رئیس سازمان پزشكی قانونی خبرداد؛

محكومیت پزشكان در ۴۷درصد پرونده های قصور پزشكی

محكومیت پزشكان در ۴۷درصد پرونده های قصور پزشكی به گزارش بیمارستان دی رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور اظهار داشت: از شش هزار و 302 پرونده مربوط به قصور پزشكی، 47 درصد محكومیت پزشك و 53 درصد هم تبرئه داشتیم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از اداره كل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشكی قانونی كشور عباس مسجدی در نشستی با تعدادی از كارشناسان مدعو كمیسیون های تخصصی سازمان پزشكی قانونی اظهار داشت: در بررسی پرونده های قصور پزشكی در كمیسیون ها ضمن ضرورت حفظ احترام جامعه پزشكی بعنوان یك گروه مرجع، باید حقوق مردم هم احصا و احقاق شود خصوصاً در شرایطی كه دشمنان تلاش می كنند مردم را در حوزه های گوناگون ناامید و مایوس كنند. وی با اشاره به اینكه هر پرونده قصور در كمیسیون از حساسیت ویژه ای برخوردار است، گفت: پرونده هایی كه در كمیسیون ها بررسی می شود هر یك به تنهایی قابل بررسی و پیشگیری است كه بدون شك بررسی دقیق آنها و مشخص شدن علل قصور می تواند از تكرار آن جلوگیری كند. مسجدی با اشاره به اینكه باید بهترین و متعهدترین افراد برای حضور در جلسات كمیسیون ها انتخاب شوند، افزود: برای انتخاب كارشناسان كمیسیون های تخصصی شاخص هایی تعریف شده است كه با همكاری فرهیختگان جامعه پزشكی در تلاشیم تا افرادی با حداكثر انطباق با شرایط مذكور بعنوان كارشناس كمیسیون های تخصصی دعوت و درباب پرونده های ارجاعی اظهارنظر نمایند. رئیس سازمان پزشكی قانونی در ادامه با اشاره به آماری از پرونده های مورد بررسی در كمیسیون ها اشاره كرد: در هشت ماهه سال جاری ۱۹ هزار و ۶۰۹ پرونده در كمیسیون های پزشكی قانونی بررسی گردید كه از این تعداد شش هزار و ۳۰۲ پرونده مربوط به قصور پزشكی بوده است كه ۳۲ درصد از كل پرونده های ارجاعی به كمیسیون ها را در برمی گیرد. وی افزود: از كل پرونده های بررسی شده در كمیسیون ۴۷ درصد محكومیت پزشك را به همراه داشت و ۵۳ درصد نیز به تبرئه پزشك انجامید. مسجدی با اشاره به رشته های دارای بیتشترین شكایت در هشت ماهه امسال اظهار داشت: برمبنای آمارهای موجود، بیشترین تعداد شكایات قصور به ترتیب مربوط به رشته های دندان پزشكی با ۶۶۲، زنان و زایمان با ۵۱۹، جراحی عمومی با ۴۴۷، جراحی ارتوپدی با ۳۲۷، پزشكان عمومی با ۲۹۲، گوش حلق و بینی با ۲۲۸ و پرستاری با ۲۱۴ بوده است. همین طور استان های تهران، فارس و البرز بیشترین و استان های لرستان، ایلام و هرمزگان كمترین آمار شكایات قصور پزشكی را در هشت ماهه امسال داشته اند. رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخچه سازمان فعالیت ها و خدمات آن تصریح كرد: در سال قبل پزشكی قانونی ۲.۵ میلیون نظر كارشناسی صادر كرد كه ۸۵ درصد آن مربوط به حوزه معاینات، ۱۰ درصد آزمایشگاه ها و پنج درصد تشریح بوده است. وی گفت: الان ۳۷۲ مركز پزشكی قانونی در كشور در حال ارائه خدمت به مردم هستند این درحالی است كه ۱۵۰ شهرستان با وجود داشتن دادگستری، فاقد مركز پزشكی قانونی هستند. بگفته مسجدی فاصله شهرهای فاقد پزشكی قانونی تا نخستین شهر دارای پزشكی قانونی ۸۰ كیلومتر است بدین سبب با دولت و مجلس در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم این مشكل را برطرف نماییم چونكه مردم این مناطق برای دریافت خدمات پزشكی قانونی با مشكلات بسیاری مواجه می شوند. تشخیص تصادفات ساختگی در پزشكی قانونی رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور در ادامه با اشاره به خدمات پزشكی قانونی در بخش معاینات اظهار داشت: بیشترین حجم معاینات مربوط به نزاع است كه ۳۳ درصد كل معاینات را در برمی گیرد. پس از آن معاینه مصدومان تصادفات بیشترین آمار مراجعین سازمان را شامل می شوند. مسجدی با تاكید بر تشخیص و شناسایی تصادفات ساختگی در پزشكی قانونی افزود: در سال قبل پزشكی قانونی از محل شناسایی تصادفات ساختگی حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان به بیمه ها كمك كرد. رئیس سازمان پزشكی قانونی كشور با تاكید بر بعد آموزشی و پژوهشی وظایف سازمان اشاره كرد: پزشكی قانونی سازمانی علمی است و در وظایف آن نیز به بعد آموزشی و پژوهشی آن تاكید شده است، این سازمان تلاش می كند تا بتواند در تراز سازمان های برتر دنیا قرار گیرد. او همینطور از برگزاری پنجمین همایش مرجعیت علمی با عنوان "پزشكی قانونی در راه مرجعیت علمی" آگاهی داد و اظهار داشت: این همایش با همكاری انجمن آموزش پزشكی، بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار می گردد كه تاكید بیشتر بر بعد علمی سازمان خواهد داشت و از همه كارشناسان و پزشكان برای حضور در این همایش دعوت به عمل می آید.

1398/10/09
تگهای خبر: آموزش , بیمه , پرستار , پزشك