عنوان این مطلب كه با ناباروری در هر دو گروه زوجین مواجه هستیم، افزود: متاسفانه زوجین زیادی هستند كه می توانند بچه دار شوند، اما نگران هستند كه بچه آنها معلول یا مبتلا به بیماری باشد. چون بچه اول آنها معلول یا مبتلا به بیماری بوده، در نتیجه برای داشتن بچه دوم اقدام نمی كنند. رفعتی تصریح كرد: از همین رو، اول مشكل ژنتیكی را برای این زوجین تشخیص می دهیم و پس از شناخت علت ایجاد عارضه برای فرزند اول آنها، راهكارهای پیشگیری را عرضه می دهیم. این متخصص ژنتیك اضافه كرد: این قبیل زوجین كه فرزند اول یا بردار و خواهر آنها گرفتار معلولیت بوده یا بیماری شدید داشته اند، از ترس تكرار معلولیت یا بیماری شدید، برای بچه دار شدن اقدام نمی كنند كه این زوجین را نباید در فهرست زوجین نابارور قرار داد. وی تصریح كرد: هم اكنون می توان با استفاده از تكنیك های جدید كه برای تشخیص علت های ژنتیكی كاربرد دارند، می توان زوجین را از این نگرانی دور ساخت و كمك كرد طعم داشتن بچه دوم و سوم را بچشند. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا، به تكنیك «نسل جدید تعیین توالی» اشاره نمود و اضافه كرد: با استفاده از این تكنیك، همه ژن های انسان در یك نوبت مورد آزمایش قرار می گیرد و می تواند تعیین توالی كند. رفعتی با اشاره به اینكه استفاده از این تكنیك چند سالی است در كشور راه اندازی شده و تا كنون هم مورد استفاده زوجین قرار گرفته است، اظهار داشت: در گذشته امكان بررسی به این شكل نبوده كه با یك آزمایش بتوان تعیین توالی كرد، اما حالا با این تكنیك، می توان این آزمایش ژنتیكی را برای یك نوبت انجام داد و متوجه علت ابتلای فرد به نابینایی، ناشنوایی، عقب ماندگی ذهنی و…، شد. وی ادامه داد: با این تكنیك جدید، در یك نوبت آزمایش می توان بیشتر از ۹۵ درصد جهش ها را پیدا كرد و به خانواده ها كمك نمود تا بدون نگرانی بچه دار شوند.

1398/04/25
تگهای خبر: بیماری , درمان , ژنتیك , متخصص