بیشتر از یك میلیون قربانی، نقطه عطف تلخی در همه گیری جهانی كرونا

بیشتر از یك میلیون قربانی، نقطه عطف تلخی در همه گیری جهانی كرونا به گزارش بیمارستان دی با گذشت كمتر از یك سال از زمان ظهور بیماری مرگبار كووید-۱۹ در چین و هم همه گیر شدنِ آن در سرتاسر جهان، حالا بیشتر از یك میلیون نفر بر اثر مبتلا شدن به این بیماری جان خویش را از دست داده اند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، همه گیری بیماری کووید-۱۹ که از محله های فقیرنشین در هند و جنگل های برزیل گرفته تا نیویورک، بزرگترین شهر آمریکا شیوع پیدا کرده، اقتصاد جهان را نابود، تنش های ژئوپلتیک را تشدید و به طبع، زندگی عادی مردم را به طرز قابل ملاحظه ای مختل کرده است.
مسابقات ورزشی، برنامه های تفریحی و سفرهای بین المللی متوقف شده است چون که با اقدامات شدید اعمال شده برای پیشگیری از گسترش کروناویروس در سرتاسر دنیا هواداران، تماشاگران و گردشگران مجبور شده اند در خانه بمانند.
اقدامات کنترلی شدید سبب شد نیمی از مردم جهان - بیشتر از چهار میلیارد نفر- تا ماه آوریل قرنطینه شوند. این کار باعث شد تا سرعت رشد کروناویروس کاهش پیدا کند اما با برداشته شدن محدودیت ها موارد ابتلای مجدد هم افزایش یافت.
اکنون تعداد قربانیان بیماری کووید-۱۹ در جهان از رقم یک میلیون نفر فراتر رفته و بیشتر از ۳۳ میلیون نفر هم به این ویروس آلوده شده اند.
ایالات متحده بیشترین آمار قربانیان این بیماری را با بیشتر از ۲۰۹ هزار قربانی داراست و بعد از آن برزیل، هند، مکزیک و انگلیس در رتبه های بعدی جای دارند.
محققان همچنان در کوشش برای کشف واکسن موثر برای این بیماری هستند و دولتها مجدد مجبور به اعمال محدودیتهایی شده اند. اقدامات کنترلی روند شیوع بیماری را کند می سازد اما به اقتصاد و فعالیتهای تجاری صدمه وارد می نماید.
در موج نخست شیوع بیماری صدمه های جدی به کشورهای اروپایی وارد شد و الان با افزایش موارد ابتلا، مقامات پاریس، لندن و مادرید مجبور شده اند به منظور کاهش روند شیوع بیماری، اقدامات کنترلی جدیدی را اعمال کنند.
اکنون در خیلی از شهرهای جهان استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی در مغازه ها، کافه ها و وسایل حمل و نقل عمومی بخشی از زندگی روزمره شده است.
در اواسط ماه جاری میلادی در خیلی از مناطق جهان شاهد افزایش موارد مبتلا شدن به بیماری کووید-۱۹ بودیم بگونه ای که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به احتمال مرگ دو میلیون نفر بر اثر مبتلا شدن به این بیماری اخطار داد.
دکتر «مایک رایان» رئیس بخش فوریت های این سازمان روز جمعه در اظهاراتی اظهار داشت: یک میلیون فوتی رقم وحشتناکی است و لازم است قبل از آنکه به سمت رقم دو میلیون نفر حرکت نماییم، آمار یک میلیون فوتی را مورد توجه و بررسی قرار دهیم.
به گزارش ساینس الرت، کروناویروس که عامل بیماری کووید-۱۹ است نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. منشاء این بیماری معلوم نیست اما محققان بر این باورند خفاش ها منشاء این بیماری هستند و امکان دارد از راه پستاندار دیگری به انسان منتقل شده باشد.

1399/07/07
تگهای خبر: بهداشت , بیماری