رئیس سازمان اورژانس كشور خبر داد:

گاز گرفتگی 154 نفر در 72 ساعت گذشته

گاز گرفتگی 154 نفر در 72 ساعت گذشته به گزارش بیمارستان دی رئیس سازمان اورژانس كشور از مسمومیت ۱۵۴ نفر در اثر گاز مونوكسید كربن در ۷۲ ساعت گذشته اطلاع داد.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، پیرحسین كولیوند به تشریح گزارشات مربوط به مسمومیت با گاز مونوكسید كربن (CO) طی ۷۲ ساعت گذشته در كشور پرداخت و اظهار داشت: از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ آذرماه سال جاری، (۷۲ ساعت گذشته) ۱۵۴ نفر در اثر مواجهه با گاز مونوكسید كربن گرفتار مسمومیت شدند كه از این تعداد، ۱۱۳ نفر به مراكز درمانی اعزام شده و ۳۱ نفر در محل درمان شدند. وی از فوت ۱۰ نفر در اثر مسمومیت با گاز مونوكسید كربن خبر و اضافه كرد: بیشترین آمار مسمومیت با گاز مونوكسید كربن در استان های فارس با ۳۲ مصدوم، تهران با ۳۰ مصدوم و خراسان رضوی با ۲۳ مصدوم، بوده است. رئیس سازمان اورژانس كشور درمورد آمار فوتی ها تصریح كرد: بیشترین آمار فوتی ناشی از مسمومیت با co در استان های تهران و كرمانشاه برآورد شده است.

وی بیان كرد: همه ساله در جهان خبرهای تلخی از مرگ و مسمومیت افراد بر اثر استشمام گاز كربن مونوكسید منتشر می شود، اما با رعایت نكات ایمنی می توان از بروز مسمومیت جلوگیری كرد.

كولیوند خاطرنشان كرد: مونوكسید كربن (CO)، گازی بی رنگ و بی بو است و بیشتر افراد در ابتدا منتشر شدن آنرا احساس نمی كنند و عمده ترین منبع تولید این گاز، سوخت ناقص نفت و گاز است، اما اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی خصوصاً در محیط های دربسته و فاقد اكسیژن امكان دارد، تولید شود، لذا، استفاده از آبگرمكن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودكش یا دارای دودكش بدون عملكرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلاء به مسمومیت را تشكیل می دهد.

وی اضافه كرد: همچون مهمترین منابع تولید این گاز می توان، اجاق گاز، آبگرمكن چراغ های گازی خوراك پزی، دیزل های تولید برق خانگی در زمان قطع برق، بخاری گازی، شومینه و حتی روشن بودن خودرو در محیط بسته پاركینگ خانه را نام برد. افزون بر گاز، وسایلی همچون بخاری هیزمی و شومینه هم از عوامل تولید مونوكسید كربن هستند كه بر اثر سوختن ناقص و وجود نداشتن تهویه مناسب هوا، سبب مسمومیت افراد می شوند.

رئیس سازمان اورژانس كشور تصریح كرد: در محیط های سربسته مانند اتاق، آپارتمان، قایق و چادر مسافرتی بخصوص زمانی كه راه های خروج هوا و تحلیل آن بسته شده باشد، خطر مسمومیت با گاز به شدت افزایش می یابد.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری از مسمومیت با گاز CO، در گام نخست، با مشاور یا متخصص، امن ترین شیوه گرمایش خانه و محیط كار را انتخاب كنید و در صورتیكه قصد دارید از وسایل گرمایشی گازی استفاده كنید، برای نصب از افراد كارشناس بهره بگیرید. همچنین، وجود تهویه ایمن و استاندارد دودكش از جنس بدنه و كلاهك موردتایید، همچون اصلی ترین نكته ها در محافظت از سلامتی شما و خانواده هایتان است.

وی درمورد نشانه های مسمومیت با گاز مونوكسید كربن اظهار داشت: علایم مسمومیت حاد با این گاز، شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شكمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما است و در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی امكان دارد تشدید بیماری یك علامت علامت اخطار دهنده باشد.

كولیوند عنوان كرد: آگاه باشید كه هر وسیله گرمازای سوختنی كه به نحوی با سوخت های فسیلی نظیر نفت، گاز و ذغال سنگ كار كند، به صورت بالقوه می تواند سبب تولید گاز مونوكسید كربن شود. لذا، از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودكش یا دارای دودكش نامناسب و غیر استاندارد استفاده نشود. استفاده از بخاری های بدون دودكش به هیچ وجه از تولید گاز مونوكسیدكربن جلوگیری نمی كند.

رئیس سازمان اورژانس كشور در انتها تصریح كرد: در صورت مواجهه با افراد گرفتار مسمومیت، در گام اول، پنجره ها و درها را باز كنید تا هوای تازه در فضا جریان پیدا كند. اگر امكان جابه جایی افراد را دارید آنها را به فضای باز ببرید. شیرگاز یا وسیله گرمایشی را ببندید و آنرا خاموش كنید. بعد از خارج كردن مصدوم از محیط آلوده، فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

1398/09/29
19:25:30
5.0 / 5
4482
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان