رییس انجمن پزشكان عمومی ایران مطرح كرد

تولید مازاد بر نیاز متادون در كشور، ضرورت هولوگرام دار شدن این داروها

تولید مازاد بر نیاز متادون در كشور، ضرورت هولوگرام دار شدن این داروها بیمارستان دی: رئیس انجمن پزشكان عمومی ایران ضمن تاكید بر ضرورت مبارزه جدی با نشت و توزیع غیرقانونی متادون در بازار، هولوگرام دار شدن این داروها را از وزارت بهداشت خواهان شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر عباس كامیابی - رئیس انجمن پزشكان عمومی در پنجمین نشست از سلسله نشست های موضوعی انجمن پزشكان عمومی ایران با عنوان "مراكز درمان اعتیاد: جدال بقا، چالش ارتقا" و همزمان با شانزدهمین برنامه جامع علمی فصلی این انجمن، ضمن بیان آماری از وضعیت اعتیاد در كشور، عملكرد بیشتر از ۷۰۰۰ پزشك شاغل در مراكز درمان اعتیاد را با عنایت به اهداف تعیین شده، موفق دانست و با اشاره به برگزاری نشست «۱۵ سال با متادون» در تیرماه گذشته و بیانیه ها و مصاحبه های چند ماه گذشته انجمن، بر حمایت كامل انجمن پزشكان عمومی از درمانگران فعال در این عرصه اصرار كرد.
كامیابی با اشاره به اینكه برمبنای اطلاعات انتشار یافته میزان تولید داروی متادون در كشور دو برابر مصرف مراكز درمان بوده است، از آنچه كه "تعلل وزارت بهداشت در هولوگرام دار كردن و امكان ردیابی این دارو" خواند، انتقاد نمود و خواهان مبارزه جدی با نشت و توزیع غیرقانونی آن شد.
وی با اشاره به این كه تجربیات مشابه و نظرات كارشناسان درمان اعتیاد نشان داده است واگذاری توزیع داروهای مخدر به داروخانه ها احتمال نشت آنرا بیشتر خواهد كرد، بر مخالفت انجمن پزشكان عمومی با این تصمیم اصرار كرد و خواستار لغو بند هشت مصوبه اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر شد.
دكتر حمید جمعه پور - مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه، عرضه داروهای مخدر در داروخانه ها را سوءتفاهم خواند و اظهار داشت: در نشست اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب شد داروخانه ها متادون را بین مراكز درمان اعتیاد توزیع كنند كه با عنایت به نظرات انجمن های علمی و كارشناسان درمان اعتیاد، قرار شد نشست كمیته درمان ستاد به تاخیر افتد تا بعد از مشاوره با همه صاحب نظران، درباره این مصوبه تصمیم گیری شود.
وی با بیان این كه پیشنهاد مصوبه فوق كه اعتراض گسترده انجمن های علمی و... را به دنبال داشت، از طرف وزارت بهداشت بوده است، در عین حال از توقف روند اصلاح پروتكل درمان اعتیاد تا زمان تعیین تكلیف این مصوبه آگاهی داد.
بنابر اعلام روابط عمومی انجمن پزشكان عمومی، در این جلسه همین طور چند تن از اساتید و صاحب نظران دانش درمان اعتیاد كشور، عرضه داروهای آگونیست در داروخانه ها را با عنایت به شرایط كشور امری غیرعلمی و غیركارشناسی خواندند و معتقد بودند كه این امر موجب تعطیلی مراكز درمان اعتیاد و خروج بیماران از چرخه درمان خواهد شد.
در این جلسه كه با حضور بیشتر از ۴۰۰ تن از پزشكان درمانگر اعتیاد برگزار شد، همین طور دكتر مجتبی غالبی _ رئیس كانون صنفی درمانگران اعتیاد كشور، در سخنانی به دستاوردهای مراكز درمان اعتیاد در دو دهه گذشته پرداخت و سپس اعضای پنل با شنیدن نظرات پزشكان حاضر، به پرسش هایی درباره مسایل در رابطه با مراكز درمان اعتیاد، پاسخ دادند.

1398/06/30
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , دارو , داروخانه