استاد ویروس شناسی عنوان كرد؛
افزایش قدرت انتقال ویروس انگلیسی
به گزارش بیمارستان دی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به ویروس انگلیسی، اظهار داشت: قدرت انتقال این ویروس نسبت به سویه های قبلی بیشتر است.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سیدعلیرضا ناجی، ضمن اشاره به اینکه از اواخر شهریور ویروس جدیدی از خانواده کرونا شناسایی شده، از تغییرات ویروس کووید ۱۹ در ساختار پروتئین اسپایک آن اطلاع داد و اضافه کرد: نخستین نمونه این ویروس جهش یافته در مرد سالمندی با ضعف سیستم ایمنی و در شهر کمبریج کشور انگلستان مشاهده شد که متأسفانه با وجود درمان های مداخله ای نتیجه این حمله ویروسی منجر به مرگ این بیمار شد.
رئیس مرکز تحقیقات ویرس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: با بررسی ژنتیکی این ویروس مشخص شد که ویروس جدید کووید ۱۹ گرفتار تغییراتی شده است.
ناجی، مهم ترین تغییرات این ویروس جهش یافته را حذف بعضی از وِیژگی های ژنتیکی ویروس ذکر کرد و توضیح داد: لزوماً تغییر در عملکرد ویروس در ارتباط با اضافه شدن آیتم های جدید نیست بلکه در مواردی حذف برخی خصوصیت های ژنتیکی ویروس می تواند بیماری زایی ویروس را تحت تاثیر جدی قرار دهد.
به گفته وی، اگر چنانچه تغییرات ژنتیکی در ژنوم ویروس ها ایجاد شود، عملکرد ویروس گرفتار دگرگونی خواهد شد.
ناجی با اشاره به اینکه تغییرات ویروس کرونایی که در انگلستان دیده شد، بیشتر در ارتباط با منطقه ای در جنوب شرق این کشور است، اظهار داشت: اخیرا موارد جدید جهش ویروسی کرونا در لندن هم دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه با انتشار ویروس جهش یافته کرونا مقررات سفت و سخت و محدودیت های کرونایی در انگلستان برقرار شده، از اظهار نگرانی جامعه جهانی نسبت به انتشار ویروس جهش یافته کرونا در دنیا اطلاع داد.
ناجی با اشاره به اینکه تحقیقات انجام شده گواه این مطلب است که سرعت سرایت پذیری ویروس جدید کرونا به میزان قابل توجهی افزوده شده، اضافه کرد: طبق شواهد سرعت انتقال ویروس، ۷۰ درصد بیشتر شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویرس شناسی دانشگاه افزود: به صورت کلی هر تغییری که در پروئتین هدف واکسن ایجاد شود، این نگرانی و علامت سوال را بوجود می آورد که آیا واکسن هایی که در حال ورود به بازار هستند همچنان کارایی لازم را دارند یا خیر.
وی با اشاره به اینکه سابقه جهش ویروس کرونا تنها در ارتباط با انگلستان نیست، افزود: در بهار سالی که گذشت چندین جهش محدود در کشورهای دیگر هم مشاهده شد ولی به این علت که تعداد و موارد گزارش شده خیلی کم بود خیلی این مورد مورد توجه قرار نگرفت.
ناجی با اشاره به اینکه طی چند روز اخیر اعلام شده در آفریقای جنوبی هم جهش کرونا ویروس با سرعت تکثیر بیشتر دیده شده است، اظهار داشت: پیک دومی از کرونا که در آفریقای جنوبی شکل گرفت، در ارتباط با همین جهش است.
وی با اشاره به اینکه بین ۱۰ تا ۲۰ تغییر در ساختار کرونا ویروس جهش یافته شناسایی شده، افزود: نظریه هایی وجود دارد که نشان از تحت تاثیر قرار گرفتن واکسن در مقابل این ویروس جدید دارد.
رئیس مرکز تحقیقات ویرس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکیدکرد: چیزی که مشخص است، حکایت از قدرت انتقال این ویروس نسبت به سویه های قبلی دارد.
وی به مشاهده تجربی و شخصی بعضی از پزشکان در باره جهش ویروس جدید کرونا اشاره نمود و اظهار داشت: طبق این شواهد این ویروس بیشتر جوانان را مبتلا و درگیر می کند.
ناجی ضمن اشاره به اینکه در کشورهای انگلستان، استرالیا، آلمان و هلند نمونه های جدید ویروس جهش یافته کرونا دیده شده به محدودیت های شدید جهانی و منع تردد و پروازها برای کنترل روند شیوع بیماری اشاره نمود.
به گفته وی، تغییر در عملکرد ویروس، تغییر دوره بیماری و یا وخیم تر شدن شرایط بیماران همچون مواردی است که باید در مورد جهش ویروس جدید کرونا مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تکیه بر اینکه شناسایی و پایش تغییرات کووید ۱۹ بسیار اهمیت دارد اظهار داشت: این اهمیت از جنبه های مختلفی نظیر میزان اثربخشی واکسن، تغییر در بیماری زایی و تشخیص مورد توجه کادر درمان و بهداشت است.
وی با اشاره به اینکه تنها روش شناسایی تغییرات در ژنوم تشخیص کرونا با روش های مولکولی میسر است اظهار نمود: شناسایی در ارتباط با ژنوم ویروس بسیار مهم می باشد ازاین رو اهمیت این مورد صرفا در ارتباط با شناسایی ویروس در انسان نیست بلکه در حیوانات و محیط هم اهمیت دارد.
ناجی اظهار داشت: جستجو درباره نحوه تکثیر ویروس در محیط از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد چون که این ویروس مدام در حال تغییر و انتقال است مثلاً ابتدا گزارشاتی درباره انتقال از مورچه خوار و خفاش به دست ما رسید و در ادامه در دانمارک مشخص شد راسوها هم می تواند سبب مرگ و میر و بیماری زایی شوند.
وی با اشاره به اینکه هر زمانی که ویروس از انسان به حیوان منتقل می شود و به انسان باز می گردد نگران کننده است توضیح داد: معمولاً در این موارد ویروس ها با تغییراتی روبرو می شود که هم در بیماری زایی و واکسیناسیون می تواند اثر گذار باشد.
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب