با تلاش محققان كشور صورت گرفت

دستیابی به دانش فنی تولید ۴ نوع ماده استراتژیك صنایع غذایی و دارویی از جلبك

دستیابی به دانش فنی تولید ۴ نوع ماده استراتژیك صنایع غذایی و دارویی از جلبك به گزارش بیمارستان دی تیمی از محققان یكی از شركت های فناور موفق به دستیابی به دانش فنی تولید در مقیاس نیمه صنعتی چهار نوع ماده برای صنایع غذایی و دارویی از ماكرو جلبك ها شدند كه به قول آنها پارسال ۴۴ تن از این مواد برای صنایع غذایی به ارزش ۲ میلیون دلار به كشور وارد شده است و سرمایه گذاری در این طرح می تواند از خروج ارز از كشور جلوگیری كند.


علی خلیلی از محققان طرح در گفتگو با ایسنا، تمركز تولیدات این شركت را محصولات پایه جلبكی دانست و اظهار داشت: بر این اساس ما با همكاری اعضای هیات علمی دانشگاه تهران تمام محصولاتی كه بتوان با استفاده از جلبك تولید كرد را به تولید رساندیم.
وی با تاكید بر اینكه در این راستا تابحال بیشتر از ۶۰ پروژه اجرایی شده است، افزود: از مهمترین محصولات ما می توان به تولید سدیم آلژینات اشاره نمود كه از ماكروجلبك ها تهیه شده است.
خلیلی، آلژینات را ماده ای در دیواره سلول نوعی جلبك قهوه ای دانست كه در آب های شور و گرم رشد می كنند، تصریح كرد: آلژینات معمولا به صورت نمك های سدیم، كلسیم، پتاسیم و هم آلژنیك اسید در بازار عرضه می شود كه در این میان سدیم آلژینات بیشترین سهم بازار را به خود مختص كرده است و شركت ما قادر به تولید سدیم آلژینات و كلسیم آلژینات است.
وی تولید سالانه این ماده در دنیا را بیشتر از ۳۳ هزار تن ذكر كرد و خاطرنشان كرد: این ماده علاوه بر آنكه كاربرد قوام دهندگی در صنعت غذا دارد، خواص ضد التهابی دارد؛ ازاین رو در صنایع دارویی از آن استفاده می شود.
به گفته این محقق از این ماده در صنایع غذایی به منظور پایداركننده در ژله، سس ها، پودینگ ها و تافی های ژله ای، بستنی و در صنایع دارویی برای تولید قرص، سوسپانسیون ها، پچ پوستی ضد زخم و داروهای معده و ضد رفلاكس مانند شربت گاویسكون استفاده می شود.
خلیلی، "آگار آگار" را كه یك ماده ژلاتینی است و از جلبك قرمز یا "گراسیلاریا" (Gracilaria corticata) به دست می آید را از دیگر محصولات این شركت دانش بنیان دانست و اظهار داشت: این ماده از سویه موجود در خلیج فارس به نام جلبك "گراسیلاریا پرسیكا" تهیه شده است. "آگار آگار" یك قوام دهنده است كه در صنایع غذایی و آشامیدنی و برای تولید ماست و بستنی كاربرد دارد.
وی "آگار آگار" را جزو نگهداردنده های طبیعی دانست كه در صنایع غذایی تلفیقی از "آگار آگار"، سدیم آلژینات و صمغ عربی به نوشیدنی ها برای ماندگاری بیشتر استفاده می شود و افزود: این محصول در گریدهای متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد؛ بگونه ای كه در صنایع غذایی برای تولید آب نبات، ژله، مربا، بستنی، لبنیات، كیك و دونات و در صنایع تخمیری مانند ماست و خامه و در صنایع دارویی به منظور تولید روكش، كپسول، تغلیظ كننده صابون و محیط های كشت آزمایشگاه بهره برداری می شود.
مدیر بازرگانی این شركت با اشاره به اینكه در سال ۱۳۹۷ حدود ۴۴ تن از این ماده وارد كشور شد كه این میزان معادل یك میلیون دلار است، خاطرنشان كرد: هم اكنون ما به تولید "آگار آگار" و "آلژینات" هر كدام به میزان ۵۰۰ تن در كشور دست یافتیم و در صورت سرمایه گذاری بر روی این محصول می توانیم كشور را از واردات این مواد بی نیاز نماییم. تولید این مواد در كشور صرفه جویی ۲ میلیون دلاری را به دنبال دارد.
وی، جلبك اسپرولینا را یك میكرو جلبك سبز-آبی به شكل مارپیچ توصیف كرد و اظهار داشت: این جلبك همچون گونه های جلبكی است كه توانستیم با موفقیت در مقیاس صنعتی تولید نماییم. این میكروجلبك حاوی مقادیر بسیار بالای پروتئین (حدود ۶۵ درصد) است و به لحاظ میزان آنتی اكسیدان؛ قوی ترین ماده موجود شناخته شده در طبیعت به حساب می آید.
خلیلی، رقیب اصلی این محصول در طبیعت را تخم مرغ دانست و افزود: در هر ۱۰ گرم تخم مرغ ۳۰۰ میلی گرم كلسترول وجود دارد، در حالیكه در هر ۱۰ گرم اسپیرولینا تنها ۳۵ میلی گرم كلسترول یافت می شود؛ ازاین رو این جلبك به حدی غنی از مواد غذایی است كه از آن بعنوان غذای آینده Super Food یاد می شود.
وی با اشاره به اینكه جلبك اسپیرولینا در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۵۰ درصد پروتئین و بر خلاف سایر محصولات گیاهی، حاوی همه اسید آمینه های مورد نیاز بدن است، اظهار نمود: داخل این جلبك تنها رنگدانه طبیعی آبی دنیا به نام "فیكوسیانین" وجود دارد. فیكوسیانین یك رشته پروتئینی و دومین آنتی اكسیدان قوی جهان است و ما توانستیم پودر جامد این جلبك را در مقیاس نیمه صنعتی تولید نماییم.
به گفته این فعال حوزه صنایع غذایی، فیكوسانین همینطور یكی از داروهای ضد سرطانی است و تلفیقی از آن می تواند سلول های نیمه مرده را پس از شیمی درمانی به سلول جوان تبدیل كند.
خلیلی تصریح كرد: تلفیقی از فیكوسیانین و ویتامین B۱۲ بعنوان مكمل دارویی ورزشكاران مورد استفاده قرار می گیرد، ضمن آنكه بعنوان آنتی اكسیدان در داروهای ضد سرطان مورد بهره برداری قرار می گیرد و در گرید انسانی هم برای صنایع غذایی و همینطور برای تولید ماسك صورت، شامپو و كرم پوستی قابل استفاده می باشد.



1398/06/20
23:07:32
5.0 / 5
4664
تگهای خبر: التهاب , دارو , درمان , سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان