امید تازه برای درمان سرطان كشنده مغز در كودكان

امید تازه برای درمان سرطان كشنده مغز در كودكان بیمارستان دی: یك تیم تحقیقاتی بین المللی به روش منحصر بفردی برای درمان سرطان كشنده مغز در كودكان دست پیدا كردند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، تعدادی از محققان بین المللی به سرپرستی متخصصان علوم پزشكی در آمریكا به روشی جدید دست پیدا كردند كه می تواند در روند مقابله با نوع درمان ناپذیر سرطان مغز در كودكان موفقیت آمیز باشد.
به گفته پژوهشگران در این روش منحصر، پروسه سلولی كه به گلیومای پونتین منتشره ذاتی (DIPG) كمك می نماید، مختل می شود.
گلیومای پونتین منتشره ذاتی نوعی تومور بسیار تهاجمی و غیر قابل جراحی است كه در ساقه مغز رشد می كند. این نوع سرطان بیشتر در كودكان كمتر از ۱۰ سال مشاهده می شود و بیمار بعد از تشخیص بیشتر از یك سال عمر نمی كند.
محققان در مطالعات پیشین خود به صورتی جهش ژنتیكی موسوم به PPM1D پی بردند كه در پیشرفت این بیماری نقش دارد. اقدامات پیشین برای هدف قرار دادن مستقیم این جهش ژنتیكی و كنترل گلیومای پونتین منتشره ذاتی بیهوده بوده است.
در این بررسی جدید پژوهشگران در فرایندِ متابولیكِ ایجاد NAD (متابولیت ضروری برای حیات تمامی سلول ها) نوعی لطمه پذیری مشاهده نمودند. بگفته این تیم تحقیقاتی روش جدید در مقابله با تومورهای سرطانی بسیار شگفت آور است. ژن جهش یافته PPM1D شرایطی را برای از بین رفتن خود فراهم می سازد.
به گزارش مدیكال اكسپرس، پژوهشگران دریافتند PPM1D جهش یافته، ژن موسوم به NAPRT را كه در تولید متابولیت NAD كلیدی است خاموش می سازد. زمانیكه NAPRT در دسترس نباشد، سلول به پروتئین دیگری تبدیل می شود كه برای تولید NAD لازم است و NAMPT نامیده می شود. بدین سبب با مصرف داروهایی كه تولید NAMPT را متوقف می سازند می توان سلول های سرطانی با جهش PPM1D را از بین برد.

1398/06/02
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , جراحی