معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی ایران؛

داروهای تزریقی چه زمانی باید تجویز و مصرف شوند

داروهای تزریقی چه زمانی باید تجویز و مصرف شوند بیمارستان دی: داروهای تزریقی دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در آزمایشگاه كنترل دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایران بررسی می شوند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فاطمه فتحی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: تا حالا حدود ۳۸ فرآورده تزریقی تولید شده در شرکت های داروسازی داخلی در آزمایشگاه کنترل فیزیک و شیمیایی دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد بررسی قرار گرفته که این نمونه ها شامل انواع آمپول، ویال و محلول تزریقی هستند. وی ادامه داد: داروهای تزریقی، محلول های استریل مایع عاری از میکروب هستند که حاوی یک یا چند ماده دارویی بوده که بوسیله وریدی، عضلانی، زیرجلدی و یا سایر راه ها برای تزریق داخل سرخرگ، مفصل و نخاع به کار می روند. فتحی اظهار نمود: کاربرد داروهای تزریقی برای زمان هایی است که به دنبال اثر سریع درمانی ضروری هستیم، یا بیمار قادر به مصرف داروی خوراکی نیست؛ یا در مواردی که دارو در صورت مصرف از راه خوراکی بی اثر بوده و از دستگاه گوارش قابل جذب نیست. ایشان سپس با اعلان اینکه استفاده از فرآورده های تزریقی در سایر موارد چندان موجه و منطقی نیست، اضافه کرد: بیش از نیمی از عوارض به ثبت رسیده در مرکز ملی ثبت عوارض ناخواسته داروها، ناشی از مصرف داروهای تزریقی بوده و بیشتر اوقات عوارض جانبی داروهای تزریقی نسبت به داروهای خوراکی بیشتر است. فتحی اشاره کرد: البته در مواردی مصرف داروهای تزریقی اجتناب ناپذیر است. بعنوان مثال گاهی اوقات دوز تجویزی دارو زیاد است مانند آنتی بیوتیک ها که باید بوسیله رگ جذب شوند و بنا بر این در این مورد، تزریق بهترین انتخاب است.

1399/08/17
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , دارو , داروسازی