رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تأكید كرد؛

فقر تخت توانبخشی در كشور

فقر تخت توانبخشی در كشور به گزارش بیمارستان دی رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با عنوان این مطلب که جمعیت کشور رو به سالمندی می رود و همینطور میزان باروری کاهش یافته است، بر لزوم افزایش خدمات توانبخشی تاکید کرد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حمیدرضا خانکه بامداد سه شنبه در نشست خبری که در محل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، اظهار داشت: بیشتر از دو میلیارد نفر از مردم دنیا نیازمند خدمات توانبخشی هستند. همینطور ۳۰ درصد مردم دنیا هم به رغم آنکه معلول نیستند، اما به علت محدودیت هایی که دارند می بایست از خدمات توانبخشی برخوردار شوند.
وی ضمن اشاره به افزایش جمعیت سالمندی در ایران، بر لزوم توسعه خدمات توانبخشی تاکید کرد و اضافه کرد: خدمات توانبخشی می تواند به افرادی که گرفتار معلولیت و محدودیت هستند، کمک نماید تا از توانمندی های نسبی در زندگی خود برخوردار شوند.
خانکه ضمن اشاره به تأسیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در سال ۷۱ عنوان کرد: وظیفه این دانشگاه، تولید شواهد علمی برای عرضه خدمات توانبخشی بوده که در این حوزه ۲۲ گروه تخصصی فعالیت دارند.
وی ضمن اشاره به وجود یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی توانبخشی در کشور اضافه کرد: آنچه مسلم است هم اکنون به ازای هر هزار نفر جمعیت ۱.۲ تخت بیمارستانی داریم اما برای خدمات توانبخشی متأسفانه به ازای هر یک میلیون نفر، فقط یک تخت توانبخشی داریم.
خانکه با بیان این مطلب که گرفتار فقر تخت توانبخشی در کشور هستیم، تاکید کرد: نبود متولی مشخص برای خدمات توانبخشی در نظام سلامت، مهمترین چالش در گسترش خدمات توانبخشی است.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن اشاره به این مطلب که یک سوم مردم احتیاج به خدمات توانبخشی دارند، افزود: تا زمانی که در ساختار نظام سلامت به سطح سوم یعنی خدمات توانبخشی توجه نشود، نمی توان در این حوزه موفق بود.
خانکه در ادامه ضمن اشاره به اهمیت خدمات توانبخشی اظهار داشت: بررسی ها نشان داده حداقل پنج درصد بیماران کرونایی گرفتار مشکلات اسکلتی و اعصاب و روان می شوند که نیازمند دریافت خدمات توانبخشی هستند.
وی با عنوان مطلب که خدمات توانبخشی، خدمات گرانی هستند که می بایست تحت پوشش بیمه ها قرار گیرند، اضافه کرد: متأسفانه این خدمات فقط در کلانشهرها دیده می شود و تا زمانی که خدمات توانبخشی در نظام شبکه ادغام نشود، نمی توان این خدمات را به دورافتاده ترین مناطق کشور ارجاع داد. در ادامه این نشست خبری، محمدرضا خدایی معاون آموزشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، به ساختار و حیطه فعالیت دانشگاه کرد و اظهار داشت: این دانشگاه با ۲۲ گروه آموزشی تخصصی و هشت مرکز تحقیقات، علاوه بر تعلیم و تربیت بیشتر از یک هزار و ۸۰۰ نیروی متخصص در رشته های خاص سه حوزه سلامت (رفاه و سلامت اجتماعی، سلامت روانی و توانبخشی)، تمامی خدمات در ارتباط با این سه حوزه را از راه دو بیمارستان تخصصی و دو کلینیک پزشکی و توانبخشی به بیماران و نیازمندان عرضه می دهد. وی ادامه داد: این دانشگاه به علت وجود ظرفیت های علمی و تخصصی و امکانات منحصر به فرد، در اجرای پروژه های ملی و منطقه ای مشارکت داشته و شایستگی کامل خویش را در تولید شواهد علمی، استانداردها، پروتکل ها و گایدلاین های حوزه های مربوطه برای استفاده در سطح کشور، نشان داده است.

1399/09/19
17:39:41
5.0 / 5
1037
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , امداد , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان