سخنگوی سازمان غذا و دارو:

واكسن آنفلوآنزا هنوز در داروخانه ها توزیع نشده

واكسن آنفلوآنزا هنوز در داروخانه ها توزیع نشده سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه واكسن آنفلوآنزا هنوز در داروخانه ها توزیع نشده است، اظهار داشت: هم اكنون و در مرحله اول، واكسیناسیون آنفلوآنزا در مراكز جامع خدمات سلامت و  صرفا برای كادر بهداشت و درمان، مادران آبستن و بیماران خاص صورت خواهد گرفت و به هیچ وجه در اختیار دیگر گروه ها و افراد قرار نخواهد گرفت.

دکتر کیانوش جهانپور در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا هنوز در شبکه داروخانه ای توزیع نشده است، اظهار داشت: آنچه که صرفاً هم اکنون توزیع شده در میان مراکز جامع سلامت است که برای واکسیناسیون کادر سلامت و عوامل بهداشتی و درمانی، مادران آبستن و بیماران خاص بوده و در مرحله اول، واکسن آنفلوآنزا صرفاً در این مراکز و جهت استفاده این سه گروه، در دسترس می باشد.

وی اضافه کرد: قاعدتا سایر گروه ها در مرحله بعدی باید از داروخانه ها واکسن آنفلوآنزا را دریافت نمایند که ظرف روزهای آتی و به محض توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها، این مورد اطلاع رسانی خواهد شد. البته در داروخانه هم واکسن آنفلوآنزا با اولویت گروه های پرخطر و سالمندان و با ارائه کارت ملی عرضه خواهد شد.

جهانپور باردیگر تصریح کرد: هم اکنون هیچ گونه توزیعی در حوزه واکسن آنفلوآنزا در میان داروخانه ها انجام نشده است. ازاین رو مرم برای دریافت واکسن پیش از اعلام رسمی سازمان غذا و دارو، به داروخانه ها رجوع نکنند. باردیگر تاکید می کنم هم اکنون واکسیناسیون آنفلوآنزا در مراکز جامع خدمات سلامت و صرفاً برای کادر بهداشت و درمان، مادران آبستن و بیماران خاص صورت خواهد گرفت و به هیچ وجه در اختیار دیگر گروه ها و افراد قرار نخواهد گرفت.

سخنگوی سازمان غذا و دارو همینطور اظهار داشت: این نکته را هم یادآوری می کنم که موثرترین روش جلوگیری از آنفلوآنزا رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی و در راس آنها استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی و شست وشوی مکرر دست ها است. خوشبختانه این روش با روش های جلوگیری از کرونا قرابت دارد و حتی در مورد آنفلوآنزا به مراتب موثرتر هم است. در عین حال تجربه پاییز و زمستان در نیمکره جنوبی زمین از آن حکایت می کند که با همین روش های حفاظتی و بهداشتی میزان مبتلا شدن به آنفلوآنزا حتی به یک دهم سال های گذشته قابل تقلیل خواهد بود.

1399/07/07
تگهای خبر: بهداشت , حفاظت , خدمات , دارو