عضور هیات مدیره انجمن داروسازان ایران:

مشكلات داروسازان از حد گذشته است، چاره اندیشی كنید

مشكلات داروسازان از حد گذشته است، چاره اندیشی كنید به گزارش بیمارستان دی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به عمده ترین مشكلات داروسازان اظهار داشت: با وجود همه تلاش هایی كه صورت گرفته، متاسفانه باید اذعان نماییم كه شرایط داروسازان، وضعیت ناگواری است و مشكلات آنها از حد گذشته است و باید در این خصوص چاره اندیشی ریشه ای صورت گیرد.

محمد منفرد در گفتگو با ایسنا، در رابطه با مشكلات داروسازان اظهار داشت: یكی از بزرگترین آنها افزایش بی رویه دانشجو و نداشتن چشم انداز مدون برای اشتغال آنها است. بدون برنامه ریزی و آینده نگری درباب آینده شغلی، داروسازان روحیه و امید خودرا روز به روز، بیشتر از گذشته از دست خواهند داد و این برای كشور خطری جدی است.
منفرد اضافه كرد: درباب داروخانه ها نیز باید بگوییم كه بر خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی، بخش دولتی در عرصه دارو روز به روز بزرگتر می شود و برنامه ای برای تقویت بخش خصوصی دیده نمی گردد. نزدیك به ۵۰ درصد گردش مالی داروخانه های كشور در اختیار بخش غیرخصوصی است و این به معنای آن است كه فشار زیادی بر اقتصاد داروخانه های خصوصی وارد می شود.
این عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، افزود: نقش داروسازان محدود به تولید و عرضه دارو شده است؛ این درحالی است كه در دنیا بخش خدمات دارویی بسیار پر رنگ است.
وی ادامه داد: بحث بسیار مهم دیگری كه مطرح است، در مورد ارزش خدمات داروسازان است. متاسفانه هیچ كدام از خدمات داروسازان آنچنان كه شایسته است، ارزش گذاری نمی گردد. واقعیت این است كه اگر مقرر است سطح بهداشت و سلامت مردم ارتقاء پیدا كند، باید به داروسازان نیز توجه ویژه ای از طرف سیاستگذاران صورت گیرد.
وی با اشاره به نقش داروسازان در بیمارستان ها افزود: متاسفانه جایگاه داروسازان در بیمارستان ها جدی گرفته نمی گردد. باید به ازای ۳۰ تخت بیمارستانی، حتما یك داروساز در بیمارستان حضور داشته باشد، ولی با این استاندارد فاصله بسیاری داریم.
وی اشاره كرد: اگر دنبال كاهش سرانه مصرف دارو هستیم، اگر دنبال كاهش مصرف خودسرانه دارو هستیم، اگر دنبال كاهش عوارض دارویی هستیم، باید نقش داروسازان بیشتر از این پر رنگ شود.
منفرد درانتها اشاره كرد: مشكل بعدی داروسازان، سازمان های بیمه گر هستند. بیمه ها با تاخیرهایی كه حتی بیشتر از ۶ ماه به طول می انجامد، سرمایه های شخصی داروخانه ها را بایكوت كرده و داروسازان موسس داروخانه ها را مجبور به گرفتن وام با درصد بالا از بانك ها می كنند.

1398/05/27
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمارستان , بیمه