یافته محققان سوئدی؛

قرص های ضدبارداری ریسك بیماری آسم را كم می كنند

قرص های ضدبارداری ریسك بیماری آسم را كم می كنند یک مطالعه جدید نشان داد که مصرف داروهای ضد حاملگی هورمونی دارای تأثیر حفاظتی در بعضی موارد شدید آسم در زنان در سن باروری هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، نتایج یک مطالعه ۱۷ ساله نشان داده است زنان در سن باروری که از داروهای ضدبارداری هورمونی نظیر قرص های ضدبارداری استفاده می نمایند کمتر با ریسک نوع شدید مشکلات تنفسی مواجهند.
«برایت نوارو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در اینباره می گوید: «در حالیکه بیماری آسم در دوره کودکی در پسران بیشتر از دختران است، اما از زمان سن بلوغ این روند تغییر کرده و شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است.»
وی در ادامه می افزاید: «هورمون های جنسی از زمان بلوغ فعالیت خویش را می افزایند، درست زمانی که خصوصیات ریسک مبتلا شدن به بیماری آسم بین دو جنسیت تغییر می کند.»
در این مطالعه بیشتر از ۸۰ هزار زن به مدت ۱۷ سال تحت نظر بودند و محققان تأثیر احتمالی انواع مختلف داروهای ضدبارداری را بر شدت بیماری آسم آنها بررسی کردند.
نتایح نشان داد خانمهایی که قرص ضدبارداری مصرف می کردند کمتر با احتمال مبتلا شدن به نوع شدید بیماری آسم روبرو بودند.
تیم تحقیق دریافت مدت زمانیکه یک زن از این قرص ها بهره برده تاثیر مهمی در اثر محافظتی آن دارد. خانمهایی که فقط یک یا دو سال از داروهای ضد حاملگی هورمونی بهره برده اند، کاهش خطر آسم را تجربه نکردند. اما خانمهایی که بیش سه سال از این داروها مصرف کرده بودند، با خطر کمتری روبرو بودند.
قرص ضدبارداری در پیشگیری از حاملگی بسیار موفق عمل می کنند. اما هورمون های موجود در این داروها فواید دیگری هم برای سلامت دارند. این قرص ها سبب کاهش دردهای شکمی دوره قاعدگی، سبک شدن دوره عادت ماهیانه و کاهش خطر حاملگی خارج رحمی می شود. همینطور می توانند سبب بهبود آکنه، پیشگیری از نازک شدن استخوان ها، کاهش کیست های سینه و تخمدان و کاهش خطر سرطان آندومتر و تخمدان شوند.

1399/09/14
تگهای خبر: بیماری , حفاظت , دارو , سرطان