متخصص بیماری های عفونی؛

ابتلای مجدد به كرونا در كشور بیشتر از حد انتظار است

ابتلای مجدد به كرونا در كشور بیشتر از حد انتظار است به گزارش بیمارستان دی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، با عنوان این مطلب كه ابتلای مجدد به كرونا چندان شایع نیست، اظهار داشت: در كشور ابتلای مجدد بیشتر از حد انتظار دیده شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آرمین وزیریان، با اعلان اینکه طبق سفارش های سازمان بهداشت جهانی تمامی افراد با سن بالای شش ماه می توانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند، اظهار داشت: توزیع این واکسن با نظارت وزارت بهداشت صورت می گیرد و احیانا اواخر شهریور ماه توزیع آن شروع می شود.
وی با اعلان اینکه ممکنست برای فروش واکسن آنفلوانزا در شرایط شیوع ویروس کرونا بازار سیاه ایجاد شود، بر پرهیز از هجوم افراد برای تزریق این واکسن اصرار کرد.
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، تصریح کرد: افرادی که ممکنست بیشتر در معرض این ویروس باشند و همین طور کودکان، افراد مسن، افراد دارای بیماری های زمینه ای و زنان حامله در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند.
وزیریان همین طور با اعلان اینکه هر پوششی روی بینی یکی از روش های موثر برای جلوگیری از انتقال بیماری کروناست، اظهار داشت: هر پوششی روی بینی بهتر از آن است که از ماسک استفاده نشود.
وی اشاره کرد: البته تنها استفاده از ماسک برای پیش گیری از انتقال کافی نیست، بلکه افراد باید فاصله اجتماعی را رعایت نمایند و از حضور در محیط های بدون تهویه و پنجره باز اجتناب کنند.
وزیریان با اعلان اینکه کماکان موارد مبتلاشدن به کووید ۱۹ دیده می شود، اظهار داشت: در پیک اول غافلگیری صورت گرفت و ویروس در حالی شیوع پیدا کرد که هیچ اطلاعاتی از آن نداشتیم و تعداد زیادی از افراد در مدت کوتاهی به آن مبتلا شدند، در این مرحله با رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت در روابط اجتماعی به دنبال ترسی که از بیماری به وجود آمد، اپیدمی تا حدی کنترل شد و در اردیبهشت ماه موارد مبتلاشدن کاهش شایان توجهی یافت.
وی افزود: در خردادماه باردیگر در مورد بیماری عادی پنداری به وجود آمد و مردم فکر کردند که شرایط عادی شده و به همین خاطر ارتباطات اجتماعی افزایش پیدا کرد، یعنی به رغم سفارش ها و ممنوعیت ها خیلی از رفت و آمدهای دوستانه و خانوادگی، گردهمایی ها و مراسم های اجتماعی همچون عزا و عروسی از سر گرفته شد و در نهایت به سبب افزایش تجمعات پیک دوم به وجود آمد.
وزیریان تصریح کرد: هم اکنون رفتارهای پیشگیرانه بیشتر دیده می شود، ولی روابط اجتماعی محدود نشده است، اما اگر روند کنترلی را ادامه بدهیم شاید در مهر و آبان ماه شرایطی مانند اردیبهشت را تجربه نماییم. نگرانی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیز به خاطر ترس از پیک سوم است، به هر حال شرایط هنوز عادی نیست و همه با تصور اینکه ویروس هنوز شایع است باید پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند.
این متخصص اضافه کرد: متاسفانه خیلی از افراد مسن که به کرونا مبتلا شده اند اظهار می کنند که برای پیش گیری از کرونا چندین ماه است که از خانه بیرون نیامده اند، اما به خاطر اینکه در اطراف آنان جوانانی حضور دارند که نسبت به محدود کردن روابط اجتماعی بی توجه اند و یا اینکه به سبب شرایط کاری مجبور به تردد در سطح شهر هستند، به کرونا مبتلا می شوند.
وی اشاره کرد: افراد در دیدار با اعضای مسن خانواده باید تا جای ممکن فاصله اجتماعی را رعایت و مدت زمان دیدارهایشان را محدود کنند و به هیچ عنوان استفاده از ماسک را فراموش نکنند تا از ابتلای آنان جلوگیری شود.
وزیریان با اعلان اینکه با نزدیک شدن به فصل پاییز ممکنست خیلی از علایم سرماخوردگی با کرونا اشتباه گرفته شود، اظهار نمود: تجربه نشان میدهد معمولا کرونا به صورت تک علامت بروز نمی کند.
وزیریان درباره اینکه آیا کرونا در بهبودیافتگان در صورت ابتلای مجدد با علایم شدیدتری بروز می کند یا خیر، توضیح داد: بطور کلی ابتلای مجدد چندان شایع نیست، بااینکه در کشور ما نسبتا زیاد دیده شده است.
وی افزود: البته جمع بندی آماری در این زمینه انجام نشده است، اما در کشور ابتلای مجدد بیشتر از حد انتظار دیده شده است.
وزیریان اظهار نمود: در بعضی از بیمارانی که مجدد به کرونا مبتلا می شوند شدت بیماری خفیف تر و در بعضی شدیدتر و در بعضی همچون دفعه پیشین است، اما بطور کلی هنوز تجربه جمع بندی شده ای دراین زمینه وجود ندارد.
وی در آخر اشاره کرد: افراد باید شرایط را قرمز در نظر بگیرند و تمامی اصول بهداشتی را رعایت نمایند و با زدن ماسک و محدود کردن ارتباطات اجتماعی خطر مبتلاشدن به کرونا را کاهش دهند.

1399/06/24
1908